Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zahui dodas palīgā Fišeram un spēlēs Losandželosā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zahui dodas palīgā Fišeram un spēlēs Losandželosā
Amanda Zahui 2019. gada 27. jūnijā Rīgā. Foto: FIBA

Ceturtdienas, 11. februāra, vakars atnesa vēl vienu karstu vēsti WNBA brīvajā aģentūrā. Ņujorkas "Liberty" labākā garā spēlētāja Amanda Zahui vienojās ar Dereka Fišera trenēto "Los Angeles Sparks" vienību.

“Amanda Zahui ir laba cīnītāja par atlēkušajām bumbām un piesaista pretinieču uzmanību, spēlējot centra pozīcijā,” teica kluba ģenerālmenedžeris un galvenais treneris Fišers. “Viņa ir lieliska komandas biedre – persona, kura mūsu ģērbtuvē rādīs paraugu ar sīkstumu un darba ētiku. Esam ļoti priecīgi par viņas piemērotību “Sparks”.”

Zviedrijā uzaugusī Zahui divas sezonas nospēlēja “Minnesota” universitātē (2013-2015) un 21 gada vecumā tika ar otro numuru izvēlēta WNBA draftā. Debijas sezonā viņa aizstāvēja Talsas “Shock” krāsas, savukārt nākamās piecas vasaras spēlēja Ņujorkā.

Pērn, spēlējot jaunā trenera Volta Hopkinsa vadībā, Zahui vidēji spēlē guva 9,0 punktus un izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas. Viņa pievienoja 1,9 rezultatīvas piespēles un 1,2 bloķētus metienus, kā arī realizēja 34% trīspunktu metienu.

Ziemās centra spēlētāja pārstāvēja Eirolīgas klubus Orenburgas “Nadežda”, “USK Praha” un “Sopron Basket”, bet šosezon līdz gadu mijai pārstāvēja Kurskas “Dynamo”. Zahui pāris reižu viesojās Latvijā, tostarp 2019. gada rudenī kopā ar “TTT Rīga” trenējās “Elektrum” sporta centrā.

WNBA karjeras laikā Zahui vidēji 14,2 minūtēs guvusi 5,7 punktus un izcīnījusi 3,8 bumbas zem groziem. Spilgtākā spēle bija 2019. gadā, kad viņa izbraukuma spēlē “Staples Center” iemeta septiņus trīspunktu metienus un guva 37 punktus pret “Sparks”.

“Esmu sajūsmā par iespēju turpināt karjeru “Sparks” rindās,” teica Zahui. “Jau pirmajā sarunā ar treneri Fišeru sapratu, ka Losandželosa ir vieta, kur varu augt gan kā spēlētāja, gan personība. Esmu saviļņota kļūt par daļu no šī slavenā kluba un sacensties par titulu kopā ar manām jaunajām komandas biedrēm un faniem.”

Izmantotie resursi:
https://sparks.wnba.com/news/sparks...

     [+] [-]

, 2021-02-12 12:29, pirms 3 gadiem
Čo Zahui B.

     [+] [-]

, 2021-02-12 12:42, pirms 3 gadiem
Ja vsegda golosuju za hui