Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ieva Pulvere: "Gaidīju līdz pēdējam, ka varēšu spēlēt TTT"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ieva Pulvere: "Gaidīju līdz pēdējam, ka varēšu spēlēt TTT"
Ieva Pulvere: 100 spēles Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā. Foto: JBA

"Ceru, ka katrs iesaistītais izdarīs secinājumus, lai komanda spētu atgriezties iepriekšējā līmenī. Ieguldīts liels un smags darbs. Komanda ir ar vārdu – būtu liela nolaidība, ja tā beigtu pastāvēt," pirms došanās uz Stambulu teica ilggadējā basketbola kluba "TTT Rīga" kapteine Ieva Pulvere.

Izcila darba ētika, paraugs laukumā un spēlētāja, kuru negribas segt treniņā – uzbrūkošā aizsardze ir pelnījusi visus komplimentus. Ziņa par Pulveres pārcelšanos uz “Galatasaray” apliecināja cēsnieces augsto novērtējumu starptautiskā līmenī – šāda līmeņa klubi parasti lielāko interesi izrāda par latviešu garajām spēlētājām.

Pulvere kļuva par pirmo mazo spēlētāju pēc Anetes Jēkabsones-Žogotas un Elīnas Babkinas, kura noslēdza līgumu ar vienu no diviem Stambulas grandiem. Jā, “Bešiktaš” atbalstītāji – un Ilzes Jākobsones fani – tam nepiekritīs, taču “Galatasaray” un “Fenerbahce” vārdi Eiropas klubu basketbolā izskanējuši krietni vien skaļāk.

“Braukšana ārpus Latvijas un TTT ir “lēciens nezināmajā”,” sestdien, 6. augustā, sarunā ar Sportacentrs.com teica Pulvere. “Vienu gadu spēlēju Viļņas “Kibirkštis”, taču tas bija...sen. Pārmaiņas ir diezgan lielas, tiesa, “Galatasaray” nav galīgi nezināma komanda. Meitenes ir daudz spēlējušas Turcijā, bet basketbols visur ir apmēram vienāds (sirsnīgi smejas).”

Uzbrūkošā aizsardze 2022. gadā palīdzēja TTT izcīnīt piekto vietu FIBA Eirolīgas A grupā. Pēc Krievijas klubu izslēgšanas rīdzinieces iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz divām uzvarām spēlēja pret Stambulas “Fenerbahce”. Iznākums – Pulvere ir viena no trīs TTT spēlētājām (vēl Gunta Baško un Aija Klakocka), kuras Latvijas kluba rindās divreiz spēlējušas Eiropas astoņniekā.

Turpinājuma šosezon nebūs. FIBA Eirolīga 6. jūlijā nosauca “TTT Rīga” 13 komandu vidū, kas garantēti spēlēs pamatturnīrā, taču kluba valde tajā pašā dienā nolēma pieteikumu atsaukt.

Iegansts – kluba juridiskā statusa maiņa. Nodibinājuma likvidēšanu nācās gaidīt vēl divus mēnešus – 9. septembrī notika biedrības dibināšanas sēde, bet 12. septembrī sekoja oficiāls pašvaldības paziņojums. Tulkojums – pašvaldība un tās subsidētais uzņēmums “Rīgas satiksme” vēlas samazināt finanšu līdzdalību kluba uzturēšanā.

Eiropas sezona TTT beidzās 6. jūlijā. Astoņkārtējai Latvijas čempionei tas nozīmēja jaunus darba meklējumus. “Nav nekāds noslēpums, ka visus gadus devu priekšroku spēlēt TTT. Arī šogad – vadība teica, ka viss būs kārtībā un spēlēsim Eirolīgā. Paziņojums, ka komanda būs pavisam citā veidolā, bija liels pārsteigums. Gaidīju līdz pēdējam, ka varēšu spēlēt TTT. Saprotot, ka tas nebūs vēlamais līmenis, aģents sāka skatīties citus variantus.

Aizsardzes veikums Eirolīgas spēlēs – pērn vidēji 11.9 punkti, 4.2 atlēkušās bumbas, 3.2 rezultatīvas piespēles un 1.9 pārķertas bumbas – ļāva Pulverei izvēlēties no “high end” piedāvājuma un noslēgt līgumu Stambulā līdz sezonas beigām. Oficiāls kluba apstiprinājums sekoja 12. augustā.

“Aizkulisēs tika runāts, ka neesmu “Galatasaray” pirmā izvēle. Klubs domājis par Brias Hārtlijas piesaisti, taču viņa pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Tā nav mana vaina (smejas). Pavērās citas iespējas un piekritu piedāvājumam.”

TTT ilggadējā kapteine ir pārliecināta, ka kluba vadībai un amatpersonām vairāk jāuzņemas. “Varu spriest tikai no malas. Viens uz otru rāda ar pirkstiem, kurš ko nav izdarījis. Sīkumus nezinu. Ceru, ka katrs iesaistītais izdarīs secinājumus, lai komanda spētu atgriezties iepriekšējā līmenī. Ieguldīts liels un smags darbs. Komanda ir ar vārdu – būtu liela nolaidība, ja tā beigtu pastāvēt.”

Aizsardze pieļauj, ka tālākā nākotnē varētu vēlreiz pārstāvēt Rīgas kluba melnās un oranžās krāsas. “Neizslēdzu iespēju, ka varētu atgriezties. Iesim pa solim. Skatīšos, kā izdosies iejusties Turcijā.”

Ieva Pulvere 12. augustā Sendai kļuva par divpadsmito basketbolisti, kura aizvadījusi 100 spēles valstsvienībā. Vēl to paveikušas Gunta Baško (195), Ieva Tāre (148), Anete Jēkabsone-Žogota (134), Zane Teilāne (134), Aija Jurjāne (134), Liene Jansone (132), Zane Eglīte (129), Aija Klakocka (128), Elīna Babkina (123), Ieva Kubliņa (122) un Ilze Ose-Hlebovicka (106).

     [+] [-]

, 2022-09-13 23:28, pirms 2 gadiem
Ja jau pat spelētāja norāda ar pirkstu uz Štālbergu (un Baško drošvien), tad par ko vispār runa..

     [+] [-]

, 2022-09-14 08:45, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ja jau pat spelētāja norāda ar pirkstu uz Štālbergu (un Baško drošvien), tad par ko vispār runa..
spēlētājām tā situācija ārkārtīgi nepatīkama. Gaidīt līdz pēdējām vasaras beigas, kamēr būs skaidrība par spēlēšanu. Tad pēdējā brīdī meklēt iespējas ārzemēs. Nav arī vienkārši aizbraukt, ja ir ģimene un arī karjera ne gluži sākumposmā.