Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Pēc LBS iesnieguma sākts kriminālprocess par iespējamiem Steļmaha pārkāpumiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pēc LBS iesnieguma sākts kriminālprocess par iespējamiem Steļmaha pārkāpumiem
Andris Steļmahs. Foto: FIBA

LETA. Pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) iesnieguma par iespējamiem pārkāpumiem basketbola trenera Andra Steļmaha rīcībā Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, noskaidroja aģentūra LETA.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka policijā saņemts LBS iesniegums un, ņemot vērā, ka šādu informāciju pilnvērtīgi var pārbaudīt tikai ar kriminālprocesuālām metodēm, sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Kriminālprocess patlaban sākts par iesniegumā minēto informāciju, nevis konkrētu personu.

Portāls "Delfi" nesen vēstīja, ka trenera Steļmaha darbā fiksēti vairāki pārkāpumi - emocionāla vardarbība pret audzēknēm, pavedināšana un alkohola lietošana darba procesa laikā.

Pats Steļmahs atklātībā nākušo informāciju par viņa iespējamajiem pārkāpumiem sauc par apmelojumiem un baumām.

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), lai lemtu par Steļmaha B kategorijas sertifikātu, lūgs trenera darbavietu - Jūrmalas Sporta skolu, kā arī trenera pārstāvētā sporta veida federāciju - LBS - sniegt informāciju par to rīcībā esošiem faktiem, kas saistīti ar masu medijos izskanējušo informāciju par trenera rīcību.

LBS savukārt atstādinājusi Steļmahu no savām rīkotajām sacensībām un vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu. Uz izmeklēšanas laiku Steļmahs atstādināts arī no darba Jūrmalas sporta skolā.

Kā liecina LSFP mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025.gada 23.aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

Izmantotie resursi:
LETA

 +11 [+] [-]

, 2023-04-24 17:32, pirms gada
viss sākās ar sodiņiem un beidzās ar krimināllietu...

  -4 [+] [-]

, 2023-04-24 17:45, pirms gada
Mazliet žēl cilvēka, ņemot vērā, cik tālu tas viss ir aizgājis, sākoties ar tiem sodiņiem. Bet, kas attiecas uz "tās spēles" iznākumu: vai tiešām Jūrmalai paliek netaisnīgi izcīnītās bronzas medaļas un tās netika atdotas Jelgavai, ņemot vērā šo visu "sodiņu epopeju"? Par šāda veida lēmumiem nekas nav dzirdēts...

  -2 [+] [-]

, 2023-04-24 18:44, pirms gada
angrybird rakstīja: Mazliet žēl cilvēka, ņemot vērā, cik tālu tas viss ir aizgājis, sākoties ar tiem sodiņiem. Bet, kas attiecas uz "tās spēles" iznākumu: vai tiešām Jūrmalai paliek netaisnīgi izcīnītās bronzas medaļas un tās netika atdotas Jelgavai, ņemot vērā šo visu "sodiņu epopeju"? Par šāda veida lēmumiem nekas nav dzirdēts...
Ja tas viss, kas pacēlies ir taisnība - par ko žēlot?

  +4 [+] [-]

, 2023-04-24 19:50, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja tas viss, kas pacēlies ir taisnība - par ko žēlot?
un ja nav, ko tad? Ja viņa darbībās neko krimināli sodāmu neatklās vai viss jau būs novēlots, ko tad? Kurš, tad atvainosies un kompensēs nodarītos zaudējumus gan morālos, gan materiālos?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-24 19:52, pirms gada
Sviests, ar sievu pārgulēja? Vai sievu neapmierināja un šī "šumu" uztaisīja? A par sodiņiem atbildību jāprasa LBS, kas bronzas maču ar kvalificētiem tiesnešiem un kvalificētu (kas vismaz live protokolu mācētu rakstīt) galdiņu nevar nodrošināt...

  +2 [+] [-]

, 2023-04-24 20:08, pirms gada
coldasice rakstīja: un ja nav, ko tad? Ja viņa darbībās neko krimināli sodāmu neatklās vai viss jau būs novēlots, ko tad? Kurš, tad atvainosies un kompensēs nodarītos zaudējumus gan morālos, gan materiālos?
Kādā ziņā novēlots? Noilgumu domā? Tad tam vēl ir pāris gadi. Savukārt, par to, ko darīs, ja izrādīsies, ka meičuks tirš - lai mācās no Depa un sūdz tiesā pats.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-24 20:13, pirms gada
balts rakstīja: Sviests, ar sievu pārgulēja? Vai sievu neapmierināja un šī "šumu" uztaisīja? A par sodiņiem atbildību jāprasa LBS, kas bronzas maču ar kvalificētiem tiesnešiem un kvalificētu (kas vismaz live protokolu mācētu rakstīt) galdiņu nevar nodrošināt...
Arī treneris ir atbildīgs, ja piezīmi nosvilpj vienai, bet mest sūta citu. To sauc par apzinātu krāpšanos. Par to spēli ziepēs visus sākot no Štelmaha un viņa komandas, turpinot ar tiesnešiem un galdiņu un beidzot ar LBS, kas priecājās par lielajām izlasēm un par pārējo absolūti neiespringst.

