Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ieva Krastiņa: "Finālu laikā visu veltu basketbolam"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ieva Krastiņa: "Finālu laikā visu veltu basketbolam"
Ieva Krastiņa LSBL trešajā finālspelē
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Pēc divu pagarinājumu spēles Cēsīs grūtāk bija divas dienas. Veicām atjaunošanās treniņus un līdz svētdienai viss bija kārtībā. Otrajā puslaikā mūs iegāza sasteigtie metieni, turklāt daudzas reizes netrāpījām no brīvām pozīcijām," svētdienas, 22. aprīļa, spēlēs iznākumu vērtēja sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" kapteine Ieva Krastiņa.

Aizsardzes loma komandā sezonas gaitā turpināja augt. Komandas pamatcentrs Karlīne Nīmane savainojuma dziedēšanas laikā daudz palīdz laukuma malā un ārpus spēlēm, taču sacensību laikā vairāk jāuzņemas Krastiņai. Par viņas efektivitāti liecina komandas bilance, labais sniegums Baltijas līgā un virkne individuālo atzinību.

2011. gada oktobrī Nīmane tika atzīta par Baltijas līgas mēneša vērtīgāko spēlētāju, bet Krastiņa tika iekļauta simboliskajā piecniekā. Vietu labāko vidū Krastiņa nopelnīja arī novembrī, decembrī, februārī un martā, turklāt regulārās sezonas noslēdzošajā mēnesī tika atzīta par LSBL vērtīgāko basketbolisti.

Piecās izslēgšanas spēlēs Krastiņa vidēji guvusi 16,0 punktus, izcīnījusi 4,4 atlēkušās bumbas, izdarījusi 3,2 rezultatīvas piespēles, kļūdījusies 4,0 reizes un pārtvērusi 2,4 bumbas.

Par spēli pēc astotās minūtes

Laikam vajadzēja reaģēt ātrāk un pasaukt malā Līgu Šurkusu. Viņai bija trīs piezīmes, taču, Gunai (Lagzdiņai) nākot uz maiņu, neveiksmīgi dabūja ceturto. Tur nav nevienu jāvaino, jo tā sanāca un Līgas vairs nevarēja tik daudz spēlēt. Viņa mums pietrūka, jo Līga ir galvenais aizsargs, kurš var tikt galā ar Kimberliju (Batleri). Mūsu pārējās maiņas spēlētājas ir mazākas, vieglākas un Batlere varēja izvērsties.

Par slodzi trešajā spēlē

Nevar teikt, ka pēc astotās minūtes slodze bija lielāka nekā iepriekšējās spēlēs, vismaz runājot par mazajām spēlētājām.

Par metienu precizitātes kritumu otrajā puslaikā

Daudz izskaidrojumu tam nav. Mūsu fiziskā forma ir laba, jo iepriekšējā spēlē izturējām divus pagarinājumus. Kāpēc metam garām, īpaši mājas spēlēs, nezinu. Stress, pārdegšana, īsta izskaidrojuma nav. Stress vairāk ir spēles sākumā, līdz puslaika pārtraukumam tas pazūd. Iespējams, ka brīžiem sasteidzam uzbrukumus. Gribam ātrāk pieraut, pietuvoties klāt un sākam izmest sasteigtus metienus. Bija sasteigti metieni, taču daudzas reizes aizmetām garām no brīvām pozīcijām. Es pati arī, jo parasti tādus metienus trāpu.

Par studiju, treniņu un spēļu apvienošanu finālsērijas laikā

Pirmo finālsērijas nedēļu augstskolā paņēmu brīvu, lai mācības un blakus lietas netraucētu gatavošanos. Finālu laikā visu veltu basketbolam. Otrajā nedēļā jādara tāpat.

Pēc divu pagarinājumu spēles Cēsīs grūtāk bija divas dienas. Veicām atjaunošanās treniņus un līdz svētdienai viss bija kārtībā. Pieļauju, ka meitenes, kuras spēlēja 15-20 minūtes, nogurumu izjuta mazāk. Spēlētājām, kuras laukumā cīnījās ilgāk par 40 minūtēm, klājās diezgan grūti. Piektdien treniņš bija nedaudz vieglāks.

Par finālsērijas gaitu

Nepatīkami, ka mājās nevaram pietiekami labi nospēlēt, jo nerealizējam daudzus metienus. Labi, ka finālsērijas kalendārs dod iespējas atjaunoties, īpaši pēc 50 minūšu spēles Cēsīs. Ja spēlētu ar vienas dienas pauzi, grūtību būtu vairāk. Uzskatu, ka finālsērijas plānojums ir labs.

Par finālu debitantēm

Var redzēt, ka meitenes cenšas. Man pašai arī ir pirmais Latvijas fināls, kur daudz jāuzņemas un laukumā jāpieņem daudzi lēmumi. Ne vienmēr tie ir pareizi, taču līdzīgi ir gandrīz visām meitenēm. Nav tādu jaunu komandu, kuras spēlētu bez kļūdām. Pirms gada, spēlējot par trešo vietu, bija savādāk, jo laukumā tikās divas amatieru komandas - “Latvijas Universitāte” un “TTT juniores”. Tas bija amatieru sports.