Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Čempionāta budžets – joprojām neskaidrs

Jānis Pārums

Čempionāta budžets – joprojām neskaidrs
Ainars Zvirgzdiņš (pa kreisi) un Edgars Jaunups
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Par to, kāds būs Eiropas sieviešu basketbola čempionāta budžets, mēs varēsim spriest tikai janvārī, kad būs veiktas konkrētās darbības ar budžeta programmu samazinājumiem," šodien portālam eSports.lv sacīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Jaunups.

"Šobrīd situācija ir tāda, ka samazinājums ir skāris nozaru budžetus. Janvāra vidū zināsim vai samazinājumi, kas tiks veikti programmās, kas ietvertas nozares budžetā, attieksies vai neattieksies uz Eiropas sieviešu basketbola čempionātu. Esam saņēmuši izpratni no Finanšu Ministrijas pārstāvjiem, ka šādai pieejai būtu jābūt un vispārējais samazinājums uz čempionātu varētu neattiekties. Tās ir labas ziņas, jo izpratne par situāciju ir radusies. Tiesa, runāt par to, kāds būs tas [EČ] budžets mēs varēsim spriest tikai janvāra vidū vai beigās, kad būs veiktas konkrētās darbības ar budžeta programmu samazinājumiem," sacīja Edgars Jaunups.

Kā uzsvēra LBS ģenerālsekretārs, tad šobrīd lēmums, ka finansējums ir pieņemts un čempionātam nekas nedraud, nav. Skaidrība varētu būt janvārī, bet teorētiski - arī ātrāk, ja Latvijas valsts amatpersonas apņemsies attiecīgo finansējumu nodrošināt.

Viņš arī piebilda, ka jautājuma risinājumā tiks iesaistīta arī trešā puse, proti, Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA): "Nākamnedēļ basketbola savienībā turpināsim diskutēt šo jautājumu, kontaktēsimies arī ar FIBA, lai saprastu situāciju un mēģinātu rast risinājumus. Pieļauju, ka FIBA amatpersonas tuvākajā laikā varētu komunicēt ne tikai ar LBS, bet arī ar Latvijas valdības pārstāvjiem un prasīt pavisam konkrētas garantijas, ka nepieciešamais finansējums no valdības puses tiktu nodrošināts."

Jaunups arī informēja par situāciju ar pašvaldībām un to budžetiem: "Nākamnedēļ [otrdien] tiksimies ar Valmieras pašvaldības pārstāvjiem, jo valmieriešiem šī problēma ir visakūtākā. Viņiem vēl ir nepieciešams veikt dažādus remonta un labiekārtošanas darbus viesnīcās, lai tās pielāgotu čempionāta standartiem. Kontaktēsimies arī ar pārējām divām pašvaldībām, tad redzēsim kāda situācija veidojas ar Rīgu un Liepāju. Izskatās, ka šobrīd par šīm pilsētām nav liela satraukuma, taču esam saņēmuši signālus, ka drošus un stabilus solījumus, ka viss būs kārtībā, neviens nedod. Visiem vispirms jātiek skaidrībā ar to, kāds viņu nākamā gada budžets varētu izskatīties."

Plānots, ka Eiropas sieviešu basketbola čempionāts notiks trijās Latvijas pilsētās - Rīgā, Valmierā un Liepājā no 2009. gada 7. līdz 20. jūnijam. Jāpiebilst, ka no 2009. gada 22. līdz 30. jūlijam Cēsīs notiks arī Eiropas čempionāta ratiņbasketbolā C divīzijā. Arī šī čempionāta finansējums pēc Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācijas prezidentes Daigas Dadzītes vārdiem, ir apdraudēts.

1 2 63 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2008-12-12 12:31, pirms 16 gadiem
ja deelj taas stulbaas kriizes LV palaidiis garaam iespeeju riikot chempi, tad tas buutu vairaak nekaa debiili un arii apkaunojoshi....

