Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Pulvere pēc gada Turcijā atgriežas "TTT Rīga", līgumi arī Jasai un Silai

Emils Ozerinskis

Pulvere pēc gada Turcijā atgriežas "TTT Rīga", līgumi arī Jasai un Silai
Ieva Pulvere. Foto: FIBA

Latvijas dāmu basketbola flagmanis "TTT Rīga", komplektējot jaunās sezonas sastāvu, vienojies ar trīs vietējām spēlētājām - Ievu Pulveri, Vanesu Jasu un Luīzi Silu, liecina spēlētāju pārstāvētās basketbola aģentūras "Future Sports Group" publicētā informācija.

Cēsīs dzimusī aizsardze Ieva Pulvere atgriežas "TTT Rīga" sastāvā pēc vienas sezonas prombūtnes, ko basketboliste pavadīja Turcijas vienībā "Galatasaray". Sieviešu Eirokausā aizsardze aizvadītajā sezonā piedalījās 14 spēlēs, gūstot 3,6 punktus un veicot 2,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt Turcijas līgā Pulvere palīdzēja komandai ierindoties trešajā vietā ar 15 spēlēs gūtu 6,1 punktu, 2,3 rezultatīvām piespēlēm un 2,9 atlēkušajām bumbām.

"TTT Rīga" krāsās Pulvere pavadījusi karjeras lielāko daļu. Jaunā sezona basketbolistei jau būs 11. rīdzinieču rindās. Latvijas Sieviešu basketbola līgas līmenī pirmās četras karjeras sezonas aizsardze spēlēja dzimtajā pilsētā, pārstāvot "Cēsis", bet pēc tam vienu gadu pavadīja arī "Latvijas Universitātes" sastāvā. Bez aizvadītās sezonas "Galatasary" sastāvā, Pulvere vienu sezonu pavadījusi arī Lietuvā, pārstāvot Viļņas "Kibirkštis".

Aizvadītajā Eiropas čempionātā Latvijas izlasē katrā no trīs spēlēm Pulvere devās laukumā, nākot no maiņas. Pulveres jaunās sezonas komandas biedrene Vanesa Jasa Vecā kontinenta meistarsacīkstēs palika uz rezervistu soliņa. Aizsardzes pozīcijā spēlējošā Jasa pagājušās sezonas pirmo pusi pavadīja Spānijas komandā "Ibaeta Basket", bet janvārī spēlētāja līdz sezonas beigām tika izīrēta "TTT Rīga" komandai.

Pērn Eirokausā Jasa piedalījās sešās spēlēs, sakrājot 2,7 punktus un izdarot 1,3 rezultatīvas piespēles. Spānijas līgā basketboliste astoņās spēlēs guva 2,1 punktu. Pēc pārcelšanās uz dzimteni spēlētāja Baltijas Sieviešu basketbola līgā palīdzēja "TTT Rīga" izcīnīt ceturto turnīra čempiontitulu, 12 spēlēs gūstot 9,5 punktus un izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas. Savukārt cīņā par Latvijas čempiontitulu Jasa palīdzēja komandai ar 9,8 punktiem un 3,3 izcīnītām bumbām.

188 cm garā spēka uzbrucēja Luīze Sila aizvadītajā sezonā palīdzēja Spānijas otrās spēcīgākās līgas komandai "Celta Zorka" iegūt ceturto vietu pamatturnīrā un uzvarēt izslēgšanas spēļu turnīrā par tiesībām iekļūt augstākajā līgā. Silas statistika 34 aizvadītajās spēlēs sniedzās līdz 5,7 gūtiem punktiem un 3,5 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Šī būs otrā Silas sezonas valsts vadošajā dāmu basketbola klubā, kurā garā gala spēlētāja debitēja 2021./2022. gada sezonā, piedaloties Sieviešu Eirolīgā.

Šodien jau vēstīts, ka līdz 2026. gadam līgumu ar "TTT Rīga" pagarinājis komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. Tikmēr vairākas no aizvadītās sezonas spēlētājām rīdzinieču rindas jau atstājušas, dodoties uz ārzemēm. Aizvadītās sezonas kapteine Kate Vilka jūnijā parakstīja līgumu ar Francijas virslīgas jaunpienācēju “Charnay Basket”, savukārt centra spēlētāja Marta Miščenko pārcēlusies uz Itāliju, kamēr Ilze Jākobsone atgriezusies Meksikā.

