Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"USA for Africa": mūzikas klasika Olimpisko spēļu kvalifikācijas izlozē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"USA for Africa": mūzikas klasika Olimpisko spēļu kvalifikācijas izlozē
Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru izloze 2023. gada 5. oktobrī. Foto: FIBA

Ceturtdien, 5. oktobrī, Ungārijas pilsētā Šopronā notika 2024. gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru izloze basketbolā sievietēm. ASV izlase tika ielozēta vienā grupā ar Beļģiju un divām komandām no Āfrikas.

Kvalifikācijas turnīri notiks 2024. gada 8.-11. februārī. Četrpadsmit komandas cīnīsies par 10 ceļazīmēm uz Parīzi. Olimpisko spēļu rīkotāja Francija un pasaules čempione ASV jau rezervēja pirmās divas biļetes, taču tāpat piedalīsies kvalifikācijas spēlēs.

Pirms izlozes bija zināms, ka kvalifikācijas turnīri risināsies Beļģijas pilsētā Antverpenē, Ungārijas pilsētā Šoprona, Brazīlijas pilsētā Belemā un pagaidām nenosauktā Ķīnas pilsētā. Izloze notika brīdī, kad bija noskaidrotas 12 no 14 pretendentēm.

Pēdējās divas ceļazīmes uz kvalifikāciju tiks izspēlētas 2023. gada 9.-12. novembrī Kolumbijas pilsētā Medeljinā. Laukuma saimniecēm pretī stāsies Kanādas, Puertoriko un Venecuēlas basketbolistes. Vēl viena reģiona komanda, Brazīlija, kvalificējās kā “AmeriCup 2023” čempione.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru izloze

#ĶīnaAntverpeneBelemaŠoprona
1Amerikas (2)SenegālaBrazīlijaSpānija
2ĶīnaASVVācijaUngārija
3JaunzēlandeBeļģijaSerbijaAmerikas (1)
4FrancijaNigērijaAustrālijaJapāna

Lielākais pārsteigums izlozē – abas Āfrikas pārstāves, Senegāla un Nigērija, tika ielozētas vienā grupā ar ASV un Eiropas čempioni Beļģiju. Ņemot vērā spēku samērus, pēdējā ceļazīmi uz Parīzi, visticamāk, tiks izspēlēta Senegālas un Nigērijas savstarpējā duelī.

Kā jau olimpiskajā kvalifikācijā ierasts, vairākām komandām būs jāmēro tāls ceļš. Piemēram, Franciju gaida ceļojums uz Ķīnu, bet Austrālijai priekšā vēl daudz tālāks brauciens uz Brazīliju (Čīle ir vienīgā Dienvidamerikas valsts, uz kuru ir tiešie lidojumi no Austrālijas – caur Jaunzēlandi).

Izlozes bumbas vilka Serbijas leģenda Jeļena Bruksa-Milovanoviča un kādreizējā Ungārijas basketboliste Lenke Kiss.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/news/fi...