Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Austrālijas latviete paraksta treniņnometnes līgumu ar WNBA klubu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Austrālijas latviete paraksta treniņnometnes līgumu ar WNBA klubu
Sāra Blicavs 2017. gada beigās ieguva Latvijas pilsonību. Foto: Mercury

Austrālijas un Latvijas pilsone Sāra Blicavs ceturtdien, 9. aprīlī, parakstīja treniņnometnes līgumu ar trīskārtējo WNBA čempionvienību "Phoenix Mercury". Savulaik Arizonas klubu pārstāvēja Zane Teilāne un Anete Jēkabsone-Žogota. Klubi cer pulcēties treniņnometnēs jūnija vidū.

Blicavs, spēlējot Dandenongas “Southside Flyers” vienībā, šosezon vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas. Spēka uzbrucēja pievienoja 1,4 rezultatīvas piespēles, realizēja 42,6% metienu no spēles un 37,1% trīspunktu metienu, kā arī 82,2% brīvmetienu.

“Southside Flyers” ar bilanci 17-4 ieņēma pirmo vietu astoņu komandu konkurencē, apsteidzot Kanberas “Capitals” (15-6), “Boomers” (15-6) un Adelaides “Lightning” (12-9). Pusfināla sērijā līdz divām uzvarām “Flyers” ar 2-0 pieveica “Lightning”, bet finālā ar 0-2 piekāpās “Capitals”. Mājas spēlē “lidotājas” zaudēja ar 80:82, bet viesos ar 68:71.

Blicavs iepriekš pārstāvēja Austrālijas U17 un U19 izlases. Viņa ir 2015. gada Okeānijas čempione, 2017. gada Āzijas vicečempione un 2019. gada Āzijas kausa dalībniece. “Mercury” galvenā trenere ir austrāliete Sendija Brondello.

Blicavs vecāki ir bijušie Austrālijas valstsvienību spēlētāji Andris Blicavs un Karena Blicavs (meitas uzvārds Ogden), savukārt brālis Marks Blicavs pārstāv Džīlongas futbola klubu (Geelong Football Club).

Andris Blicavs pārstāvēja Austrāliju 1976. gada Olimpiskajās spēlēs Monreālā, kā arī 1974. gada Pasaules kausā Puertoriko un 1978. gada Pasaules kausā Filipīnās. Karena Ogdena aizstāvēja Austrālijas krāsas 1983. gada Pasaules kausā Brazīlijā.

Latvijas iedzīvotāji līdz 1940. gadam un viņu pēcnācēji var iegūt Latvijas pilsonību likumdošanā noteiktajā kārtībā. Sāra Blicavs 2017. gada beigās ieguva pilsonību, pateicoties tēvam Andrim. Viņa nevar pārstāvēt Latvijas valstsvienību, jo, sākot no 2009. gada, startējusi dažādās Austrālijas izlasēs.

Spēlētājas tālākos plānus ietekmēja savainojums – 2017. gada 10. novembrī Blicavs pārrāva ceļgala priekšējās krusteniskās saites. Viņa atgriezās laukumā 2018. gada 16. decembrī Dandenongas “Jayco Rangers” uzvarā pār “Melbourne Boomers”.

Izmantotie resursi:
https://mercury.wnba.com/news/mercu...
https://www.theage.com.au/sport/bas...
Latvijas pilsone Blicavs iekļauta pasaules...
Austrālija pirms Rio turnīra sastāvā iekļauj...
Austrālijas basketboliste Sāra Blicavs iegūst...
Sāra Blicavs: "WNBA un Eiropa ir manā sarakstā"