Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Svarīgākais šajā mačā bija uzvara"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Vētra: "Svarīgākais šajā mačā bija uzvara"
Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

BK "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra pēc komandas uzvaras mačā ar holandiešu "ZZ Leiden", nenoliedzot haosu komandas spēlē, tomēr atzina, ka šoreiz svarīgākais bija izcīnīt uzvaru.

"Mums vajadzēja uzvarēt, tāpēc šoreiz svarīgākais bija tieši rezultāts. Spēle sanāca ļoti smaga. Bija daudz juceklīgu darbību, bet abas komandas smagi strādāja aizsardzībā. Iespējams tieši tādēļ bieži vien garām lidoja metieni no labām pozīcijām," Gundars Vētra komentē mača gaitu. Savukārt viņa kolēģis "ZZ Leiden" komandā Tuns Vanhelfterens savas komandas sniegumu atzina par vienu no sliktākajiem šajā sezonā: "Mēs visu laiku turējāmies līdzās sāncenšiem, taču spēlējām zemāk par savām spējām. Mums vajadzēja pusi spēles, lai beidzot saņemtos un sāktu cīnīties par uzvaru, taču savas iespējas tā arī neizmantojām."

Par vienu no mača varoņiem kļuva ventspilnieku aizsargs Stīvens Grejs, kurš neslēpa gandarījumu par uzvaru un savu veiksmes uzplaiksnījumu: "Bijām labi noskaņojušies cīņai, jo šo uzvaru ļoti vajadzēja, lai varētu turpināt cīņu par pēc iespējas augstāku vietu šajā turnīrā. Protams, esmu priecīgs, ka man izdevās nospēlēt rezultatīvi tik svarīgā brīdī. Tagad varam atgriezties mājās un turpināt cīņu."

Vētra arī atgādināja, ka tieši mačs ar "ZZ Leiden" kļuva par pagrieziena punktu ventspilniekiem šajā turnīrā: "Šajā turnīra viss ir mūsu pašu rokās un mums ir izredzes to turpināt. Var teikt, ka tieši zaudējums savā laukumā "ZZ Leiden" kļuva par pagrieziena punktu, kam sekoja tikai uzvaras. Nākamnedēļ mums tas pats jāturpina mačā savā laukumā ar "Roanne Basket"".

FIBA Izaicinājuma kausa I grupā tagad trim komandām ir vienāds uzvaru skaits, tāpēc divas ceturtdaļfinālistes kļūs zināmas tikai pēc nākamās nedēļas mačiem. Viens izslēgšanas maču dalībnieks kļūs zināms tieši Ventspilī, kur laukuma saimnieki tiksies ar "Roanne Basket" - uzvarētāji izcīnīs pirmo vietu grupā, bet zaudētāji finišēs trešie.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe