Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Krēta, Udīne, Konja: jaunatnes izlases uzzina pretiniekus Eiropas čempionātos

Krēta, Udīne, Konja: jaunatnes izlases uzzina pretiniekus Eiropas čempionātos
Foto: FIBA Europe

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) svētdien, 1. decembrī, Vācijas pilsētā Fraizingā rīkoja 2014. gada Eiropas jaunatnes čempionātu izlozi. Latvijas jaunie basketbolisti un basketbolistes no 3. jūlija līdz 30. augustam spēlēs Grieķijā, Turcijā, Itālijā, Ungārijā, Rumānijā un Latvijā.

U16 kadetes

Aināra Čukstes trenētās meitenes ceļos uz Ungārijas otro lielāko pilsētu Debrecenu, kur 31. jūlijā – 10. augustā pulcēsies sešpadsmit labākās Eiropas komandas. Latvija ielozēta D grupā, kur spēlēs pret Franciju, Beļģiju un Slovākiju. Kaimiņos, C grupā, sacentīsies Itālija, Čehija, Zviedrija un Dānija.

U16 EC Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1KrievijaSpānijaItālijaFrancija
2GrieķijaUngārijaČehijaBeļģija
3TurcijaHorvātijaZviedrijaSlovākija
4PortugāleSerbijaDānijaLatvija

U18 juniores

Latvijas komanda spēlēs B divīzijas turnīrā, kas 17. – 27. jūlijā notiks Rumānijas pilsētās Timišoarā un Oradea. Jāņem vērā, ka 2015. gadā Ungārija un Rumānija kopīgi rīkos Eiropas čempionātu sievietēm, tāpēc organizatoriem vajadzētu pielikt papildus pūles sekmīgai turnīra norisei. Latvija A grupā sacentīsies pret Vāciju, Igauniju un Īriju. B grupā cīņā dosies Bulgārija, Somija, Luksemburga un Šveice.

U18 EC Women, B divīzija

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1VācijaBulgārijaAnglijaUngārija
2LatvijaSomijaIzraēlaUkraina
3IgaunijaLuksemburgaDānijaRumānija
4ĪrijaBosnijaŠveiceMelnkalne
5--Islande-

U20 jaunietes

Aivara Vīnberga trenētās meitenes 3.-13. jūlijā sacentīsies Itālijas pilsētā Udīnē, kura izvietojusies līdzenumā starp Venēciju un Dolomītu kalniem. Komandas tika izsētas, ņemot vērā 2012. gada Eiropas U18 čempionāta rezultātus. Latvijas basketbolistes B grupā spēlēs pret Franciju, Spāniju un Grieķiju.

U20 EC Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1KrievijaFrancijaSerbijaNīderlande
2TurcijaSpānijaSlovākijaItālija
3ČehijaGrieķijaZviedrijaPolija
4BeļģijaLatvijaUkrainaBaltkrievija

U16 kadeti

Jāņa Gailīša trenētā komanda B grupā spēlēs pret Horvātiju, Grieķiju un Bosniju-Hercegovinu. A grupā sacentīsies Serbija, Turcija, Lietuva un Somija. Finālturnīram 20.-30. augustā jānotiek Latvijā, taču pagaidām nav zināms, vai tā būs un kura pilsēta uzņems sacensību dalībniekus.

U16 EC Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SerbijaHorvātijaFrancijaSpānija
2TurcijaGrieķijaVācijaItālija
3LietuvaLatvijaPolijaKrievija
4SomijaBosnijaDānijaUkraina

U18 juniori

Arņa Vecvagara trenētā komanda ceļos uz Turcijas vidieni, lai no 24. jūlija līdz 3. augustam Konjā sacenstos 16 vienību turnīrā. Komandas izsētas atbilstoši 2012. gada Eiropas U16 čempionāta rezultātiem – toreiz Ventspilī un Viļņā pirmo vietu izcīnīja Omera Uguratas trenētie Turcijas kadeti. Latvija turnīru pabeidza desmitajā vietā, tāpēc izlozi sāka no trešā groza. Sarkanbaltsarkanie tika ielozēti A grupā, kur spēlēs pret Itāliju, Poliju un Beļģiju. B grupā sacentīsies Francija, Horvātija, Lietuva un Anglija.

U18 EC Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1ItālijaFrancijaTurcijaSerbija
2PolijaHorvātijaGrieķijaSpānija
3LatvijaLietuvaČehijaKrievija
4BeļģijaAnglijaBosnijaMelnkalne

U20 jaunieši

Tālāko ceļu mēros U20 puišu izlase, kura finālturnīru aizvadīs Grieķijai piederošajā Krētas salā. Latvijas komanda pirms izlozes tika iekļauta otrajā grozā un tas nozīmēja, ka pirmajā kārtā nebūs jāspēlē pret Spāniju, Itāliju un Bulgāriju. Čempionāts notiks 8.-20. jūlijā.

Otro gadu pēc kārtas A divīzijā spēlēs 20 komandas, kuras sadalītas četrās grupās pa piecām vienībām katrā. Komandas izsētas atbilstoši 2012. gada Eiropas U18 čempionāta rezultātiem, ņemot vērā 1994. gadā dzimušo spēlētāju paaudzes sniegumu. Latvija turnīrā finišēja sestajā vietā, tāpēc izlozi sāka no otrā groza.

Finālturnīrā latvieši spēlēs A grupā pret Lietuvu, Grieķiju, Lielbritāniju un Ungāriju. B grupā sacentīsies Serbija, Spānija, Slovēnija, Vācija un Zviedrija.

U20 EC Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1LietuvaSerbijaHorvātijaKrievija
2LatvijaSpānijaItālijaBulgārija
3GrieķijaSlovēnijaTurcijaFrancija
4LielbritānijaVācijaČehijaPolija
5UngārijaZviedrijaMelnkalneIzraēla

Izmantotie resursi:
FIBA Europe


, 2013-12-01 12:54, pirms 10 gadiem
Izloze ļoti veiksmīga, tagad tikai atliek labi nospēlēt.
, 2013-12-01 13:30, pirms 10 gadiem
Galvenais mūsējiem bez traumām, jo šogad VISI pamatsastāva spēlētāji spēlē labos klubos pie labiem treneriem, un dabū minūtes, visi progresēs!
, 2013-12-01 13:38, pirms 10 gadiem
Situācija ar U20 ir sirreāla.Galvenais treneris un treneru korpuss nav.Mazurs ļoti grib šo vietu un ir godam to nopelnījis. Lai veicas,jo izloze un spēlētāju potenciāls liecina par to,ka nekādas atrunas ja nebûs zelts netiks pieņemtas .
, 2013-12-01 14:20, pirms 10 gadiem
Labprāt velreiz aizbrauktu uz Krētu
Loti smuka vieta kur atpūsties un pie reizes paskatīties labu basketbolu.
Lai mūsējiem veicas
, 2013-12-01 14:56, pirms 10 gadiem
U20 EC Women- uzreiz pirmā spēle svarīgākā-pret Grieķiju. Vajadzēs noskaņoties!!
, 2013-12-01 15:07, pirms 10 gadiem
U20 meitenēm un U16 puišiem nav pārāk paveicies ar izlozi... Ja vēl U16 puišiem tur tās grupas +/- tādas vienlīdzīgas, tad U20 meitenēm tikusi izteikta "nāves grupa" pret 3 Eiropas grandiem... Atliek vien visiem novēlēt veiksmi
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.