Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievietes vadīs Tihoņenko un Kalmanovičs

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievietes vadīs Tihoņenko un Kalmanovičs
Valērija Tihoņenko rēķinā ir prakse Dalasas "Mavericks" un darbs ar Krievijas vīriešu klubiem
Foto: cskabasket.ru

Krievijas Basketbola federācija piektdien preses konferencē iepazīstināja ar nacionālās sieviešu valstsvienības jauno vadību, par galveno treneri apstiprinot Valēriju Tihoņenko, bet ģenerālmenedžera amatā ieceļot Šabtaju fon Kalmanoviču.

Lēmums pieņemts federācijas piektdienas rīta sēdē. Līguma parakstīšana notiks vēlāk. Plānots, ka Tihoņenko un Kalmanovičs strādās ar valstsvienību līdz 2012. gada Olimpiskajām spēlem Londonā, bet pirmais nopietnais pārbaudījums būs dalība 2009. gada Eiropas meistarsacīkstēs Latvijā.

Tihoņenko ceļš: Seula - CSKA - Dalasas "Mavericks" - Samara
Tihoņenko ir 1988. gada Seulas Olimpisko spēļu čempions basketbolā. Pēc spēlētāja karjeras beigām izvēlējies kļūt par treneri, galvenokārt strādājis CSKA sistēmā. Pēc Krievijas basketbola patriarha Aleksandra Gomeļska ieteikuma kļuva par pirmo Krievijas treneri, kurš izgāja ilgstošu praksi NBA klubā Dalasas "Mavericks", bet pašreiz vada Krievijas vīriešu superlīgas klubu Samaras "CSK VVS Samara".

Tihoņenko piekrita vadīt Krievijas izlasi ar noteikumu, ka par ģenerālmenedžeri kļūs Kalmanovičs, kurš nemaz neslēpa savus nodomus. Kalmanovičs jau iepriekšējā Olimpiskajā ciklā bija viens no izlases "neredzamās frontes" galvenajām figūrām un pēdējos gados viņa ietekme Krievijas basketbola vadībā tikai augusi.

Līdz sezonas beigām Tihoņenko turpinās vadīt Samaras klubu, bet vēlāk koncentrēsies darbam ar izlasi.

Izmantotie resursi:
championat.ru