  +2 [+] [-]

, 2008-12-12 12:32, pirms 16 gadiem
Gan viss buus labi Neies valsts tik traki izblameeties

  +9 [+] [-]

, 2008-12-12 12:38, pirms 16 gadiem
Lai Kalviiitis paaris ljimonus atmet basim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-12-12 12:40, pirms 16 gadiem
mancis rakstīja: ja deelj taas stulbaas kriizes LV palaidiis garaam iespeeju riikot chempi, tad tas buutu vairaak nekaa debiili un arii apkaunojoshi....
Pilnīgi piekrītu!
Ja LV nespēs šo čempi uzrīkot,tad kādus gadiņus 2-3 lielos sporta pasākumus Latvijā neredzēt!

  +6 [+] [-]

, 2008-12-12 12:41, pirms 16 gadiem
Speles 49. vsk un kada arodene, dzivos kojas... Domaju, ka tas ir optimalais variants, ko musu valdiba vares atlauties. Transfera vieta bus jabrauc ar sabiedrisko par etaloniem.

  +8 [+] [-]

, 2008-12-12 12:42, pirms 16 gadiem
machumbi rakstīja: Kas grūti piešķirt naudu pasākumam, kas katru gadu nenotiekās.!?
vieglak ir pieskirt sev 20 algas un saviem pasakumiem... ka ari jaunam mebelem, jo resnas pakalas atri delde kreslus...

     [+] [-]

, 2008-12-12 12:42, pirms 16 gadiem
čempionātam nekas nedraud, nav.

bezsakrigas beigas...

  +1 [+] [-]

, 2008-12-12 12:42, pirms 16 gadiem
mancis rakstīja: ja deelj taas stulbaas kriizes LV palaidiis garaam iespeeju riikot chempi, tad tas buutu vairaak nekaa debiili un arii apkaunojoshi....
Apkaunojosi bus viennozimigi... PC hokeja ari tad uzreiz ies gar degunu...

  +4 [+] [-]

, 2008-12-12 12:43, pirms 16 gadiem
domaaju ir izdeviigaak riikot čempi nevis maksaat soda naudas un bojaat valsts tēlu

  -3 [+] [-]

, 2008-12-12 12:45, pirms 16 gadiem
arprats!! Ja, redz apkaunojoshi latvijai butu palaist tadu gadijumu garam, kad sasvidushas vecenes no vairakam valstim skraidis, metas bumbu un me par to teresim naudu, kuras ta jau trukst, ja? darisim ta? Nekadu valsts naudu sportam|! B***d, berniem maziem pabalstus jamaksa, pensionariem pensijas japieliek. Ja bernini mazi bus needushi un slimos, tad bus oki, vai ne?? Berni! Ko jus no shis dzives saprotat?? Ne jus pelnat pashi, ne jums gimenes... Jums nav ne kada priekshtata, ko nozime pensionaramm nepielikta pensija vai beninam neizmaksatais pabalsts! Valsts izblamesies tad, ja nebus cilvekiem ko est un jus tas skars tai skaitaa! pajautajiet saviem vecakiem, vai viniem tads cempis vajadzigs! Vispar nekadu naudu valsts sportam nekad! ja jau dot to naudu, tad bernu attistibas programmai,lai bernam brivaja laikaa ir kur aiziet, ir ar ko nodarboties, ir kur attistit savus talantus, savu intelekta likmeni, jo ar sportistiem valsts bagata neklus. Bet sasvidushas vecenes lai skraida un meta bumbu citur... Cita valsti, lai privati cilveki sametas uz cempi!

  -3 [+] [-]

, 2008-12-12 12:47, pirms 16 gadiem
Sai sakara gribu valsts galvgali redzet atkal Repshi, kurhs jau savas pirmas valdishanas laika grieza nost valsts naudu sportam! Nekadu valsst naudu sportam!

