Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Fiziski spēlēt tika atļauts abām komandām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Fiziski spēlēt tika atļauts abām komandām"
TTT spēlētājas kavē Zani Jākobsoni
Foto: Romualds Vambuts

"Meitenes pirmdien ir nopelnījušas brīvdienu. "Play-off" cīņu laikā viņu attieksme ir laba gan laukumā, gan gatavojoties spēlēm. Bažu par spēlētāju izturību, fizisko pašatdevi un līderu spējām nav," izlīdzinot rezultātu Latvijas čempionāta finālsērijā, basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips slavēja savu spēlētāju attieksmi un darba ētiku

Svētdien garo spēlētāju palīdzība bija lielāka. Labāk nospēlēja gan Dita Rozenberga, gan Ieva Kūlīte un visu pūļu summa sekmēja uzvaru.
Neapmierināja spēles pirmās minūtes. Spēlētājas neizpildīja sarunātās lietas. Nav nekas neparasts, ja norunas aizmirstas trešajā minūtē, taču notikumi attīstījās savādāk. Pretinieces iemeta tālmetienus situācijās, kurās tam nebija jānotiek. Iznākums – iztērējām papildus spēkus, dzenoties pakaļ. Tas bija slikti.

Garās spēlētājas cīņā sāka ieslēgties no piektās minūtes. Tobrīd komandas piezīmju ailē bija nulle, taču daudz ielaisto punktu. Turpinājumā priekšējās līnijas meitenes spēlēja asi, fiziski. Atzīmējās ar labu darbu aizsardzībā, radot pusātrās pārejas iespējas (uzbrukumā). Otrais pozitīvais pienesums – viņas bija bīstamas uzbrukumā. Jā, metieni biežāk palika neiemesti, toties Ieva savilka ap sevi pretinieču spēlētājas. Iepriekšējā spēlē trūka skatīšanās uz grozu, šoreiz bija reāls apdraudējums. Plus atbrīvotas rokas mazajām spēlētājām.

Metienus, kā vienmēr, izmetām daudz vairāk. Spēlējot tādā tempā, zemāka precizitāte kļuva neizbēgama – daļēji uz noguruma fona, daļēji apgrūtinātas pozīciju ieņemšanas dēļ. Sakrājās. Mums jāturpina nodrošināt iespējas un jāmeklē savu spēles pavedienu.

Spēle kļuva vēl asāka nekā ceturtdien, brīžiem pat rupja.
Tādas tendences var novērot vadošajās basketbola līgās, sākot no Eirolīgas. Notiek spiediena izdarīšana neitrālajās lietās – bumbas saņemšanā, ieskriešanās. Tās tiek agresīvi bremzētas, lai neļautu viegli spert nevienu soli. Svētdien tādu spēles stilu novēroju abās pusēs. Viņām bija grūti un mums bija grūti. Kas bija pacietīgāks un izsalkušāks cīņā par bumbām, tam veicās labāk. Vienā brīdī tas izdevās Cēsīm – pretinieces sāka gūt otrās iespējas punktus. Mēs dažreiz neatbloķējām un viegli atdevām punktus. Pretinieka atbloķēšana viens pret vienu pieder pie pamatlietām. Visu laiku jāspēlē agresīvi, bet neatbloķēšanas brīžos rezultāts auga Cēsīm par labu.

Kādu atzīmi var ielikt par aizsardzību? Astoņi?
Par pirmajām četrām minūtēm liktu trijnieku. Pārējās trīsdesmit un vairāk minūtes mūsu aizsardzība bija pieklājīga. Iesaistījāmies asā kontaktspēlē, taču spēlētājas to izturēja. Un tiesneši tāpat – nesāka meklēt vainīgos, ļaujot uzvarēt stiprākajam. Abiem treneriem bija mazāk jālauza galvas par strīdīgajām piezīmēm. Fiziski spēlēt tika atļauts abām komandām. Citās reizēs uz to iekritām, jo esam vieglāki un mazāki. Izglāba (savstarpējās) palīdzības.

Ceturtajā ceturtdaļā jāizceļ Baibas Eglītes aukstasinība un svarīgo metienu realizācija.
Baiba nospēlēja labi, tiesa, divreiz tālmetienu vietā izvēlējās skriet iekšā un saņēma piezīmi. Tādās cīņās spēlētājas aug. Baiba iegūst pārliecību, šosezon progresē sezonas garumā. Nes rezultātu klubam un, domāju, darīs to pašu Latvijas izlasē.

Labāks kļūst arī ārzemnieču sniegums.
Britnija Kārtere atgūstas pēc savainojuma un cenšas izpildīt prasības. Stabilitātes pietrūkst, taču epizodiski var labi nospēlēt. Ja epizodes izdodas, tas ir labs rādītājs.

LSBL finālspēļu kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
17.04.201420:00SK Cēsis – TTT Rīga60:58
20.04.201417:30TTT Rīga – SK Cēsis63:60
23.04.201419:30SK Cēsis – TTT Rīga-
26.04.201420:00TTT Rīga – SK Cēsis-
29.04.201419:30SK Cēsis – TTT Rīga (ja nepieciešams)-