Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Garbahosa: "Tenerife uzņēma labāko Pasaules kausu vēsturē"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Garbahosa: "Tenerife uzņēma labāko Pasaules kausu vēsturē"
Horhe Garbahosa (pirmais no kreisās). Foto: FEB

"Mēs nekad neaizmirsīsim Tenerifi un izcilo čempionātu, kuru kopīgi rīkojām. Esmu pārliecināts, ka visos nākamajos turnīros atcerēsimies šo salu un lieliskās pilsētas, kuras uzņēma labāko Pasaules kausu vēsturē," ceturtdien, 7. februārī, preses konferencē teica Spānijas basketbola federācijas (FEB) prezidents Horhe Garbahosa.

Septiņpadsmitās pasaules meistarsacīkstes basketbolā sievietēm (Women`s World Cup) notika 2018. gada 22.-30. septembrī Tenerifes salā. Latvijas sieviešu valstsvienība debijā ierindojās 13. vietā, savukārt medaļas sadalīja ASV, Austrālijas un Spānijas izlases.

FEB publicētie dati liecina, ka Pasaules kauss kļuva par lielu basketbola panākumu. Turnīra laikā notika 40 spēles, kurām līdzi sekoja 485 miljoni televīzijas skatītāju. Ķīnas un Austrālijas spēli TV ekrānos vēroja 35 miljoni cilvēku.

TV auditorija, salīdzinot ar 2014. gada Pasaules kausu, pieauga par 221%. Translāciju apjoms sasniedza 1176 stundas, tai skaitā 570 stundas Eiropā, 269 Āzijā, 231 Amerikās un 103 Āfrikā. Tiešraides bija pieejamas 129 valstīs.

Spēles klātienē apmeklēja 60 455 skatītāji, tai skaitā 53 300 Spānijas pilsoņi – no tiem 23 511 pastāvīgie iedzīvotāji un 29 789 cilvēki ar spāņu pasēm. Apmeklētāju pulkā bija 7155 ārzemnieki, turklāt četras lielākās līdzjutēju grupas bija no Latvijas, Francijas, Beļģijas un Senegālas.

Spānijas spēlēs vidējais tribīņu piepildījums bija 85%, citu valstsvienību spēlēs 60%. Čempionāta ietekme vietējā ekonomikā tiek lēsta 30 miljonu eiro apmērā. Viesi iztērēja 3,7 miljonus eiro par naktsmītnēm un 2,4 miljonus eiro restorānos, kā arī 2,7 miljonus par transportu un citiem pakalpojumiem.

Turnīrs ir sevi pilnībā atpelnījis – ienākumi komfortabli pārsniedz izdevumus,” teica Garbahosa. “Rīkotāji atpelnīja izmaksas, taču nav šaubu, ka netiešā atdeve būs vēl lielāka. Tenerife ieguva papildus atpazīstamību un prestižu kā sieviešu sporta atbalstītāja.”

Pasaules kausa rīcības komiteja nodarbināja 215 cilvēkus un 350 brīvprātīgos. Pasaules kauss skaitļos

Izmantotie resursi:
La Copa del Mundo llegó a 485 millones de...