  +4 [+] [-]

, 2008-12-12 12:51, pirms 16 gadiem
Jaunup, beidz činkstēt kā meitene! Patiešām, kādas problēmas, var pārnest spēles uz 49vsk, Hanzu un olimpisko, viesnīcas tagad ir lētākas, var izvēlēties ārpus Rīgas- ādaži, Mārupe, Saulkrasti... transports- lētāks (degviela, algas), ta kā viss kārtībā. Samazini savu telefonu sarunu limitu uz 20 Ls, degvielas limitu.arī pārējo LBS amatpersonu tēriņus un algas. Par 200% skaidrs, ka čempis notiks, tikai Jaunups atkal mēģina atgādināt par sevi un savu apsūbējušo imidžu. Nevienam vairs neinteresē, neviens par viņu neraksta, tas arī viss! Paslapsties gar sieviešu ateju olimpiskajā, vismaz Sporta avīze uzrakstīs.

     [+] [-]

, 2008-12-12 12:52, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Pilnīgi piekrītu!
Ja LV nespēs šo čempi uzrīkot,tad kādus gadiņus 2-3 lielos sporta pasākumus Latvijā neredzēt!
Baidos, ka atteikšanās dažus mēnešus pirms sacensībām nozīmēs, ka vismaz basketbolā EČ Latvijā mums neredzēt gadus 15-25. Protams, tas nopietni ietekmēs arī iespējas rīkot Eiropas vai pasaules čempionātus citos sporta veidos.
Ja lielākā problēma ir ar Valmieru, tad, ņemot vērā, ka viena no Valmieras grupās ielozētajām komandām ir Lietuva, varētu mēģināt sarunāt šo 12 spēļu sarīkošanu kādā no Lietuvas pilsētām.

  +6 [+] [-]

, 2008-12-12 12:52, pirms 16 gadiem
OILER1981 rakstīja: arprats!! Ja, redz apkaunojoshi latvijai butu palaist tadu gadijumu garam, kad sasvidushas vecenes no vairakam valstim skraidis, metas bumbu un me par to teresim naudu, kuras ta jau trukst, ja? darisim ta? Nekadu valsts naudu sportam|! B***d, berniem maziem pabalstus jamaksa, pensionariem pensijas japieliek. Ja bernini mazi bus needushi un slimos, tad bus oki, vai ne?? Berni! Ko jus no shis dzives saprotat?? Ne jus pelnat pashi, ne jums gimenes... Jums nav ne kada priekshtata, ko nozime pensionaramm nepielikta pensija vai beninam neizmaksatais pabalsts! Valsts izblamesies tad, ja nebus cilvekiem ko est un jus tas skars tai skaitaa! pajautajiet saviem vecakiem, vai viniem tads cempis vajadzigs! Vispar nekadu naudu valsts sportam nekad! ja jau dot to naudu, tad bernu attistibas programmai,lai bernam brivaja laikaa ir kur aiziet, ir ar ko nodarboties, ir kur attistit savus talantus, savu intelekta likmeni, jo ar sportistiem valsts bagata neklus. Bet sasvidushas vecenes lai skraida un meta bumbu citur... Cita valsti, lai privati cilveki sametas uz cempi!
Ko Tu te ņaudi,savus bērnus nevari nodrošināt???? Tad ej un strādā nevis te purkšķi... Personīgi mani šī krīze nu nekādi nav skārusi,strādāju pelnu dzīvoju un priecājos...

  +2 [+] [-]

, 2008-12-12 12:54, pirms 16 gadiem
OILER1981 rakstīja: Sai sakara gribu valsts galvgali redzet atkal Repshi, kurhs jau savas pirmas valdishanas laika grieza nost valsts naudu sportam! Nekadu valsst naudu sportam!
ar ko tad vini nodarbosies, ja nogreizis lidzeklus? pats putrojies sava murgojuma... ko tad nac un lasi, komente, ja tev tada attieksme pret sportu? Piemeram, man ir gimene un es esmu ar visam 4 par naudas pieskirsanu sportam, ne jau sports ir javaino pie ta, ka musu valdiba nemak normali pienemt budzetu. sports ir "viens no", ka mes varam nest savu vardu pasaule, radit turistu u.c interesi par musu valsti.

  +5 [+] [-]

, 2008-12-12 12:57, pirms 16 gadiem
Pizonis rakstīja: Apkaunojosi bus viennozimigi... PC hokeja ari tad uzreiz ies gar degunu...
Apkaunojoši ir tas, ka valstij jāaizņemās nauda, lai maksātu pensijas, pabalstus un ne tikai. Apkaunojoši ir tas, ka laikā kad varēja iekrāt notika milzīga bezjēdzīga tērēšana.

