Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT atteikums Laksas klubam paver ceļu uz Eirolīgas regulāro sezonu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT atteikums Laksas klubam paver ceļu uz Eirolīgas regulāro sezonu
Kitija Laksa. Foto: Famila Schio

Kitijas Laksas pārstāvētais Itālijas basketbola klubs "Virtus Bologna" piektdien, 8. jūlijā, saņēma automātisku ceļazīmi dalībai FIBA Eirolīgas regulārajā sezonā. Tas notika divas dienas pēc "TTT Rīga" valdes lēmuma šosezon nestartēt Eirokausos.

Jaunais lēmums nozīmē, ka Eirolīgas pamatturnīrā spēlēs vismaz trīs latviešu pārstāvētas komandas – Anete Šteinberga un “Tango Bourges Basket”, Aleksa Gulbe un Salamankas “Perfumerias Avenida”, kā arī Kitija Laksa un Boloņas “Virtus”.

Itālijas vicečempionei “Virtus” iepriekš bija paredzēts startēt kvalifikācijas turnīrā, kopā ar Spānijas klubu “Uni Girona” un Francijas “Villeneuve d`Ascq” sadalot vienu ceļazīmi uz pamatturnīru. Kvalifikācijas grupas sastāvs tika izveidots nosacītā ģeogrāfiskā tuvuma dēļ.

Eirolīgas pamatturnīrs 2023

KlubsValsts
FenerbahceTurcija
Bourges BasketFrancija
Perfumerias AvenidaSpānija
Sopron BasketUngārija
Famila SchioItālijas čempione
ZVVZ USK PrahaČehija
BC PolkowicePolijas čempione
Kangoeroes Basket MechelenBeļģijas čempione
Virtus BolognaItālijas vicečempione
CBK MersinTurcija
Basket LandesFrancija
ValenciaSpānija
KSC SzekszardUngārija

Kvalifikācijā paliks astoņas komandas. Sešas no tām tiks sadalītas divās apakšgrupās pa trīs vienībām katrā un izspēlēs apļa turnīru. “Uni Girona” un “Villeneuve d`Ascq” duelī uzvarētāju noskaidros divās spēlēs, sacenšoties mājās un izbraukumā.

Kvalifikācijas dalībnieču pulkā ir Elīnas Babkinas pārstāvētais Izraēlas klubs “Elizur Ramla”, Aijas Jurjānes pērn pārstāvētā Turcijas komanda “Botaš Ankara” un Mārtiņa Zībarta trenētā Grieķijas čempione “Olympiacos SFP”.

Vēl kvalifikācijā startēs “DVTK Miškolc” no Ungārijas, Rumānijas čempione “ACS Sepsi SIC” un Serbijas klubs “Crvena zvezda”.

Pamatturnīra un kvalifikācijas izloze notiks 15. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/eurolea...

     [+] [-]

, 2022-07-08 13:58, pirms 2 gadiem
Skaista mahinācija no TTT puses, Kitija nometa pāris štukas no sava kluba zem galda, bet Rīga atkāpās.