Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Bekija Hemona pirms debijas atskaita WNBA drafta 8. un 13. numuru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bekija Hemona pirms debijas atskaita WNBA drafta 8. un 13. numuru
Bekija Hemona un "Las Vegas Aces" īpašnieks Marks Deiviss. Foto: Aces

"Las Vegas Aces" piektdien, 6. maijā, aizvadīs sezonas atklāšanas spēli. Kluba jaunā galvenā trenere Bekija Hemona četras dienas pirms oficiālās debijas atskaitīja WNBA drafta astoto numuru Maju Holingshedu un trīspadsmito numuru Heilu Pointeri.

Nevadas pavalsts klubs aprīlī parakstīja treniņnometnes līgumus ar septiņām pirmgadniecēm. Drafta ceļā komandā nokļuva piecas spēlētājas: #8 Maja Holingsheda (Colorado), #11 Kirstena Bella (Florida Gulf Coast), #13 Heila Pointere (LSU), #23 Aiša Šeparde (Virginia Tech) un #35 Faustine Aifuva (LSU).

Papildus tam “Aces” parakstīja līgumu ar “Big Ten” līgas spēlētāju Deju Vintersu (Minnesota) un 16. aprīlī – centra spēlētāju Nensiju Malkiju (Washington). Divas dienas vēlāk sākās atskaitīšana – Lasvegasas klubs šķīrās no 2019. gada drafta septītā numura – centra spelētājas Kalani Braunas.

Nākamajā dienā, 19. aprīlī, “Aces” atlaida Faustini Aifuvu un Deju Vintersu. Jauna atskaitīšanas kārta sekoja 2. maijā – Lasvegasa pateicās par darbu Malkijai, pēc tam Holingshedai un Pointerei. Pārmaiņu rezultātā ierindā palikušas divas no septiņām pirmgadniecēm – Bella un Šeparde.

Lielā atskaitīšana WNBA treniņnometnēs nav nekas jauns. Sākot no 1997. gada, 42% draftēto spēlētāju nav izdevies tikt līdz regulārajai sezonai. Pēdējās sezonās konkurence kļuvusi vēl lielāka – iekļūšanu sastāvā negarantē arī izvēle drafta pirmajā kārtā.

Augsta izvēle draftā palīdz, taču negarantē vietu divpadsmitniekā. Piemēram, no 2020. gada drafta pērn WNBA klubu sastāvos iekļuva 18 no 36 spēlētājām jeb 50%. No trešās kārtas izvēlēm atklāšanas dienu sagaidīja tikai “Rider” absolvente Stella Džonsone, kura spēlēja “Washington Mystics”. No otrā “duča” atlases dzirnas pārvarēja sešas basketbolistes – Šūka, Odoma, Deindžerfīlda, Kūpere, Mompremjē un Čārlza.

Arī 2021. gadā izveidojās gandrīz identiska situācija. Sastāvā iekļuva 19 no 36 drafta “veiksminiecēm”. Zemākais numurs – Čelsija Perija – bija vienīgā pārstāve no trešās kārtas un spēlēja vienā no vājākajām līgas komandām “Indiana Fever”. No otrās kārtas pie iespējas tika septiņas – Evansa, Slokuma, Ričardsa, Viljamsa, Karingtone, Girantesa un Džonsa.

Izmantotie resursi:
Aces waive Hollingshed and Pointer
And the Aces select
Vētra nāk – meklē patvērumu