Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Viena no problēmām – aizsardzība savā soda laukumā"

Andrejs Siliņš

Zībarts: "Viena no problēmām – aizsardzība savā soda laukumā"
Mārtiņš Zībarts
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pēc pirmajām neveiksmēm bija jāmeklē varianti gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Bija lietas, kas nostrādāja, bija tādas, kas nenostrādāja, rosinot izdarīt secinājumus," pēc zaudējuma Austrālijai pēdējā pārbaudes spēlē turnīrā Parīzē sacīja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"Caur kļūdām mācāmies un, ceru, kļūstam stiprāki. Spēles sākums lieku reizi apstiprināja, ka cīņā ar pretiniecēm, kuras objektīvi ir pārākas meistarībā, nevaram atļauties iziet laukumā bez maksimālas enerģijas un agresivitātes. Pēc pirmajām neveiksmēm bija jāmeklē varianti gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Bija lietas, kas nostrādāja, bija tādas, kas nenostrādāja, rosinot izdarīt secinājumus.

Viena no problēmām – aizsardzība savā soda laukumā, kur nepiedodami bieži ļāvām pretiniecēm tikt pie atlēkušajām bumbām. Nākamā – pietrūkst pārliecības uzbrukumā, kur svarīgos brīžos nodrebēja rokas un gadījās kļūdas. Arī pašā galotnē, kad neizmantojām visas iespējas, lai uzvarētu.

Kopumā ir pozitīvas iezīmes gan atsevišķu spēlētāju sportiskajā formā, gan komandas darbībās, taču vēl ir rezerves spēles pastiprināšanai. Rīgā skatīsimies, cik veiksmīgs bijis Zentas Meļņikas rehabilitācijas process un domāsim par labāko sastāva modeli, ņemot vērā spēlēs ar pasaules elites komandām sakrāto pieredzi.”

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība