Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Daugavpilij pievienojas Rēzeknes trio, ugunskristības pret turnīra favorīti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Daugavpilij pievienojas Rēzeknes trio, ugunskristības pret turnīra favorīti
Ksenija Petrova un Tamirise Simonova 2024. gada 10. septembrī. Foto: LBS

Ceturtdien, 3. oktobrī, "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgā notiks viena spēle otrajā divīzijā. Daugavpils Universitāte plkst. 18:30 savā laukumā uzņems Panevēžas komandu. Tiešraidi skaties rakstā.

Daugavpils meitenes pagājušajā sezonā ar labiem panākumiem spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā un aizvadīja sekmīgāko vasaru jaunatnes izlasēs. Vairākas komandas līderes – Anna Liepiņa, Mila Luzgina, Katrīna Eva Millere, arī Poļina Tupalo – pievienojās TTT sistēmai.

Iepriekšējais treneris Guntis Endzels koncentrējas darbam ar Daugavpils vīriešu un jauniešu komandām. Sieviešu vienība nonākusi pieredzējušo jaunatnes treneru Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko rokās – tāpat kā citur, faktiski tā ir jaunatnes komanda.

Daugavpilij pievienojies Rēzeknes trio. Divdesmit trīs gadus vecā Elīza Poiša basketbolā atgriezusies pēc ģimenes pieauguma. Savulaik viņa jau pārstāvēja komandu, toreiz spēlējot Latvijas un Igaunijas līgā. Tāpat klāt nākušas 18 gadus vecās māsas Anastasija un Sofija Kizikas.

Latgales komanda augustā aizvadīja treniņnometni Aglonā un izcīnīja pirmo vietu pārbaudes turnīrā Čehijas pilsētā Brno. Septembrī viesos aizvadīta pārbaudes spēli pret Rīgas Stradiņa Universitāti. Vienlaikus meitenes jau trešo nedēļu spēlē Latvijas Jaunatnes basketbola līgā.

Panevēžas komanda uzskatāma par otrās divīzijas favorīti. Pretinieces startē arī “Smart Way” Sieviešu Lietuvas basketbola līgas pirmajā divīzijā, tāpēc viņu sastāvs ir krietni pieredzējušāks. Ierindā ir tādas spēlētājas kā Gabriele Šuļske, Gintare Mažonīte un Kriste Timofejeva (Druskīte).

Gabriele Šuļske vēl pagājušajā gadā vadīja Viļņas “Kibirkštis” saspēli. Gintare Mažonīte agrāk pārstāvēja Eiropas kausa komandas Zviedrijā, Spānijā un Lietuvā. Kriste Timofejeva pirms vairākiem gadiem Liepājas rindās kļuva par Latvijas vicečempioni.

Izspēles kārtība

Baltijas līgā spēlēs 16 komandas. Pirmajā divīzijā: trīs vienības no Latvijas – TTT, RSU un Liepāja, četras no Lietuvas – Viļņas “Kibirkštis”, “Šiauliai/Vilmers”, Klaipēdas “Neptūnas-Amberton” un “LCC International University”, kā arī igauņu “Tallinn Sports Academy/Cityteed”.

Arī otrajā divīzijā būs trīs Latvijas komandas – Daugavpils Universitāte, “TTT juniores” un Latvijas U16 izlase. Pārējās piecas vienības pārstāv Lietuvu, tai skaitā favorītes Kauņas “Aistes LSMU” un “Panevežys”. Pārējās trīs – “Atletas Kaunas”, “Akmenes kraštas” un Viļņas “Uniclub Bet-Oaks”.

Komandas izspēlēs divus apļus. Sekos izslēgšanas spēles un “Final Four”. Sešas stiprākās Lietuvas vienības, tai skaitā Kauņa un Panevēža, spēlēs nacionālā čempionāta pirmajā divīzijā – turnīrā ar trīs apļiem, kurā ieskaitīs rezultātus no savstarpējām spēlēm Baltijas līgā.

Četras Latvijas komandas – TTT, RSU, Liepāja un “TTT juniores” – papildus izspēlēs divus apļus, kuri netiks ņemti vērā Baltijas līgas ieskaitē.

Tiešraides

Lietuvas sabiedriskās televīzijas kanālā LRT+ būs redzamas 22 tiešraides ar Lietuvas klubu līdzdalību, pārsvarā svētdienās. Vēl gandrīz 90 spēles tiks translētas LRT mājas lapā lrt.lt . Pārējās spēles būs redzamas YouTube tiešraidēs – informācija par tām tiks publicēta Sportacentrs.com sadaļā WBBL 2025, kā arī ”BioSil” Baltijas līgas YouTube kanālā un ”Smart Way” Lietuvas līgas YouTube kanālā .

Izmantotie resursi:
WBBL 2025: kalendārs, tiešraides un jaunākās ziņas
WBBL 2024: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2023: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2022: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2020: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2019: rezultāti, ziņas un arhīvs