Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Cēsis atgriežas, juniores apvienojas: Latvijas Sieviešu basketbola līgā vismaz 13 komandas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Cēsis atgriežas, juniores apvienojas: Latvijas Sieviešu basketbola līgā vismaz 13 komandas
TTT basketbolistes 2024. gada 20. aprīlī. Foto: LBS

Latvijas Sieviešu basketbola līgas 2024.-2025. gada sezonai pieteikušās trīspadsmit komandas, Sportacentrs.com informēja LSBL direktore Līga Goldmane.

Oficiālais pieteikšanās termiņš bija piektdiena, 2. augusts. Nacionālā čempionāta dalībnieču skaits vēl var pieaugt – par Latvijas U16 izlases līdzdalību tiks lemts vēlāk, kad tiks precizēts 2009. gadā dzimušo meiteņu saraksts.

LSBL pirmajā divīzijā – un “BioSil” Sieviešu Baltijas basketbola līgā – pieteikušās piecas komandas. Pulkā ir Latvijas medaļnieces “TTT Rīga”, Rīgas Stradiņa Universitāte un “Liepāja/Liepājas sporta spēļu skola”, kā arī Daugavpils Universitāte un “TTT juniores”.

“BioSil” Sieviešu Baltijas basketbola līgas sacensības notiks divās divīzijās. Precīzāka informācija par komandām būs pieejama pēc kāda laika, jo kaimiņvalstīs pieteikšanās termiņi noteikti vēlāk. Piemēram, “Optibet” Igaunijas sieviešu basketbola līgā (Naiste Rahvaliiga) var pieteikties līdz 22. septembrim.

Pirms gada turnīrā startēja trīs junioru komandas no Rīgas – basketbola skolas “Rīga” juniores ar pirmo un otro sastāvu, kā arī “TTT juniores”. Šovasar notikusi apvienošana. Trīs komandu vietā būs divas – “TTT juniores” spēlēs LSBL pirmajā divīzijā, bet “TTT kadetes” sacentīsies otrajā divīzijā.

Neskaitot izmaiņas junioru virknējumos, LSBL otrajā divīzijā turpinās spēlēt vēl sešas komandas no iepriekšējās sezonas, tai skaitā igauņu “Audentes” un piecas Latvijas vienības: Ventspils sporta skola “Spars”, Bertānu Valmieras basketbola skola, “Jelgava/BJSS”, RSU 2 un “RBJSS Rīdzene”.

Jūrmalas komanda LSBL otrajā divīzijā atgriezīsies pēc vienas sezonas izlaišanas. Latvijas karoga dzimtene – Cēsis – nacionālajā čempionātā būs pārstāvēta pēc astoņu gadu pārtraukuma. Biedrība “Cēsu basketbola attīstībai” pieteikusi sieviešu komandu ar privāto atbalstītāju un Cēsu sporta skolas absolventu atbalstu.

Divas komandas neturpinās startēt Latvijas Sieviešu basketbola līgā. Juglas jaunās basketbolistes turnīrā piedalījās no 2021. līdz 2024. gadam – jau pērn vairākas līderes spēlēja “TTT juniorēs”. Rīgas Tehniskā Universitāte pēc deviņu sezonu pauzes līgā atgriezās 2022. gadā un nospēlēja divas sezonas.

Turnīra kalendārs vēl nav zināms.

Izmantotie resursi:
LSBL 2024: kalendārs, ziņas un rezultāti
LSBL 2023: kalendārs un ziņu arhīvs
WBBL un LSBL 2022: kalendārs un ziņu arhīvs

     [+] [-]

, 2024-08-16 20:16, pirms mēneša
Par TTT sastāvu joprojām nekādas skaidrības. Es te jūlijā rakstīju, ka uz augusta sākumu noteikti būs kāds info, bet nu jau augusts uz otro pusi iet. Tā pauze jau tā ka pa garu klubam, kas mērķē uz kaut kādiem panākumiem Eiropā. Var jau būt, ka tiek turpināti līgumi ar Klavo, Meškonīti un amerikāņu centra spēlētāju, bet tad par to vajadzētu attiecīgi informēt. Šobrīd varam tikai minēt.

     [+] [-]

, 2024-08-19 10:45, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Par TTT sastāvu joprojām nekādas skaidrības. Es te jūlijā rakstīju, ka uz augusta sākumu noteikti būs kāds info, bet nu jau augusts uz otro pusi iet. Tā pauze jau tā ka pa garu klubam, kas mērķē uz kaut kādiem panākumiem Eiropā. Var jau būt, ka tiek turpināti līgumi ar Klavo, Meškonīti un amerikāņu centra spēlētāju, bet tad par to vajadzētu attiecīgi informēt. Šobrīd varam tikai minēt.
Skatos, pats ari sac uztraukties...