Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Andris Steļmahs: "Pēdējās 15 minūtēs nospēlējām pārāk vāji"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Andris Steļmahs: "Pēdējās 15 minūtēs nospēlējām pārāk vāji"
Ilze Jākobsone: 14 punkti pret "Uni Girona". Foto: FIBA

"Eirolīgā var neiemest metienus, taču jācīnās katrā epizodē. Ja vajag, jāuzsit piecas piezīmes, bet nedrīkstam atļaut tik viegli dabūt bumbu mūsu grozā," pēc zaudējuma pret "Uni Girona" teica basketbola kluba "TTT Rīga" treneris Andris Steļmahs.

"Par cīņas sparu grūti pārmest. Uzvarējām cīņu zem groziem – pirmajā puslaikā izcīnījām 14 atlēkušās bumbas uzbrukumā, tomēr nespējām realizēt savas iespējas. Manuprāt, komanda ir pietiekami atjaunojusies, taču nav pieradusi pie Eirolīgas ātrumiem.

Pagājušajā nedēļā ieguvām spēļu praksi, bet Skio ieraudzījām citus ātrumus un apgriezienus. Pēc slikta sākuma atgriezāmies spēlē un samazinājām starpību, taču nespējām līdzīgu sniegumu parādīt visas 40 minūtes. Izpaudās ilgās nespēlēšanas sekas.

Zaudējot ātrumā un intensitātē, netikām pie saviem metieniem. Pagājušajā nedēļā saspēles vadītājas varēja gan saraustīt aizsardzību, gan atrast garās spēlētājas un izspēlēt bumbu ārā. Šoreiz līdzīgi spējām spēlēt tikai vienā ceturtdaļā – pārējā laikā atpalikām ātrumā.

Neteiktu, ka pretinieku komanda sagatavoja jaunas iestrādes. Otrajā ceturtdaļā radās sajūta, ka kontrolējam spēli, neraugoties uz pretinieču individuālo meistarību. Spēlē kopumā nebijām gatavi viņu piedāvātajam ātrumam.

Aicināju meitenes koncentrēties izpildījumam – izdarīt sarunātās lietas. Atgādināju, ka agresīvi jāiet soda laukumā. Ja nav iespēju uzbrukt, jāmeklē brīvais cilvēks un jādalās ar bumbu. Otrajā ceturtdaļā tāds izpildījums bija un atgriezāmies spēlē.

Galvenais treneris puslaika pārtraukumā uzsvēra, ka TTT jāspēlē kā komandai. Nevaram tādā cīņā uzvarēt individuāli, paņemot spēli uz sevi. Jāspēlē vienoti un neatlaidīgi, turpinot izpildīt treniņos apgūto. Šobrīd vēl neesam gatavi spēlēt tādā intensitātē.

Rotācija bija nedaudz citādāka (nekā pirmajā sabraukumā Žironā). Šoreiz mums nevarēja palīdzēt ne Kate Krēsliņa, ne Ieva Pulvere, taču tas nevar kalpot par attaisnojumu. Jābūt gataviem cīnīties ar pieejamo sastāvu, bet nedrīkstam spēlēt kā pēdējās 15 minūtēs.

Svētdien Rīgā aizvadījām atjaunošanās treniņu. Skio dzīvojam “burbulī”, tāpēc rīta nodarbības izmantojam, lai izkustētos. Intensīvākais treniņš (pēc pārbraucieniem) bija pirmdienas vakarā. Visi esam profesionāļi – mums jāgūst bauda tajā, ko darām, un jāiet uz priekšu.”

     [+] [-]

, 2021-01-20 09:04, pirms 3 gadiem
Visa spēle bija vāja!!! Laksa atkal savā elementā!!! Snaipere iemet divus sodiņus un tas ir viss! Šausmas ne basketbols!

     [+] [-]

, 2021-01-20 13:18, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Visa spēle bija vāja!!! Laksa atkal savā elementā!!! Snaipere iemet divus sodiņus un tas ir viss! Šausmas ne basketbols!
Komanda spelēja slikti. Par to šaubu nav. Tikmer tu ar saviem kategoriskiem secinājumiem varētu pasēdēt malā. Spānijas komandai viens no galvenajiem uzstādījumiem bija izslegt no spēles Kitiju. To arī viņas izdarīja. Tikmēr Tomasai atļāva diezgan brīvi mest pa grozu, bet viņas spēles sākumā neko nevarēja trāpīt. Acīmredzot pretinieces labi zināja, ko vajag segt un ko ne tik ļoti. Daudzas citas izskatījās apjukušas. Pret šāda līmeņa komandām jāspēlē regulāri, tad spēlētājas pieradīs pie tiem ātrumiem, spēs izsekot pretinieču darbībām, sajutīs parliecību un pašas spēs izkombinēt līdz labam metienam.