Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

George Dikeoulakos: "Pieredzējušās spēlētājas daudz palīdz jaunajām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

George Dikeoulakos: "Pieredzējušās spēlētājas daudz palīdz jaunajām"
George Dikeoulakos
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Man laimējies, ka komandā ir pieredzējušas spēlētājas. Katrā pārbaudē viņas palīdz jaunajām basketbolistēm visas spēles garumā. Pieredzes un jaunatnes sadarbība strādā lieliski," pirms 4. un 5. jūnijā paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Lietuvu par komandas attīstību stāsta Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris George Dikeoulakos.

Svētdien Karlovi Varos izlase spēlē ar Poliju otrajā puslaikā ļāva pretiniecēm gūt tikai 16 punktus, panāca neizšķirtu un papildlaikā svinēja uzvaru ar rezultātu 60:59. Nedēļu iepriekš spēlē pret Lielbritāniju valstsvienība pirmajā puslaikā guva 21 punktu, bet otrajā sameta 43, taču toreiz ar to nebija pietiekami, jo sākumā pārāk daudz tika zaudēts aizsardzībā. Čehijā komanda jau spēlējusi labāk, uzsver Dikeoulakos.

“Šobrīd mans lielākais uztraukums ir, ka vēl meklējam savu spēles ritmu. Ir laika periodi, kad spēlējam fantastisku basketbolu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Taču pagaidām ir spēles daļas, kuras aizvadām tiešām šausmīgi. Tagad jāstrādā, lai labie periodi turpinātos ilgāk un sliktie īsāk.”

Komandas fiziskā forma uzlabojas, bet jāturpina progresēt tieši basketbolā, turpina treneris. “Otrkārt, dažas spēlētājas ir sasniegušas labu fizisko kondīciju, bet vēl nav labā basketbola formā. Ir jāpieliek sniegumā, lai laukumā nodrošinātu pietiekamu skaitu labu basketbolistu. Svarīga ir katra spēlētāja. Tiklīdz izdarīsim šīs divas lietas, mūsu psiholoģiskā gatavība piedzīvos lēcienu augšup un sāksim spēlēt, kā es to vēlos.”

Gatavojoties starptautiskiem turnīriem, izšķiroša ir pašas komandas izaugsme un attīstība, stāsta Dikeoulakos. “Kad sāc spēlēt komandā, negaidi no ārpuses tūlītēju palīdzību. Vispirms jāpalīdz sev pašām. Komandai pašai jāatrisina savas problēmas un mēs to varam paveikt. Vecākām spēlētājām ir liela pieredze šajos jautājumos.”

Treneris ir gandarīts par pieredzējušo spēlētāju atbalstu jaunpienācējām. “Tā notiek gandrīz visas spēles garumā. Neizveidojot īstu komandu laukumā un ārpus tā, ir neiespējami runāt par svarīgām lietām. Kļūt par īstu komandu dažreiz ir sarežģīti. Man ir laimējies, ka komandā ir pieredzējušas spēlētājas. Pieredzes un jaunības sadarbība strādā lieliski.”

Atsevišķās pārbaudes spēlēs, piemēram, pret Čehiju, Latvija zaudēja cīņā par atlēkušajām bumbām. Lai gan pretiniecēm ir viena no garākajām komandām pasaulē, šajā spēles elementa iznākumu ne vienmēr nosaka tikai priekšējās līnijas spēlētāju sniegums, atgādina Dikeoulakos.

“Skaitļi ne vienmēr stāsta patiesību. Tā ir taisnība, ka dažās spēlēs zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām, bet tas nenotika tādu lietu dēļ, kam būtu jāietekmē atlēkušo bumbu vākšana. Tas sākas aizsardzībā, kad garās spēlētājas iet palīgā uz āru gadījumos, ja ir basketbolistes, kas nevelta pienācīgas pūles cīņai aizsardzībā. Ja jāsedz kādu citu, viņa nevar atrasties savā pozīcijā cīņā par atlēkušajām bumbām.”

No trešdienas, 1. jūnija, darbu izlasē turpina 15 spēlētājas, lai sestdien plkst. 17:00 Paņevēžā un svētdien plkst. 17:00 Olimpiskajā sporta centrā aizvadītu divas pārbaudes spēles ar Lietuvu. Lai gan dažām basketbolistēm darbs valstsvienībā šogad beidzies, treneris viņas paslavē. “Saku visām spēlētājām, ka valstsvienības ģimene ir liela. Viņas var turpināt pārstāvēt mūsu ģimeni un mums ir liels gods sadarboties ar tik brīnišķīgām personībām. Un gadījumos, kad izdarām labu, atzinība pienākas arī viņām.”

Spēlēs ar Lietuvu turpināsies sadarbību apguve. “Katru pārbaudes spēli izmantojam, lai komanda progresētu un ieviestu mūsu spēles filozofiju. Pastiprināmies katrā spēlē, lai Eiropas čemponātā varētu spēlēt, kā to vēlamies.”

  +8 [+] [-]

, 2011-06-03 18:27, pirms 13 gadiem
Un jaunās palīdz tev atgūt potenci.

  -4 [+] [-]

, 2011-06-03 19:05, pirms 13 gadiem
Tu arī jaunajām palīdzi gūt pieredzi Basketbolistei Babkinai romāns ar izlases...

  -3 [+] [-]

, 2011-06-03 19:14, pirms 13 gadiem
Vai Džordžs drāž Babkinu?

  +4 [+] [-]

, 2011-06-03 19:38, pirms 13 gadiem
George joprojam ir uzticigs savai sievai.
Dzeltenos vins sudzes tiesa.

  +4 [+] [-]

, 2011-06-03 20:00, pirms 13 gadiem
ritenis rakstīja: George joprojam ir uzticigs savai sievai.
Dzeltenos vins sudzes tiesa.
ja viņam nav romāns ar Elīnu, tad tiesai jābūt, bet .....pēc EURO čempja...

  -1 [+] [-]

, 2011-06-03 20:31, pirms 13 gadiem
Georgs laiž. Bet nu mūsu žurnalisti kā vienmēr līmenī. Georgam nespēj uzjautāt...

  +1 [+] [-]

, 2011-06-03 20:59, pirms 13 gadiem
Georgem un LBS jasniedz tiesa kopigu pieteikumu.
Tada veida varbut izdosies uzzinat ta anonima funkcionara vardu.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-04 09:58, pirms 13 gadiem
Ja jau sis saka, ka komanda ir viena liela gimene, tad jau var but vel uz kadu met aci ko prieksa panemt? Nu tipa zviedru gimene. Lai
tik Elinite nav pret.