Eiropas Sieviešu čempionāta nerīkoša ir pilnīgākais sīkums. Būtu labāk uztraukušies, lai Jūsu vecāki nepazaudē darbu!

     [+] [-]

, 2008-12-12 13:00, pirms 16 gadiem
Pizonis rakstīja: ar ko tad vini nodarbosies, ja nogreizis lidzeklus? pats putrojies sava murgojuma... ko tad nac un lasi, komente, ja tev tada attieksme pret sportu? Piemeram, man ir gimene un es esmu ar visam 4 par naudas pieskirsanu sportam, ne jau sports ir javaino pie ta, ka musu valdiba nemak normali pienemt budzetu. sports ir "viens no", ka mes varam nest savu vardu pasaule, radit turistu u.c interesi par musu valsti.
tūristu interesi par mūsu valsti?
Brauks skatīties Ščerbatihu kā trenējas, vai arī brauks ekskursijā uz arēnu Rīga?

  -1 [+] [-]

, 2008-12-12 13:00, pirms 16 gadiem
Eh laidiet vien caurkritušus politiķus darboties basketbolā...

  -2 [+] [-]

, 2008-12-12 13:01, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: tūristu interesi par mūsu valsti?
Brauks skatīties Ščerbatihu kā trenējas, vai arī brauks ekskursijā uz arēnu Rīga?
Ne, brauks skatities valsti, teret naudinu, bus tacu labums... Es par to macos, ta ka nerunaju muldesanas pec

  -1 [+] [-]

, 2008-12-12 13:01, pirms 16 gadiem
polārlācēns rakstīja: Eh laidiet vien caurkritušus politiķus darboties basketbolā...
ne ne...Jaunups jau nu nav caurkritis politiķis.

  +3 [+] [-]

, 2008-12-12 13:02, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: ne ne...Jaunups jau nu nav caurkritis politiķis.
Nu nemaz.

  -4 [+] [-]

, 2008-12-12 13:02, pirms 16 gadiem
Pizonis rakstīja: Ne, brauks skatities valsti, teret naudinu, bus tacu labums... Es par to macos, ta ka nerunaju muldesanas pec
piešķirot naudu sportam, brauks skatīties valsti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-12 13:08, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: piešķirot naudu sportam, brauks skatīties valsti?
Patik, ka cilveki ironize par lietam, no kuram neko nesaprot. Piemeram, tadi ka tu - 8.5. klases un krutakais dzeks celtnieciba, kurs talak par Vitenpiskas pilsetas svetkiem nav bijis?

  -1 [+] [-]

, 2008-12-12 13:09, pirms 16 gadiem
polārlācēns rakstīja: Nu nemaz.
tieši tā. nemaz.
No politikas oficiāli pats aizgāja. Proti, nolika saeimas deputāta mandātu un uz vēlēšanām nekandidēja.

Caurkritis politiķis ir Ingrīda Ūdre, kas kandidēja kā lokomotīve un netika. Nācās no politikas aiziet.

     [+] [-]

, 2008-12-12 13:10, pirms 16 gadiem
Pizonis rakstīja: Patik, ka cilveki ironize par lietam, no kuram neko nesaprot. Piemeram, tadi ka tu - 8.5. klases un krutakais dzeks celtnieciba, kurs talak par Vitenpiskas pilsetas svetkiem nav bijis?
ieliku plusiņu. Uz Tevi ļaunu prātu neturu.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-12 13:13, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: tieši tā. nemaz.
No politikas oficiāli pats aizgāja. Proti, nolika saeimas deputāta mandātu un uz vēlēšanām nekandidēja.

Caurkritis politiķis ir Ingrīda Ūdre, kas kandidēja kā lokomotīve un netika. Nācās no politikas aiziet.
Aizgāja, jo no lielās politikas bīdīšanas viņam patālu. Laikam nesaprata, ka Saeima nav kaut kāds Cēsu rajona ciemats. Caurkritis, jo ar savu lielo muldēšanu tālu netika (paldies Dievam). Būtu gan labāk palicis savā pagastā.

