Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dalasai vēsturiska situācija – pirmās divas izvēles WNBA draftā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dalasai vēsturiska situācija – pirmās divas izvēles WNBA draftā
Dalasas "Wings" līderes Arike Ogunbovale (Notre Dame) un Satū Saballi (Oregon). Foto: WNBA

Dalasas "Wings" ir pirmā komanda WNBA vēsturē, kura ieguvusi tiesības uz pirmajām divām izvēlēm 2021. gada jauno spēlētāju atlases ceremonijā.

WNBA drafta loterija notika 2020. gada 5. decembrī. “Wings” ieguva tiesības uz otro numuru, savukārt pirmais numurs nonāca Ņujorkas “Liberty” rīcībā. Bruklinā bāzētais klubs loterijā uzvarēja otro gadu pēc kārtas.

Pērn “Liberty” ar pirmo numuru izvēlējās “Oregon” aizsardzi Sabrinu Jonesku. Šogad? Vairākums ģenerālmenedžeru un apskatnieku ir vienisprātis, ka 2021. gada draftā nav spilgta favorīte, kura spētu nekavējoties dot lielu pienesumu.

Šī iemesla dēļ pirmais numurs nav pārāk pieprasīts. “Liberty” 10. februārī šķīrās no pirmās izvēles, kā arī Fīniksas “Mercury” pirmās kārtas izvēles 2022. gada draftā un paša kluba otrās kārtas izvēles nākamgad, lai no Sietlas “Storm” iegādātos spēka uzbrucēju Natašu Hovardu.

“Storm” pirmo numuru izmantoja tikai kā maiņas priekšmetu, pēc brīža atdodot to Dalasai apmaiņā pret uzbrucēju Keitiju Lū Semjuelsoni (ceturtais numurs 2019. gadā) un otrās kārtas izvēli 2022. gada WNBA draftā.

Dalasas rīcībā tagad ir piecas no pirmajām 13 izvēlēm – 1., 2., 5., 7. (visas pirmā kārta) un 13. Tādējādi “Wings” kļuvusi par pirmo komandu WNBA vēsturē, kuras rīcībā ir pirmās divas izvēles.

Ja ceremonija notiktu šodien, Dalasā, visticamāk, nonāktu “Texas Longhorns” centra spēlētāja Šarli Koljera (Charli Collier) un Somijas izlases centra spēlētāja Avaka Kuiera (šosezon pārstāv Itālijas klubu “Ragusa”). Tuvu augšgalam ir arī Māras Motes komandas biedre Āri Makdonalda.

“Wings” jau 2020. gadā ieguva četras “Top 10” izvēles. Dalasas klubs pērn tika pie 2., 5., 7. un 9. numura, kā arī divām izvēlēm otrajā kārtā – 15. un 21. numura. Drafta dienā komanda izmantoja četras izvēles, bet divas (9. un 15.) aiztirgoja Ņujorkai.

Dalasa ar otro numuru izvēlējās “Oregon” trešā gada studenti Satū Saballi. Gambijas izcelsmes vācu uzbrucēja ar amerikāņu pasi debijas sezonā vidēji guva 13,9 punktus un izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas. Saballi piedalījās 16 no 22 “burbuļa” spēlēm, tostarp 14 reizes gāja laukumā starta pieciniekā.

Piektais numurs tika “Princeton” absolventei Bellai Alarijai. Garā spēlētāja piedalījās 22 spēlēs, vidēji 14 minūtēs tiekot pie 2,7 punktiem un 2,9 atlēkušajām bumbām. Rudenī Alarija pāris mēnešus bija Anetes Šteinbergas komandas biedre Stambulas “Galatasaray” rindās.

Par “Wings” trešo izvēli kļuva Tjaša Herisa. “South Carolina” audzēkne pēc nepabeigtās NCAA sezonas ieguva septīto numuru, debijas sezonā 21 spēlē caurmērā tiekot pie 6,8 punktiem un 2,8 rezultatīvām piespēlēm. Ceturtā izvēle – vāciete Luīze Gaizelzēdere – pērnvasar palika Eiropā.

Izmantotie resursi:
https://www.wnba.com/news/2021-wnba...
https://wings.wnba.com/news/wings-a...
Zemestrīce Dalasā – "Wings" iegūst...
Laksa vēsturiskā draftā pievienojas...