"TTT Rīga" sastāvs 2023./2024. gada sezonai

SpēlētājaPoz.Dz.g.Aug.ValstsKomanda 2023'
Ieva PulvereSG1990172LatvijaGalatasaray (Turcija)
Vanesa JasaSG2003180LatvijaTTT Rīga
Luīze SilaPF2004188LatvijaCelta Zorka (Spānija II)

     [+] [-]

, 2023-07-04 15:48, pirms gada
Prieks, ka tik ātri bruņojas ne augusta beigās!

     [+] [-]

, 2023-07-04 16:48, pirms gada
Šis jau ir labs kodoliņš. Redz, aiziet snurķis, lietas notiek /sarkasms, protams/

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:32, pirms gada
Ar tadu IQ ka Pulverei pec eiropas cempja,ir jabrinas ka vieta TTT atradas!!!Mksimums,BK Cesis!

     [+] [-]

, 2023-07-04 17:48, pirms gada
alone55 rakstīja: Ar tadu IQ ka Pulverei pec eiropas cempja,ir jabrinas ka vieta TTT atradas!!!Mksimums,BK Cesis!
BK Cēsis jau kādus gadus septiņus nepastāv. Tas nu tā. Ja kas, tad Ieva TTT nenodarbosies ar saspēles vadīšanu, tas nav viņas lauciņš. Izlasē nebija cita varianta. Ka jau piesaistīs kādu normālu saspēlnieci, viss notiksies.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:52, pirms gada
krokodilumednieks rakstīja: BK Cēsis jau kādus gadus septiņus nepastāv. Tas nu tā. Ja kas, tad Ieva TTT nenodarbosies ar saspēles vadīšanu, tas nav viņas lauciņš. Izlasē nebija cita varianta. Ka jau piesaistīs kādu normālu saspēlnieci, viss notiksies.
par pulveri jautājumu kāreiz nebija, darīja, ko varēja, jautājums, ko izlasē darīja jākobsone

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:29, pirms gada
krokodilumednieks rakstīja: BK Cēsis jau kādus gadus septiņus nepastāv. Tas nu tā. Ja kas, tad Ieva TTT nenodarbosies ar saspēles vadīšanu, tas nav viņas lauciņš. Izlasē nebija cita varianta. Ka jau piesaistīs kādu normālu saspēlnieci, viss notiksies.
Kura vadīs saspēli TTT?

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:45, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Kura vadīs saspēli TTT?
Nezinu pagaidām. Ka jau kādu amerikānieti atradīs. Klubs taču plāno spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā. Bez labas saspēles vadītājas tur neiztikt.

     [+] [-]

, 2023-07-04 19:41, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Kura vadīs saspēli TTT?
Gan jau atradīs, kādu maza auguma amerikānieti, varbūt retāks variants, kādu no balkāniem. Delfos vai tvnet bija raksts, ka budžetu sola uz miljona. Tātad uz papīra lielāks budžets basī pēdējos gados ir tikai VEF. Uz papīra jābūt solīdam sastāvam.

     [+] [-]

, 2023-07-04 20:56, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Gan jau atradīs, kādu maza auguma amerikānieti, varbūt retāks variants, kādu no balkāniem. Delfos vai tvnet bija raksts, ka budžetu sola uz miljona. Tātad uz papīra lielāks budžets basī pēdējos gados ir tikai VEF. Uz papīra jābūt solīdam sastāvam.
Nemot vērā, ka Vilka aizbrauc uz Franciju, maz ticams tas solīdais sastāvs. Ar atlikušajiem vietējiem spēkiem tālu netiksi...

     [+] [-]

, 2023-07-04 22:12, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Nemot vērā, ka Vilka aizbrauc uz Franciju, maz ticams tas solīdais sastāvs. Ar atlikušajiem vietējiem spēkiem tālu netiksi...
Ja pareizi atceros, tad pirms diviem gadiem TTT budžets bija 700tk. Ja informācija par miljonu ir pareiza, tad tur tomēr var labu sastāvu savākt. Paskatīsimies, kas tur no tā sanāks. Skaidrs, ka ar vietējām šādu projektu nevar pacelt. Vadošās ir ar līgumiem ārzemēs, paliek tikai jaunās. Ir vēl, piemēram, Jurjāne (bija runa par to, ka izlasē nespēlēs, par klubu basketbolu viņa neko neteica). Taču tas gan ir tikai mans minējums. Paredzu, ka būs vismaz četras vai piecas ārzemniecas, tai skaitā divas no ASV.