Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ieva Pulvere: "Rokas lūzumu jūtu joprojām, taču kritiska traucējuma nav"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ieva Pulvere: "Rokas lūzumu jūtu joprojām, taču kritiska traucējuma nav"
Ieva Pulvere 2024. gada 22. februārī: 22 punkti Eiropas kausa 1/4 finālā. Foto: EuroCup Women

"Otrajā puslaikā nospēlējām labāk. Pirmajā puslaikā labi izdarījām...neko. Visur bijām par lēnu. Zaudējām viņām ātrumā, uz palīdzībām, piespēļu kvalitātē. Ja zaudējām sekundi vai divas, viņas to ļoti labi izmantoja," pēc Eiropas kausa 1/4 fināla pirmās spēles teica basketbola kluba "TTT Rīga" uzbrūkošā aizsardze Ieva Pulvere.

Četrdesmit no 48 regulārās sezonas dalībniecēm turnīru jau sen beigušas. Astoņas labākās turpina cīņu. TTT pirms 1/4 fināla bija viena no četrām komandām – vēl “Reyer Venezia”, “London Lions” un “Uni Girona”, kura Eiropas kausu sāka ar 10 uzvarām pēc kārtas. Februāra ceturtajā ceturtdienā sērijai pienāca gals, taču sportā tā ir normāla situācija.

Nedēļas vidus – kārtējais aizņemtais vakars Pulveru ģimenē. VEF ārsts Mārtiņš ar vīriešu valstsvienību izcīna lielu uzvaru Saragosā. Vilis ar Ievas māsu Baibu brīžiem seko notikumiem laukumā, bet pēc spēles nokļūst mātes apskāvienos un intervijas laikā cīnās par uzmanību.

“Neteiktu, ka Venēcija ir pārliecinoši labākā komanda, pret kuru šosezon spēlējām,” rīdzinieču kapteine kā parasti nemeklēja attaisnojumus. “Jā, šajā spēlē viņām bija krietns pārsvars. Spēlējām pret “Kayseri”, kuras sastāvā ir (Gintare) Petronīte un vēl citi centri. Situācija nebija unikāla – pirmajā puslaikā neatradām atbildes argumentus.”

Ieva līdz pārtraukumam sameta 14 no 33 mājinieču punktiem. Viešņas pirmajās 20 minūtēs bija pārliecinoši labākas – guva punktus ātrajās pārejās, labi kustināja bumbu un meta trīspunktu metienus ar vairāk nekā 50% precizitāti. TTT iekūlās piezīmju problēmās. Kapteinei bija četri, Margo Klavo un Kairai Lambertei – trīs pārkāpumi katrai.

“Varbūt otrajā puslaikā aizsardzībā nesedzu tik agresīvi, pa visu laukumu – kā bija paredzēts. Treneris uzticējās, ka nospēlēsim gudri un speciāli neuztaisīsim piektās piezīmes. Izšķirošas nozīmes tam nebija – tāpat bijām gatavas cīnīties līdz beigām.”

Ieva 18. janvāra mājas spēlē pret “Roche Vendee” salauza labo roku. Dažreiz spēlētāji tādās situācijās izvēlas sevi pasaudzēt, taču rīdzinieču līdere veselību pakārtoja komandas interesēm. Atbildības un pašaizliedzības piemērs izrādījās lipīgs – ar savainojumiem un pēc tiem turpina spēlēt vēl vairākas komandas spēlētājas.

“Spēlēju, nekas cits neatliek. Minimālā pauze – četras nedēļas – man bija. Tās laikā roku izdevās sadziedēt. Jūt joprojām, taču laukumā kritiski netraucē. Ledus, lāzeri – lūzumiem jādod laiks. Tā nav, taču sezonu nospēlēšu.”

Svētdien plkst. 12:30 rīdziniecēm Oskara Kalpaka pamatskolā paredzēta Baltijas līgas mājas spēle pret Kauņas “Aistes”. Atbildes cīņa Venēcijā notiks 29. februārī.

     [+] [-]

, 2024-02-24 15:32, pirms 2 mēnešiem
Īsta kapeine un cīnītāja! Tāds paraugs visai basketbola saimei un ne tikai basketbola, bet sporta saimei. Super!