Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis trenēs TTT līdz 2026. gadam

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis trenēs TTT līdz 2026. gadam
Kate Vilka, Mārtiņš Gulbis un Ilze Jākobsone 2023. gada 23. aprīlī. Foto: Renārs Koris

Treneris Mārtiņš Gulbis vienojies par jaunu trīs gadu līgumu (2023-2026) ar basketbola klubu "TTT Rīga", otrdien, 4. jūlijā, preses konferencē Rīgas Domē informēja kluba vadība.

Gulbja trešā sezona galvaspilsētas komandā bija smagākā no visām. Kluba dibinātāji – Rīgas Dome un pašvaldības uzņēmums “Rīgas satiksme” – trīs reizes samazināja kluba finansējumu – līdz 200 tūkstošiem eiro, turklāt puse no atvēlētās summas bija pieejama, sākot no 2023. gada 1. janvāra. Situāciju izdevās uzlabot, piesaistot privātā sektora līdzekļus.

TTT sezonu sāka ar jaunatnes sastāvu – galvenokārt, Pārdaugavas sporta skolas “RBJSS Rīdzene” audzēknēm. Rudenī un ziemā komandai pievienojās Latvijas valstsvienības spēlētājas Kate Vilka, Marta Miščenko, Vanesa Jasa un Ilze Jākobsone, kā arī trīs leģionāres no Lietuvas, Polijas un ASV.

Rīgas basketbolistes Baltijas līgas pamatturnīrā finišēja piektajā vietā. Ceturtdaļfinālā divu spēļu summā tika pieveikta Lietuvas valstsvienības galvenā trenera Rimanta Griga vadītā Kauņas “Aistes LSMU” vienība – 142:131 (mājās 66:52, viesos 76:79).

Baltijas līgas finālturnīrā 1.-2. aprīlī TTT pusfinālā uzvarēja regulārās sezonas uzvarētāju – Rīgas Stradiņa Universitāti, savukārt finālā atspēlēja 16 punktu starpību un pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār Eiropas kausa “play-off” dalībnieci Viļņas “Kibirkštis”.

Mārtiņš Gulbis 2022. gada martā kļuva par otro treneri, kura vadībā TTT basketbolistes spēlējušas FIBA Eirolīgas “play-off”. Rīdzinieces izcīnīja sešas uzvaras pār tiešajām konkurentēm, nodrošinot klubam tiesības automātiski spēlēt Eirolīgas pamatturnīrā. Diemžēl tās palika neizmantotas.

Gulbis ir trīskārtējs Latvijas čempions ar “TTT Rīga” (2021, 2022, 2023), savukārt 2011. gadā viņš kļuva par valsts meistaru, spēlējot “VEF Rīga” rindās. Trenera rēķinā ir divi Sieviešu Baltijas basketbola līgas tituli (Jonava 2022, Birštona 2023). Bilance visos turnīros 80-30.

TTT valde 2022. gada 6. jūlijā pieņēma lēmumu nespēlēt Eirolīgā. Tas bija saistīts ar kluba juridiskā statusa maiņu – TTT daudzus gadus darbojās kā nodibinājums, bet biedrība tika nodibināta 2022. gada 9. septembrī.

Klubs atsauca dalību Eirolīgā dienā, kad FIBA iekļāva TTT pamatturnīra 13 automātisko dalībnieču sarakstā. Vēl deviņas komandas cīnījās par trīs atlikušajām ceļazīmēm. Pēc rīdzinieču izstāšanās tiesības spēlēt pamatturnīrā ieguva Kitijas Laksas pārstāvētā Itālijas vicečempione Boloņas “Virtus”.

TTT leģenda Gunta Baško kļuvusi par kluba prezidenti. Uzbrucēja 2023. gada 2. aprīlī Birštonā guva uzvaras grozu, nodrošinot komandai ceturto titulu “Betsafe” Sieviešu Baltijas basketbola līgā. Sezonas turpinājumā viņa palīdzēja klubam 22. reizi uzvarēt Latvijas čempionātā un nopelnīja vērtīgākās spēlētājas balvu.

Šoruden TTT spēlēs Eirolīgas kvalifikācijā. Komandas sastāvs tiks izziņots vēlāk. Rīgas kluba kapteine Kate Vilka jūnijā parakstīja līgumu ar Francijas virslīgas jaunpienācēju “Charnay Basket”, savukārt centra spēlētāja Marta Miščenko pārcēlusies uz Itāliju, kamēr Ilze Jākobsone atgriezusies Meksikā.

Izmantotie resursi:
TTT nolemj izstāties no Eirolīgas nākamās sezonas
TTT atteikums Laksas klubam paver ceļu uz Eirolīgas regulāro sezonu
TTT paraksta viena gada līgumu ar Mārtiņu Gulbi un Artūru Štālbergu

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 15:09, pirms gada
ļoti labi

  -2 [+] [-]

, 2023-07-04 15:50, pirms gada
Prieks, ka Gulbis paliek. Treneris, kurš vispirms dara un tikai pēc tam runā!

     [+] [-]

, 2023-07-04 16:14, pirms gada
florbolsvienmersirdi rakstīja: Prieks, ka Gulbis paliek. Treneris, kurš vispirms dara un tikai pēc tam runā!
Treneris, kurš tā vietā, lai uzņemtos atbildību par netikšanu uz 2021.g. Eiropas čempionātu, sūdzējās, cik viss ir negodīgi un nepelnīti.

     [+] [-]

, 2023-07-04 16:30, pirms gada
Nelielas korekcijas. Treneris, kurš vispirms dara ,tad runā (precīzāk gan bļauj, auro utt.) un tikai pēc tam mēģina domāt, kaut gan domāšana nav viņa stiprā puse!

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 18:00, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Treneris, kurš tā vietā, lai uzņemtos atbildību par netikšanu uz 2021.g. Eiropas čempionātu, sūdzējās, cik viss ir negodīgi un nepelnīti.
Labi! Nu ko tagad teiksi, Vētra,Zīberts,Rožlapa. Nu viss zieds,bet rezultātā nav. Tātad vaina ir kur citur. Tad nevajag kādu nolikt,viņš nav to pelnījis. Gudri ..... ,nav malku cirst.

     [+] [-]

, 2023-07-04 18:11, pirms gada
marta rakstīja: Labi! Nu ko tagad teiksi, Vētra,Zīberts,Rožlapa. Nu viss zieds,bet rezultātā nav. Tātad vaina ir kur citur. Tad nevajag kādu nolikt,viņš nav to pelnījis. Gudri ..... ,nav malku cirst.
Protams, ielikt izlasē treneri, lai tur krāj pieredzi sieviešu basketbolā, bija super ideja.

     [+] [-]

, 2023-07-04 21:52, pirms gada
Smieklīgi,Latvijā vairs nav sakarīgu treneru sievietēm,ja tas brīnums trennēs līdz 26 gadam ....