Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ilze Ose-Hlebovicka: "Uzsvēru, ka Rīgā jāspēlē daudz agresīvāk"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ilze Ose-Hlebovicka: "Uzsvēru, ka Rīgā jāspēlē daudz agresīvāk"
Ilze Ose-Hlebovicka LSBL trešajā finālspēlē Rīgā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Trešdien līdzjutēji būs mūsu sestais laukuma spēlētājs un ceram viņu priekšā beidzot parādīt to spēli, uz kuru komanda ir spējīga," SK "Cēsis" sieviešu basketbola komandas galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka pēc otrās uzvaras Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālsērijā pret "TTT Rīga" pauda cerību, ka sezonu izdosies noslēgt jau nākamajā spēlē.

Svētdienas cīņā Olimpiskajā sporta centrā Cēsu komanda trešo reizi pēc kārtas uzvarēja otrajā puslaikā, ar līderu sekmīgo spēli nosverot spēles svaru kausu savā labā un izcīnot panākumu ar 79:67. Finālsērijas otros puslaikus Vidzemes klubs ir uzvarējis ar rezultātiem 26:20, 30:22 un 40:33.

Izšķirošajās spēles epizodēs pieauga pieredzējušo ārzemju spēlētāju loma. Nakiša Seilsa un Kimberlija Batlere otrajā puslaikā savāca 26 no 40 komandas punktiem, turklāt teicamu un stabilu sniegumu turpina rādīt uzbrūkošā aizsardze Agnija Reke. Svētdien viņa otrajā puslaikā savāca 11 punktus, bet Cēsu starta piecnieka spēlētāju rēķinā pavisam 72 punkti.

Taču lielākā atšķirība bija Cēsu agresīvajā spēlē abās laukuma pusēs. Trešdien komanda 50 minūšu laikā nopelnīja tiesības izpildīt 4 brīvmetienus, svētdien pamatlaikā ieguva 40 iespējas. Spēlētājas realizēja vairāk nekā 80% soda metienu, ar 33 gūtiem punktiem krietni tuvinot uzvaru.

Ilze Ose-Hlebovicka

Par spēli pēc astotās minūtes

Mēs nekoncentrējāmies uz pretinieču spēlētājas četrām piezīmēm. Sekojām spēles plānam, spēlējām agresīvi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, nerespektējot pretinieku situāciju. Prasīju visām meitenēm spēlēt agresīvi, nevis domāt, kā dabūt kādu cilvēku nost no laukuma. Spēles zīmējums nemainījās.

Par agresīvāku spēli, salīdzinot ar cīņu Cēsīs

Iepriekšējā spēlē vairāk strādājām perimetrā, neveltot pietiekamu uzmanību agresīvam uzbrukumam un aizsardzībai. Uz noguruma pamata metienu precizitāte kritās, tāpēc uzsvēru meitenēm, ka Rīgā jāspēlē daudz agresīvāk.

Par līderu lomas pieaugumu sērijas gaitā

Punktu sadalījums nav identisks lomu sadalījumam. Rezervistu uzdevums ir aktīvāk spēlēt aizsardzībā. Tas ir mans pirmais uzdevums – nākot no soliņa, vispirms jāstrādā aizsardzībā. Ja labi nospēlējam aizsardzībā, parādās iespējas uzbrukt, iegūt un sajust vajadzīgo pārliecību. Aizsardzībā agresīvi jāstrādā visām spēlētājām – gan līderēm, gan rezervistēm. Spēlējam finālos, atlaižu te nav nevienam.

Par atjaunošanos pēc spēles ar diviem pagarinājumiem

Gatavošanos tas neietekmēja. Strādājam atbilstoši izveidotajam treniņprocesam un visas spēlētājas svētdien bija gatavas spēlēt. Meiteņu fiziskā kondīcija ir pietiekami laba, lai varētu izturēt finālsēriju, neatkarīgi, kāds būs tās turpinājums.

Par zaudējumiem mājas spēlēs

Mājās nav izdevies uzvarēt, taču ceram, ka savu līdzjutēju priekšā beidzot parādīsim to spēli, uz kuru esam spējīgi. Trešdien līdzjutēji būs mūsu sestais spēlētājs. Paldies līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja Rīgā un savā laukumā ceram uz tieši tādu pašu atbalstu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-22 21:35, pirms 12 gadiem
Nu malači visi cēsinieki. Gan spēlētājas, gan līdzjutēji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-23 00:00, pirms 12 gadiem
Es gan pa LTV7 skatījos,viss izskatījās pa smuko,visi bija uz vietas! Lai dzīvo Cirča ar LTV komandu!

     [+] [-]

, 2012-04-23 08:09, pirms 12 gadiem
aizdomīgi klusē ttt fani...????
jo viņi zina,ka vislabāk spēlē cēsu lelles....