Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota nonāk soļa attālumā no WNBA čempiontitula

Rolands Eliņš

Jēkabsone-Žogota nonāk soļa attālumā no WNBA čempiontitula
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: David R. Alleyne/Sportspagemagazine.com

Anete Jēkabsone-Žogota un viņas pārstāvētais Sieviešu nacionālās basketbolas asociācijas (WNBA) klubs Fīniksas "Mercury" turpina savu dominējošo skrējienu uz augstāko virsotni un šonakt finālsērijā pret Čikāgas "Sky" gūta ļoti pārliecinoša uzvara ar 97:68, kas ļauj nonākt viena soļa (uzvaras) attālumā no čempiontitula.

"Mercury" savās mājās nebija cietusi zaudējumu jau 19 spēlēs pēc kārtas, un šīs nakts mačs bija tālu no tā, lai kļutu par izņēmumu. Jau pirmajā puslaikā tika iegūts 15 punktu pārsvars, bet pēc trešās ceturtdaļas "Mercury" jau varēja puslīdz droši laukumā sūtīt rezervistes, kuras rezultāta starpību padarīja pavisam nepieklājīgu (97:68, proti, +29).

Anete Jēkabsone-Žogota laukumā devās uz pēdējām piecām minūtēm, kuru laikā aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu, taču izcīnīja atlēkušo bumbu un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Viņai esot laukumā, "Mercury" guva par astoņiem punktiem vairāk nekā pretinieces. "Mercury" kopumā ļoti sekmīgi uzbruka grozam, trāpot 56% metienu no spēles, kā arī dominēja zem groziem (atlēkušās bumbas 42:29).

Šī uzvara noved "Mercury" ļoti tuvu čempiontitula izcīnīšanai. Sērijas līdz trim uzvarām tā vadībā ar 2:0, bet trešais mačs, iespējams, izšķirošais, notiks naktī uz sestdienu 3:00 pēc Latvijas laika.

"Sky" izredzes atspēlēties nevairo arī līderes Elēnas Dellas Donnes muguras savainojums. Viņa gan šodienas spēlē piedalījās un guva 22 punktus, turklāt paudusi apņēmību par traumām satraukties tikai pēc sezonas beigām. Anete Jēkabsone-Žogota izslēgšanas spēlēs pagaidām guvusi tikai piecus punktus, taču viņas komandas biedru lieliskais sniegums ļauj par to nesatraukties. Regulārās sezonas 32 spēlēs viņa vidēji izcēlās ar 2,7 punktiem.

Izmantotie resursi:
WNBA.com

  +2 [+] [-]

, 2014-09-10 09:08, pirms 10 gadiem
Kā var gribēt no viņas daudz punktus, ja izslēgšanas spēlēs spēlē 2-5 min? Nepelnīti mazs spēles laiks tiek atvēlēts....

  +2 [+] [-]

, 2014-09-10 10:07, pirms 10 gadiem
stapo rakstīja: ... Nepelnīti mazs spēles laiks tiek atvēlēts....
Protams, žēl, ka mūsu labākā šībrīža basketboliste, vienā no labākajām pasaules komandām, aizpilda tikai rezervistes vietu, bet, vai tev tiešām liekas, ka treneris, kas aizvedis komandu vienas uzvaras attālumā no pasaules spēcīgākās līgas čempiontitula, nezin ko darīt un ko laist laukumā?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-10 10:30, pirms 10 gadiem
Cik var žēloties... Jēkabsone = Malacis. Vai zinat vēl kādu Latvieti pasaules basketbola mekas čempionu/i. Labāk čempions/e nekā spēlēt 10-15min zaudētāju komandās...Vienalga cik minūtes....Čempiones gredzens no WNBA!!.. Latvijas labākajai basketbolistei ir ievērības cienīgs sasniegums Latvijas Basketbola vēsturē (PUNKTS)