     [+] [-]

, 2023-04-24 22:06, pirms gada
14 gadi ir piekrišanas vecums man liekas;
var morāli-ētiski nosodīt par skolotāja un skolnieces attiecībām, bet ne kriminali;

  -1 [+] [-]

, 2023-04-24 22:08, pirms gada
Par pusaudžu seksu pēc 14 g. vecuma cietumā neliek, ja tas nav veikts vardarbīgā veidā.
p.s. es jau protams atbalstu personīgi Islāma likumus; bet Eiropā tie nedarbojas.

  +3 [+] [-]

, 2023-04-24 23:32, pirms gada
kurā brīdī LBS drīkstēja šo zināt un neko neteikt, bet tagad var būt vareni iesniedzēji policijā? Policijā lai sniedz meitene vai vecāki- LBS gadījumā izskatās,kā ļoti prasts veids kā no sevis novelt atbildību.

     [+] [-]

, 2023-04-24 23:41, pirms gada
Nja ,man arī patīk - LBL it kā zināja ,bet tikai tagad dūži vēršas policijā. Kā tur bija ar to noklusēšanu, vai tik tas arī nepadara pašus LBL līdzvainīgus. Kaut kā pārāk viss samocīts .
Bet kā jau daudzi saka ,vismaz kaut kāds ekšens LV basketVirtuvē

  +1 [+] [-]

, 2023-04-25 01:07, pirms gada
sapnis rakstīja: kurā brīdī LBS drīkstēja šo zināt un neko neteikt, bet tagad var būt vareni iesniedzēji policijā? Policijā lai sniedz meitene vai vecāki- LBS gadījumā izskatās,kā ļoti prasts veids kā no sevis novelt atbildību.
Piekrītu. Sorry, gribēju nospiest +, bet nospiedās -.

     [+] [-]

, 2023-04-25 01:32, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Arī treneris ir atbildīgs, ja piezīmi nosvilpj vienai, bet mest sūta citu. To sauc par apzinātu krāpšanos. Par to spēli ziepēs visus sākot no Štelmaha un viņa komandas, turpinot ar tiesnešiem un galdiņu un beidzot ar LBS, kas priecājās par lielajām izlasēm un par pārējo absolūti neiespringst.
Piezīmi nosvilpj vienai...tai kam nosvilpj piezīmi, ir personīgā piezīme, met jau pretējās komandas spēlētāja, pret kuru bija piezīmi un kuru FIKSĒ GALDIŅŠ PROTOKOLĀ. Ja apzināti iet mest cita, tiesnesis šo spēlētāju var sodīt ar tehnisko piezīmi. Treneris var nezināt pret kuru ir piezīme (pat obligāti nav jāzina). Tik pat labi, kā pretinieku komandas trenerim (ja cita met, tad jau viņam visvairāk jāprotestē!!!). Sorry, sanāk, ka Jelgavas treneris lox, kam komanda un viss pie vienas vietas...Nu nezinu 50 g laikā, kad trenerim būtu iedota tehniskā piezīme, par to, ka viņš sūtītu mest citu spēlētāju (spēlētājam, jā varētu būt). Jelgava salika video, bet, ja es būtu Jelgavas kluba vadībā, tādu Jelgavas treneri izmestu ārā (ka necīnās par savu komandu, neseko līdzi spēlei).

  +2 [+] [-]

, 2023-04-25 09:26, pirms gada
LBS ielīda ne savā lauciņā,nu labi lai jau tiek....,tikai interesanti ar šo manevru viņi gribēja novērst uzmanību no savām nepilnībām?
Neesmu nekur lasijis vai dzirdējis kādus soda mērus ir saņēmuši tiesneši ,komisārs,sekretariāts ,tiesnešus arī kāds norīko un sacensību organizators.
Lūk ko vajag darīt LBS,nevis skraidīt un imitēt darbību ar iesniegumiem poličiem,kur izskatās tāds čiks vien būs.,,,,,,

     [+] [-]

, 2023-04-25 15:34, pirms gada
balts rakstīja: Piezīmi nosvilpj vienai...tai kam nosvilpj piezīmi, ir personīgā piezīme, met jau pretējās komandas spēlētāja, pret kuru bija piezīmi un kuru FIKSĒ GALDIŅŠ PROTOKOLĀ. Ja apzināti iet mest cita, tiesnesis šo spēlētāju var sodīt ar tehnisko piezīmi. Treneris var nezināt pret kuru ir piezīme (pat obligāti nav jāzina). Tik pat labi, kā pretinieku komandas trenerim (ja cita met, tad jau viņam visvairāk jāprotestē!!!). Sorry, sanāk, ka Jelgavas treneris lox, kam komanda un viss pie vienas vietas...Nu nezinu 50 g laikā, kad trenerim būtu iedota tehniskā piezīme, par to, ka viņš sūtītu mest citu spēlētāju (spēlētājam, jā varētu būt). Jelgava salika video, bet, ja es būtu Jelgavas kluba vadībā, tādu Jelgavas treneri izmestu ārā (ka necīnās par savu komandu, neseko līdzi spēlei).
Ta ir 100% tiesnesu atbildiba. Sekretariats tikai piefikse tiesnesu nolemumus. Vienigais, kas vareja kaut ko ietekmet, iznemot, protams, tiesnesus, ir komisars