  +2 [+] [-]

, 2008-12-12 13:25, pirms 16 gadiem
OILER1981 rakstīja: arprats!! Ja, redz apkaunojoshi latvijai butu palaist tadu gadijumu garam, kad sasvidushas vecenes no vairakam valstim skraidis, metas bumbu un me par to teresim naudu, kuras ta jau trukst, ja? darisim ta? Nekadu valsts naudu sportam|! B***d, berniem maziem pabalstus jamaksa, pensionariem pensijas japieliek. Ja bernini mazi bus needushi un slimos, tad bus oki, vai ne?? Berni! Ko jus no shis dzives saprotat?? Ne jus pelnat pashi, ne jums gimenes... Jums nav ne kada priekshtata, ko nozime pensionaramm nepielikta pensija vai beninam neizmaksatais pabalsts! Valsts izblamesies tad, ja nebus cilvekiem ko est un jus tas skars tai skaitaa! pajautajiet saviem vecakiem, vai viniem tads cempis vajadzigs! Vispar nekadu naudu valsts sportam nekad! ja jau dot to naudu, tad bernu attistibas programmai,lai bernam brivaja laikaa ir kur aiziet, ir ar ko nodarboties, ir kur attistit savus talantus, savu intelekta likmeni, jo ar sportistiem valsts bagata neklus. Bet sasvidushas vecenes lai skraida un meta bumbu citur... Cita valsti, lai privati cilveki sametas uz cempi!
jokains Tu esi, valsts Iraakaa un Afganistaanaa meenesii izteeree vairaak, nekaa vajadziigs basketa chempim no valsts..... armija naudu teeree uz nebeedu un veel tirgo ierochus , pa labi un pa kreisi.... tad, kad nebuus sporta Latvijaa, mani TAVI un citu siichi varees uz ielas KAUT KO speeleet, sapaziities ar krutiem dzhekiem, kas dabuujushi kalashnjikovu no armijas noliktavaam, (kas tur nonaaca par valsts naudu, taatad TAVU un manu) un aiziet... tas ja mees saakam ljoti fantazeet.... un atkal jau, visi shie 2,4 milj (no valsts prasaas tikai puse) nonaaks samaksaas par viesniicaam un chempionaata darbiniekiem (protams arii arzemju tiesneshiem). tiks maksaati nodoklji , par nopelniito naudu tiks KAUT kAS pirkts un atkal nodoklji, taa ka taa naude tepat vien groziisies un plus veel tuuristi. Taa ka nevajag deet. AAA pemirsu, TAVI un mani beerni varees iet uz stikla pili, gaismas pili, vai normaalaas valstiis to sauc par biblioteeku (un celj normaala izkata biblenes), un varbuut bez iipashas caurlaides varees palasiit graamatas, ja atradiis, jo biblene tajaa maajaa aiznjems suuda 20%.... veiksmi Tev, un TAVIEM un maniem beerniem.....

     [+] [-]

, 2008-12-12 13:26, pirms 16 gadiem
Jaunups kaut ko sagrēkojās ar savu auto, pārkāpa CS noteikumus (rupji), un sākās spiediens uz viņu no preses pārstāvjiem, tāpēc viņš arī nolika deputāta mandātu!

  +2 [+] [-]

, 2008-12-12 13:30, pirms 16 gadiem
Ltd987 rakstīja: Baidos, ka atteikšanās dažus mēnešus pirms sacensībām nozīmēs, ka vismaz basketbolā EČ Latvijā mums neredzēt gadus 15-25. Protams, tas nopietni ietekmēs arī iespējas rīkot Eiropas vai pasaules čempionātus citos sporta veidos.
Ja lielākā problēma ir ar Valmieru, tad, ņemot vērā, ka viena no Valmieras grupās ielozētajām komandām ir Lietuva, varētu mēģināt sarunāt šo 12 spēļu sarīkošanu kādā no Lietuvas pilsētām.
Nav tik traki,jo visi saprot,kas notiek gan Latvijā,gan visā pasaulē kopumā! Sportā un ekonomikā!
Domāju,ka šobrīd viena no galvenajām starptautisko sporta federāciju uzdevumiem būtu -palīdzēt ar sponsoru piesaisti nacionālajām federācijām,kas rīko lielos turnīrus! Jo pretējā gadijumā padziļinoties ekonomiskai krīzei pasaulē,var sanākt tā,ka vispār nebūs valstis,kas gribēs rīkot saviem spēkiem lielos turnīrus!

