Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas līdere Erika pēdējā brīdī atsaka izlasei un izvēlas WNBA "play-off"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Brazīlijas līdere Erika pēdējā brīdī atsaka izlasei un izvēlas WNBA "play-off"
Brazīlijas centra spēlētāja Erika pērn sacentās Londonas spēlēs
Foto: AP/Scanpix

"Atlanta Dream" centra spēlētāja Erika de Souza dažas dienas pirms FIBA Ameriku čempionāta sākuma paziņojusi, ka nedosies palīgā Brazīlijas sieviešu basketbola valstsvienībai, tā vietā izvēloties piedalīties WNBA izslēgšanas spēlēs, 17. septembrī ziņo brazīliešu mediji.

Ameriku čempionāts notiks 21.-28. septembrī Meksikas pilsētā Ksalapā. Trīs labākās komandas izcīnīs ceļazīmes uz Pasaules čempionātu (FIBA World Championship for Women), kas 2014. gadā risināsies Turcijas pilsētās Ankarā un Stambulā.

WNBA regulārā sezona noslēdzās 15. septembrī, bet astoņas labākās komandas, Atlantu ieskaitot, turpina cīņu par līgas septiņpadsmito titulu. Brazīlijas līdere Erika izvēlējusies palikt “Dream” sastāvā, nevis palīdzēt nacionālajai izlasei.

“Esmu ļoti bēdīga, ka nebūšu kopā ar komandu tik svarīgā turnīrā, kurā tiek izcīnītas ceļazīmes uz Pasaules čempionātu. Vēlētos spēlēt un palīdzēt, cik būtu manos spēkos, kā vienmēr esmu darījusi. Diemžēl, šoreiz nevaru atbraukt, jo tajā pašā laikā man jāpiedalās WNBA izslēgšanas spēlēs “Atlanta Dream” sastāvā,” teica Erika, kura tika izvirzīta līgas regulārās sezonas MVP balvai.

Spēlētājas aģents Fabio Žardēns situāciju skaidro no sava skatu punkta. “Spēlētājas atbrīvošana WNBA “play-off” laikā ir samērā sarežģīts process, taču mums izdevies to paveikt daudzas reizes. Erika vienmēr izvēlējusies spēlēt valstsvienībā, taču savainojumu daudzums komandā un Atlantas nesavienojamais spēļu grafiks šoreiz pārrunas padara neiespējamas. Tādējādi viņa šogad izlasē nespēlēs.”

Brazīlijas valstsvienība jau ieradusies Ksalapā, kur trešdien aizvadīs pārbaudes spēli pret Kubu. Pirmā spēlē čempionātā paredzēta sestdien pret Puertoriko. A grupā sacentīsies Venecuēla, Čīle, Kuba, Kanāda un Jamaika. B grupā spēlēs Argentīna, Brazīlija, Dominikānas Republika, Meksika un Puertoriko. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālos. Uzvarētājas cīnīsies par titulu, bet zaudētājas sacentīsies par bronzas medaļām un pēdējo ceļazīmi uz Pasaules čempionātu.

Erika domā, ka brazīlietes var labi nospēlēt bez viņas palīdzības. “100% ticu galvenajam trenerim Luisam Auguštu Zanonam un spēlētāju spēkam. Zinu, ka komanda ir vienota. Vienmēr būšu kopā ar viņām un pat tālumā varat būt droši, ka mana sirds būs Meksikā.”

Pasaules kausa kvalifikācija

Finālturnīrā spēlēs 16 komandas. Eiropu pārstāvēs sešas vienības – rīkotāja Turcija un piecas komandas, kuras sasniedza labākos rezultātus kontinenta čempionātā (Spānija, Francija, Serbija, Baltkrievija, Čehija).

Atlases sacensības

Izmantotie resursi:
gaz.com.br
Confederação Brasileira de Basketball

TurnīrsLaiksVietaCeļazīmesIeguvēji
Rīkotāji--1Turcija
Londona 2012Augusts 2012Londona1ASV
EuroBasket Women 201315.-30. jūnijsFrancija5Spānija/Francija/Serbija/Baltkrievija/Čehija
Okeānijas čempionāts14.-18. augustsJaunzēlande/Austrālija1Austrālija
AfroBasket Women 201320.-29. septembrisMaputo2-
Ameriku čempionāts21.-28. septembrisMeksika3-
Āzijas čempionāts27. oktobris – 3. novembrisBangkoka3-

     [+] [-]

, 2013-09-18 21:00, pirms 11 gadiem
Diezgan grūti to nosaukt par "uzmešanu", ja klubam "play off" un tas ir maizes darbs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-18 22:16, pirms 11 gadiem
Cipanz rakstīja: Diezgan grūti to nosaukt par "uzmešanu", ja klubam "play off" un tas ir maizes darbs.
Tieši tā. Tad jau mūsu zeltenes ne viena vien ir uzmetušas izlasi..