Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Bērdai jauns līgums, Laksai – iespēja spēlēt kopā ar leģendu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bērdai jauns līgums, Laksai – iespēja spēlēt kopā ar leģendu
Sjū Bērda ir četrkārtēja WNBA čempione. Foto: Seattle Storm

Sjū Bērda 20. sezonu (!) pārstāvēs četrkārtējo WNBA čempionvienību "Seattle Storm", pirmdien, 1. martā, informēja basketbola kluba preses dienests. Kitijai Laksai būs iespēja spēlēt kopā ar leģendāro saspēles vadītāju.

“Sjū Bērda un “Storm” basketbols ir sinonīmi divu desmitgažu garumā, nodrošinot klubam četrus WNBA titulus,” teica “Storm” ģenerālmenedžere Ališa Valavanis. “Viena no visu laiku labākajām spēlētājām ir viena no svarīgākajām līderēm basketbolā. Viņas ietekme jūtama laukumā un ārpus tā. Esam sajūsmā par viņas spēlēšanu komandas rindās.”

Bērda ir pirmā spēlētāja WNBA vēsturē, kura aizvada 20. sezonu ar Sietlas klubu. Viņa ir līgas rekordiste karjerā izdarīto rezultatīvo piespēļu (2888) un aizvadīto spēļu (519) skaita ziņā. Aizsardze ir “Storm” līdere gūtajos punktos (6262) un pārķertajās bumbās (659).

“Sietla un “Storm” franšīze ir manas mājas karjeras garumā,” teica Bērda. “Šī ir īpaša komanda. Gaidu atgriešanos laukumā kopā ar komandas biedrēm, kā arī iespēju pārstāvēt šo lielisko pilsētu un mūsu brīnišķīgos līdzjutējus.”

Bērda 11 reizes piedalījusies WNBA zvaigžņu spēlē un trīs reizes izdarījusi visvairāk piespēļu regulārajā sezonā. Viņa visas 519 spēles sākusi “Storm” starta pieciniekā, kļūstot par vienu no divām līgas spēlētājām, kura karjeras laikā 5000 punktiem pievienojusi 2000 piespēles (otrā ir “Lynx” leģenda Linsija Veilena). Bērda ieņem astoto vietu gūtajos punktos, ceturto vietu pārķertajās bumbās un trešo vietu iemestajos trīspunktu metienos.

Pērn Bērda uzrādīja karjeras labākos rādītājus metienu precizitātē. Viņa realizēja 49,4% metienu no spēles, tai skaitā 46,9% trīspunktu metienu. “Storm” ceturto reizi triumfēja WNBA čempionātā, bet Bērda sasniedza izslēgšanas spēļu rekordu, cīņā pret Lasvegasas “Aces” izdarot 16 rezultatīvas piespēles.

Bērda ir titulētākā ASV izlases spēlētāja. Viņas rēķinā ir četras zelta medaļas Olimpiskajās spēlēs (Atēnas 2004, Pekina 2008, Londona 2012, Rio 2016), četras zelta godalgas Pasaules kausā (Ķīna 2002, Čehija 2010, Turcija 2014, Tenerife 2018) un viena bronzas medaļa (Brazīlija 2006).

Saspēles vadītāja uzauga Longailendas salā, pārdesmit kilometrus no Ņujorkas. Bērda kļuva par divkārtēju NCAA čempioni “Connecticut” universitātē un tika ar pirmo numuru izvēlēta 2002. gada WNBA draftā. Karjeras laikā piecas reizes iekļauta līgas simboliskajā komandā.

WNBA 25. sezona sāksies maijā. Kalendārs tiks publicēts vēlāk. Sezonas vidū plānots gandrīz mēnesi garš pārtraukums. Tokijas spēles notiks 26. jūlijā – 8. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.wnba.com/news/4x-wnba-c...

     [+] [-]

, 2021-04-14 18:08, pirms 3 gadiem
Nja. Cenas sieviešu aportā ir mikroskopiskas