  -2 [+] [-]

, 2008-12-12 13:31, pirms 16 gadiem
kurš Jaunupu iecēla par ģenerālsekretāru?

     [+] [-]

, 2008-12-12 13:38, pirms 16 gadiem
polārlācēns rakstīja: Aizgāja, jo no lielās politikas bīdīšanas viņam patālu. Laikam nesaprata, ka Saeima nav kaut kāds Cēsu rajona ciemats. Caurkritis, jo ar savu lielo muldēšanu tālu netika (paldies Dievam). Būtu gan labāk palicis savā pagastā.
Jaunupam nav nekāda sakara ar Cēsu ciematu.
Gados ļoti jauns jau kļuva par Saeimas deputātu (ar veiksmes palīdzību, bet atšķirībā no citiem zināja, kur veiksmi meklēt). Ātri vien iekaroja savas pozīcijas Saeimā starp pārējiem. Ātri vien ieguva lielu teikšanu partijā. Ātri vien ieguva ļoti lielus kontaktus ar citiem politiķiem. Bija tieši tas, kas tās lietas arī bīdija.
Pēc tam pats atteicās no mandāta par ceļu satiksmes pārkāpumu (nekas tik rupjš jau nav - braukšanas ātruma pārsniegšana), galvenokārt - atceroties pagātnes grēkus. Šeit par kau kādu spiedienu no preses vispār nevar būt nekāda runa...jo tāda nebija (tikai no citu partiju pārstāvji - šķiet, krievi, atgādināja par traģisko - veco satiksmes pārkāpumu). Nolika mandātu jo zināja, ka tūlīt ieņems citu augstu amatu partijas struktūrā

     [+] [-]

, 2008-12-12 13:38, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: Apkaunojoši ir tas, ka valstij jāaizņemās nauda, lai maksātu pensijas, pabalstus un ne tikai. Apkaunojoši ir tas, ka laikā kad varēja iekrāt notika milzīga bezjēdzīga tērēšana.

Eiropas Sieviešu čempionāta nerīkoša ir pilnīgākais sīkums. Būtu labāk uztraukušies, lai Jūsu vecāki nepazaudē darbu!
es pazaudeeju darbu.... un?? neko , kaut ko izdomaashu.... bet tagad iet runa par 2 citroniem.... paluudzot vaacieshiem, japaanjiem, vai araabiem uzcelt D-tiltu, vinji mums bonusaa (par 500 citroniem) uzceltu Z-tuneli uzriikotu chempi, F1, un veel ziemas olimpiaadi.... vesalaa miesaa, vesals gars.... liidzko nebuus nekaadu starptautisku pasaakumu, taa areenaam nebuus jeegas un nebuus kur beerniem uztureet fizisko..... var jau izaugt par izcilu datorpidaru a la B.Geits, radiit briinumu, bet taads buus viens, divi, varbuut triis no 2,4mil.... buus izcili pianisti, zinaatnieki u.t.t. bet ne visi... visam jaasadalas vienmeeriigi, un paareejie jau sadalaas kaadas nozares, nodarbes piekriteejos, vieni ies uz koncertiem, otri uz sporta speeleem, treshie uz seminaariem par veseliibas apruupi.... super. katram savs... kaa jau ieprieksh mineeju, manaa uztveree jaaatsakaas no militaarisma... (vismaz to teevzemes aizstaaviibas dzimtajaa Iraakaa un Afgaanjos) labi turaas tauta
1 2 63 komentāri