Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas klubs "Uni Gyor" cieš autokatastrofā, bojā iet galvenais treneris un menedžeris

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eirolīgas klubs "Uni Gyor" cieš autokatastrofā, bojā iet galvenais treneris un menedžeris
Akošs Fūzi 2012. gadā ar Ģēras basketbolistēm uzvarēja Ungārijas čempionātā
Foto: Nemzeti Sport

FIBA Eirolīgas kluba "Uni Gyor" autobuss ar komandas spēlētājām sestdien, 7. septembrī, cieta autokatastrofā. Traģēdijā bojā gāja galvenais treneris Akošs Fūzi un menedžeris Peters Tapodi, ziņo klubs un Ungārijas basketbola federācija.

2012. gada Ungārijas čempiones sestdienas rītā ar autobusu devās uz pārbaudes spēli pret pašreizējām čempionēm, Šopronas klubu “MKB Euroleasing”. Brauciena laikā pa 85. ceļu pretīmbraucošā vieglā automašīna iebrauca pretējā joslā. Autobusa vadītājs centās izvairīties no sadursmes, transportlīdzeklis ar komandu nobrauca no ceļa apmales un apgāzās uz sāniem.

Komandas menedžeris Peters Tapodi gāja bojā notikuma vietā. Galvenais treneris Akošs Fūzi ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, taču zaudēja pārāk daudz asiņu un nomira no gūtajiem ievainojumiem.

Ungārijas prese ziņo, ka Serbijas basketboliste Nataša Kovaceviča avārijā guvusi smagus savainojumus, kuru rezultātā veikta spēlētājas kāju amputācija. Klubs un Ungārijas basketbola federācija savās mājas lapās šo faktu nekomentē.

Ģēras komandā šobrīd nespēlē Latvijas basketbolistes. Spēka uzbrucēja Ieva Kubliņa pārstāvēja komandu iepriekšējās sezonas pirmajā pusē, bet 2013. gada janvārī saņēma Turcijas čempionvienības “Fenerbahce” piedāvājumu, Stambulas kluba sastāvā kļūstot par Eirolīgas vicečempioni.

"Uni Gyor" autobuss pēc katastrofas. Foto: AFP/Scanpix

Sportacentrs.com izsaka līdzjūtību autokatastrofā bojāgājušo piederīgajiem.

Izmantotie resursi:
HAT-AGRO UNI GYŐR
Az MKOSZ hivatalos honlapja átfogó információt...