Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones "Mercury" turpina uzvaru sēriju

Andrejs Siliņš

Jēkabsones "Mercury" turpina uzvaru sēriju
Anete Jēkabsone-Žogota ar kolēģēm
Foto: www.wnba.com

Pie jau devītās uzvaras pēc kārtas Sieviešu Nacionālajā Basketbola asociācijā (WNBA) naktī uz sestdienu tika latviešu aizsardzes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Fīniksas "Mercury", kas izbraukumā ar rezultātu 72:66 apspēlēja Čikāgas "Sky".

Šī nebija sekmīgākā "Mercury" spēle - komanda pieļāva 17 kļūdas un no spēles grozam uzbruka ar vien 37,3 procentu precizitāti, kas bija zemākais rādītājs sezonā. Spēles laikā Fīniksas komanda gan bija arī iedzinējos, tomēr mācēja atspēlēt sešu punktu deficītu un izcīnīt kārtējo panākumu - 72:66. Tā bija jau devītā uzvara pēc kārtas, kas ir jauns rekords kluba vēsturē.

Anete Jēkabsone-Žogota laukumā devās uz maiņu, spēlēja gandrīz 14 minūtes, guva divus punktus (2p. 1/1, 3p. 0/3), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divas reizes pieļāva kļūdas un saņēma vienu personisko piezīmi.

Rezultatīvākā "Mercury" rindās bija komandas ierastā līdere Diana Taurasi, kurai 19 punkti, kā arī piecas rezultatīvas piespēles. 13 punktus pievienoja Dīvona Bonnere, bet ar "double-double" izcēlās uzreiz divas spēlētājas - Britnija Grainere (11+10+6 bloķēti metieni), kā arī Kendisa Duprī (11+11).

Šī bija jau 15. komandas uzvara 18 aizvadītajās spēlēs, un "Mercury" ieņem pirmo pozīciju ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Nākamo spēli "Mercury" aizvadīs 13. jūlijā, kad mājās uzņems trešo spēcīgāko Rietumu komandu Sanantonio "Stars".