Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

IZM: Latvija ir gatava čempionāta rīkošanai

Andrejs Siliņš

IZM: Latvija ir gatava čempionāta rīkošanai
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Visi iesaistītie un atbildīgie partneri atbilstoši sagatavojušies Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm norisei Latvijā no 7. jūnija līdz 20. jūnijam Liepājā, Rīgā un Valmierā – pēc ziņojumu uzklausīšanas tika secināts vakar čempionāta organizēšanas uzraudzības darba grupas sanāksmē, ko vadīja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Koķe īpaši rosināja čempionāta organizatorus turpināt darbu pie tā, lai nodrošinātu caurskatāmu un precīzu valsts un sponsoru piešķirto līdzekļu izmantošanu, lai čempionāta norise Latvijā vairotu mūsu valsts atpazīstamību pasaulē un sniegtu ieguldījumu Latvijas ekonomikā. Tāpat ministre pauda pārliecību arī par Latvijas izlases sekmīgo sniegumu čempionātā.

Iekšlietu ministrijas pārstāvji apliecināja gatavību drošības pasākumu nodrošināšanai. Veselības ministrija informēja par dienestu gatavību sniegt nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī – informēja par Sabiedrības Veselības aģentūras iesaistīšanos šajā sporta dzīves pasākumā. Čempionāta organizatori atzinīgi novērtēja Ārlietu ministrijas darbu čempionāta sagatavošanas laikā. Kā tika uzsvērts sanāksmē, jau līdz šim notikušās pārbaudes spēles apliecinājušas atbildīgo dienestu gatavību atbilstošai sev uzticēto pienākumu veikšanai.

Nodibinājuma „Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009” pārstāvji informēja, ka gan pašmāju, gan ārvalstu fani izrādījuši lielu interesi un jau šobrīd notiek aktīva biļešu tirdzniecība, tajā skaitā – uz Latvijas spēlēm, atklāšanas un finālsacensībām.

Plānots, ka čempionāts Rīgā, Liepājā un Valmierā notiks no 7.jūnija līdz 20.jūnijam, 4 apakšgrupu turnīrs notiks no 7.jūnija līdz 9.jūnijam, katras grupas 3 labākās komandas spēlēs nākamajā – kvalifikācijas kārtā, kas notiks no 11.jūnija līdz 16.jūnijam, ceturtdaļfinālu spēles notiks no 17.jūnija līdz 18.jūnijam, pusfināls – 19.jūnijā, bet fināls – 20.jūnijā. Jau pašlaik Latvijā trenējas gan mūsu izlase, gan Turcijas un Ukrainas spēlētājas, bet līdz 5.jūnijam Latvijā būs ieradušās visas 16 komandas.

Spēļu tehniskais nodrošinājums atbilst visiem starptautiskajiem standartiem, visās spēļu arēnās nodrošināti apstākļi sekmīgam mediju darbam un visu spēļu televīzijas translācijas Latvijā nodrošinās TV 3 un TV 3+, kā arī Viasat Sport Baltic. Lai atspoguļotu čempionāta norisi, tam ir akreditējies vēl sieviešu basketbola čempionātu vēsturē nebijis žurnālistu skaits – vairāk nekā 200 mediju pārstāvju.

Sanāksmē piedalījās Valmieras, Liepājas pārstāvji, Izglītības un zinātnes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Veselības ministrijas, Latvijas Basketbola savienības un nodibinājuma „Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009” pārstāvji.

Informāciju sagatavoja
Agnese Korbe
izglītības un zinātnes ministres
padomniece komunikācijas jautājumos

  +3 [+] [-]

, 2009-06-02 12:01, pirms 15 gadiem
atkala stulbie deputati un ministri, slavina sevi uz sportistu rekina...

  +2 [+] [-]

, 2009-06-02 12:04, pirms 15 gadiem
lai tak tā Koķele iet piecas mājas tālāk, baigā vērtētāja atradusies...

  +1 [+] [-]

, 2009-06-02 12:18, pirms 15 gadiem
Kas tur gatavs? Valmierā visa Rīgas iela ir uzrakta, cik uzzināju no Liepājas biedriem arī tā ir uzrakta! Kā tādā skatā mes varam tādā skatā visai Eiropai rādīt savas pilsētas? Ļoti ceru ka tie ceļu remonti tiks pabeikti šonedēļ vel pirms čempionāta! Savādāk vāks!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-02 12:36, pirms 15 gadiem
Kam šitās ministres atraugas vajadzīgas

  +1 [+] [-]

, 2009-06-02 12:40, pirms 15 gadiem
Koķe, man liekas, visur paspēj pabūt un kaut ko pateikt!

  +2 [+] [-]

, 2009-06-02 13:40, pirms 15 gadiem
Lai Veicas!