Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Lebrons Džeimss izrāda interesi par WNBA kluba iegādi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lebrons Džeimss izrāda interesi par WNBA kluba iegādi
Lebrons Džeimss 2020. gada 9. oktobrī iesildījās kreklā ar uzrakstu "Vote" (balso). Foto: AFP/Scanpix

NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss trešdien, 6. janvārī, ierosināja izveidot īpašnieku grupu, kura varētu pārņemt WNBA klubu "Atlanta Dream". Šobrīd komanda pieder divām sievietēm – Mērijai Brokai un bijušajai ASV senatorei Kellijai Leflerei.

Otrdien, 5. janvārī, Džordžijas pavalstī notika atkārtotas Senāta (ASV parlamenta augšpalātas) vēlēšanas. Tās noslēdzās ar Demokrātu partijas kandidātu uzvarām – mācītājs Rafaels Vornoks pārspēja Republikāņu partijas atbalstīto Lefleri, savukārt Džons Osovs apsteidza Deividu Perdū.

Balsojums mainīja spēku samēru Senātā – abām partijām tagad ir pa 50 senatoriem katrai. Tas nozīmē, ka Republikāņu partijai (GOP) vairāk nepieder vairākums un nav iespējas panākt sev labvēlīgus balsojumus. Demokrātiem ir vairākums Pārstāvju palātā (222-211) un nule apstiprināts prezidents Džo Baidena personā (inaugurācija Kapitolija priekšā paredzēta 20. janvārī).

WNBA spēlētājas 2020. gada augustā vienojās atbalstīt Lefleres konkurentu, izejot laukumā ar krekliem “Vote Warnock” (balso par Vornoku). Izšķirošu lomu Vornoka uzvarā spēlēja pagājušās nedēļas notikumi – pašreizējais prezidents Donalds Tramps telefonsarunā izdarīja spiedienu uz Džordžijas vēlēšanu komisiju, aicinot pārskatīt novembrī notikušās balsošanas rezultātus.

Četrkārtējā WNBA čempione Sjū Bērda ir gandarīta par vēlēšanu iznākumu: “Kāds man teica – tavas četras zelta medaļas ir foršas, taču, iespējams, ka tu izglābi demokrātiju. Tas varētu būt tavs lielākais sasniegums.”

Lebrons Džeimss pēc Lefleres zaudējuma pieļāva iespēju kļūt par vienu no Atlantas kluba līdzīpašniekiem. “Domāju, ka varētu izveidot “Dream” īpašnieku grupu. Kurš būtu gatavs man pievienoties?

Leflere jau 10 gadus ir kluba līdzīpašniece. Viņa aktīvi atbalstīja cilvēktiesību aktīvista Mārtina Lutera Kinga runas “I have a Dream” (man ir sapnis) vārdā nosaukto klubu, bet 2020. gada vasarā asi kritizēja politisko kustību “Black Lives Matter”. “Dream” līdz šim bija viena no divām WNBA komandām, kura piederēja tikai sievietēm – Sietlas “Storm” ir trīs īpašnieces.

Bijusī “Dream” basketboliste Endžela Makotrija izteicās, ka Leflere varētu palikt Atlantas kluba īpašniece, ja atbalstītu spēlētāju nostāju vairākos politiskos jautājumos. “Pretējā gadījumā? Ja mums jāpieņem papildus mēri, lai dabūtu viņu projām, mēs to darīsim. Daļēji bijām spiestas parādīt varu, nezinot, cik daudz varam ietekmēt. Sieviešu balsīm pieder liels spēks – visi klausās.”

Izmantotie resursi:
https://www.apmresearchlab.org/sena...
https://www.washingtonpost.com/spor...
"Politika ir visur": kā WNBA spēlētājas...

     [+] [-]

, 2021-01-07 21:33, pirms 3 gadiem
Kad Lebrons kluva par politisko padauzu? Atceros sis kapa uz skatuves Klintonei kajas bucot, ja neatbalsti blm znacit nevari but ipasnieks. Kas par smadzenu skalosanu, vairs pat to neviens neslepj. #politiskamauka