Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Mercury" grauj, Jēkabsonei 7 punkti

Andrejs Siliņš

"Mercury" grauj, Jēkabsonei 7 punkti
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: David R. Alleyne/Sportspagemagazine.com

Pie kārtējās uzvaras Sieviešu Nacionālajā Basketbola asociācijā (WNBA) tikusi Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā līgas līdervienība Fīniksas "Mercury", kas naktī uz pirmdienu mājās ar rezultātu 90:61 apspēlēja Sanantonio "Stars" komandu.

Duelis starp Rietumu konferences pirmo un trešo spēcīgāko vienību neizvērtās tāds, kā būtu gribējies - "Mercury" mača likteni izšķīra jau pirmajā puslaikā, pēc kura bija vadībā ar 20 punktiem (52:32), bet otrajā puslaikā sasniedza pat 31 punkta pārsvaru un izcīnīja 12. uzvaru pēdējās 13 aizvadītajās spēlēs - 90:61. Aizsardzībā izdevās noturēt pretinieču otro rezultatīvāko spēlētāju līgas debitanti Kailu Makbraidu uz četriem punktiem (metieni no spēles 1/11).

Anete Jēkabsone-Žogota iesaistījās no rezervistu soliņa, spēlēja 16 minūtes un sešas sekundes, guva septiņus punktus (2p. 2/2, 3p. 1/2), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un saņēma vienu personisko piezīmi.

Kendisa Duprī uzvarētāju labā guva 19 punktus un izcīnīja piecas bumbas pie groziem, 13 punktus pievienoja Erina Filipsa, bet pa desmit Britnijai Grainerei un Penijai Teilorei.

Šī bija "Mercury" desmitā uzvara pēc kārtas, kas joprojām ir jauns kluba rekords, Komanda pēdējo reizi zaudēja pirms vairāk nekā mēneša - 12. jūnijā. Šajā laikā Fīniksas vienība izcīnījusi uzvaras ar vidēji 11,8 punktu pārsvaru. Komanda ieņem drošu pirmo vietu visā līgā ar 16 uzvarām 19 aizvadītajās spēlēs.

Nākamo maču "Mercury" aizvadīs naktī uz trešdienu, kad tiksies ar Austrumu konferences trešo spēcīgāko komandu Vašingtonas "Mystics".

     [+] [-]

, 2014-07-14 11:32, pirms 10 gadiem
Super Jēkabsone - Žogota. Lai veiksmes padomās uz finalu!