Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jaunā Sieviešu basketbola līga trāpa devītniekā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jaunā Sieviešu basketbola līga trāpa devītniekā
JSBL tiesnesis Uldis Višņevičs, organizatores Ilze Ose-Hlebovicka un Inga Geistarde-Zaporožeca
Foto: Renārs Buivids

Kinoteātra "Forum Cinemas" mājīgajās telpās ceturtdien pasaulē nāca ņiprs jaundzimušais – Jaunā Sieviešu basketbola līga, kuras pirmajā sezonā par JSBL uzvarētāju titulu sacentīsies deviņas komandas.

JSBL regulārais čempionāts tiks izspēlēts divos apļos no š.g. 16.oktobra līdz 2010.gada martam. 2010.gada martā notiks „play-off” un fināls, kurā tiks noskaidrots JSBL 1.sezonas uzvarētājs.

Līgas dibinātājas Ilze Ose-Hlebovicka un Inga Geistarde-Zaporožeca, uzrunājot deviņu sanākušo komandu spēlētājas, tiesnešus, brīvprātīgos palīgus, draugus un labvēļus, atzina, ka ideja par JSBL izveidi dzimusi pirms Eiropas sieviešu basketbola čempionāta.

Sieviešu basketbols nav tikai valsts izlase un sacensības augstākajā līgā, teica Ilze Ose-Hlebovicka. Nepieciešamas arī mūsdienīgas amatieru sacensības, kurā jaunās meitenes var izmēģināt spēkus spēlēs ar pieredzējušām basketbolistēm. Spēļu prakse un treniņu iespējas labākajām jaunajām basketbolistēm ļaus pāriet augstākā līmenī, spēlēt LSBL un cīnīties par iekļūšanu nacionālajās valstsvienībās.

Līga nākotnē ir atvērta dažādu Latvijas pilsētu vienībām, apliecināja Inga Geistarde-Zaporožeca. Šobrīd dalībai pieteikušās deviņas komandas - AVANTIS/Viesnīca Radi un draugi, RTU - MERKS 2, Rīdzene, 3.BJSS, TTP BS / OTOTO.LV, Daugavas sporta nams, LSPA, Jugla, Valmieras sporta klubs. Nākotnē līga ir atvērta Ventspils, Liepājas un citu pilsētu sporta klubiem.

Līgas spēles apkalpos septiņi tiesneši, pieci no Rīgas un divi no Valmieras, tostarp Uldis Višņevičs, Kristaps Konstantinovs un Mārcis Senkēvičs. Par spēļu tehniskajiem protokoliem rūpēsies „Rīdzenes” un „Juglas” sporta skolu meitenes Studentu basketbola līgas statistikas guru virsvadībā, drīzumā darbu sāks JSBL mājas lapa. Katru mēnesi tiks noteikta JSBL vērtīgākā spēlētāja - JSBL MVP, balvā saņemot „Forum Cinemas” dāvanu kartes. Līgu atbalsta sporta veikals „Sports 2000” (TC „Olimpija”, Āzenes iela 5) un sabiedriskā organizācija „Avantis” (Ilona Bičevska, Sanda Brūne).

JSBL dibināšanu apsveica Latvijas Basketbola līgas direktors Jānis Janševics un biedrības „Streetbasket” līderis Raimonds Elbakjans. 20. novembrī JSBL izlase piedalīsies „Streetbasket” ziemas pasākumā, kas risināsies „Skonto” hallē.

Pasākuma noslēgumā dalībnieki noskatījās režisora Dzintara Dreiberga filmu "Padoties aizliegts", kura stāsta par Aivara Ritenieka personību un sniedz ieskatu svarcelšanas-boksa kluba "Brāļi" darbībā. Filma trešo nedēļu skatāma kinoteātrī "Forum Cinemas".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-08 23:28, pirms 15 gadiem
Super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-09 08:15, pirms 15 gadiem
cik var saprast, tad tiek izmests pirmais info,ka 20. novembrī Raimonds&Co rikos pirmo ziemas streetbb pasaakumu!!!
ja tas taa... respect vinjiem!!!

     [+] [-]

, 2009-10-09 09:00, pirms 15 gadiem
nu janševicam tur nav ko priecāties ,nākamgad arī veči sāks spēlēt līdzīgajā līgā un vis lielais piķis ko komandām jāmaksā tagad LBSam aizies gardegunu ......

sogad jau pirmā šūpošanās pēc valmieras ieteikuma notikās...