Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Krauliņš: "Darbs, ko "Ventspils" iegulda šogad, nesīs augļus nākamgad"

Andrejs Siliņš

Krauliņš: "Darbs, ko "Ventspils" iegulda šogad, nesīs augļus nākamgad"
Armands Krauliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Ļoti svarīgs moments ir arī tas, ka spēle jāaizvada mājās – sākot ar treneriem un beidzot ar 12. spēlētāju, ikviens mēģinās parādīt to, ko māk un var," pirms izšķirošās spēles pret franču "Roanne" par tikšanu FIBA Izaicinājuma kausa izslēgšanas mačos "Ventspils" kluba ilggadējais treneris, tagad Goda treneris Armands Krauliņš ir pozitīvi noskaņots un cer uz panākumu.

"Zināms progress ir bijis un, ja meistarīgi nostrādās ne vien aizsardzībā, bet arī uzbrukumā, tad rezultātam vajadzētu būt, " no sirds novēlot uzvaru ventspilniekiem, sacīja kluba goda treneris Armands Krauliņš, norādot, ka pret Francijas vienību rīt būs nepieciešama lielāka rezultativitāte nekā iepriekšējā turnīra mačā. "Pēdējā spēlē izbraukumā pietika vien ar 60 punktiem, lai uzvarētu (60:57 pret "ZZ Leiden"), bet domāju, ka rītdien būs nepieciešami vairāk par 70 gūtiem punktiem. Protams, grūti pateikt, kā spēle veidosies, katrā ziņā ir reālas izredzes izcīnīt uzvaru."

"Neviens moments nav mazsvarīgs," uz jautājumu, vai uzvara pār "Roanne" viesos, pie tam pagarinājumā (89:88) pirmā apļa spēlē, var dot ventspilniekiem psiholoģiskas priekšrocības, atbildēja Krauliņš. "Domāju, ka ļoti svarīgs moments ir arī tas, ka spēle jāaizvada mājās – sākot ar treneriem un beidzot ar 12. spēlētāju, ikviens mēģinās parādīt to, ko māk un var," treneris norādīja uz mājas spēles priekšrocībām. "Ventspils" vienība jau izsenis savā laukumā bijis ciets rieksts pat visaugstākā līmeņa komandām.

Ventspilniekiem FIBA Izaicinājuma kausā šobrīd ir labas izredzes spēlēt izslēgšanas spēlēs, kamēr citā starptautiskā turnīrā, Baltijas līgā, komandai šosezon nav veicies tik labi. "Abi šie turnīri ir svarīgi un tur nav ko daudz dalīt spēles. Varbūt tikai Latvijas līgā, kamēr nav sākušies "play-off", varētu būt citādāka pieeja. Tā ir plānošana, ko treneris veic kopā ar komandas mediķiem, fiziskās sagatavošanas treneriem un tā tālāk. Protams, spēlēšana trijos turnīros nav viegla, un kādā mirklī noteikti būs kritums. Tikai šie kritumi nedrīkst būt tik traki, kā šogad pāris reižu bijis," Krauliņš norādīja uz pēdējās ceturtdaļās no labām pozīcijām tomēr zaudētajiem mačiem sezonas gaitā.

"Pēc pieredzes ņemot, tas darbs, kas tiek ieguldīts šogad, nesīs augļus nākamgad. Ceru uz to. Pēc manas informācijas treniņdarbs "Ventspils" komandā norit augstā līmenī un tam ir jānes augļi," treneris novēlēja komandai ieguldītā darba ražu novākt pēc iespējas ātrāk.

Sezonas sākums iezīmēja arī nozīmīgas izmaiņas, jo pēc tam, kad jau sezona bija sākusies, kluba vadība šķīrās no sava saspēles vadītāja, līdera un komandas kapteiņa Jāņa Strēlnieka. "Protams, komanda uz šī rēķina cieta. Tāda līmeņa aizvietotāju atrast nav izdevies. Šī brīža saspēles vadītāji var gūt punktus, bet neizceļas ne ar labu piespēli, ne pārdomātu rīcību dažādās epizodēs. Metiens jau tomēr nav vienīgais basketbola elements, kas var dot pozitīvu ietekmi komandai," treneris pauda kritiku pašreizējo "Ventspils" saspēlnieku virzienā.

Tomēr Krauliņš nekādā gadījumā nepārmet kluba vadībai par šādu soli – Jāņa Strēlnieka pārdošanu. "Jānis gribēja tikt projām jau pirms gada. Toreiz sarunās piedalījos arī es un ieteicu viņam vēl sezonu tomēr nospēlēt Ventspilī," notikumus pagājušajā sezonā atcerējās Krauliņš. "Tika apsolīts, ka pienācīga piedāvājuma gadījumā nākotnē šķēršļus klubs neliks. "Ventspils" ir viens no tiem retajiem klubiem, kas vārdu tur. Jānis ir tik ilgus gadus palīdzējis klubam, sākot ar jaunatni un otro komandu, ka bija jādod jaunam un talantīgam spēlētājam jauns izaicinājums, kas palīdzētu turpināt izaugsmi."

Lai "Ventspils" iekļūtu FIBA Izaicinājuma kausa izslēgšanas spēlēs, komandai jāizcīna vismaz otrā vieta I grupā. Lai to paveiktu, pietiks ar uzvaras izcīnīšanu pār "Roanne" rītdienas mačā mājās. Tomēr, ja kurzemniekiem tas neizdosies, arī tad cerības nebūs zudušas. Tādā gadījumā jācer uz "ZZ Leiden" uzvaru pār vācu "EWE Baskets".

Spēles sākums rītdien Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē pulksten 19, bet tiešraidē spēli demonstrēs arī Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411. kanāls).

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 19:33, pirms 12 gadiem
darbs ko iegulda sogad ,nesis auglus nakamgad?????spele ar 4 otras skiras amishiem un netiek pat bbl plejofa.....nakamgad tas nozime ka varbut vares atlauties piekto lai vis pamats sanak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-02-27 20:08, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: domāju, ka apetīte saimniekiem radīsies ēdot uz doto brīdi, viss ir ok, Veds uzvarēts, Fibā teicami, BBL tik klibo, bet tā - kuģis iet.
ja vefu loti,, svariga,, spele uzvareja.bbl zaude visiem pa kartu,fiba pretinieki loti vaji ,bet tapat pamanas zaudet holandiesiem un cipar to pasu bbltam viduvejibam kas nav stiprakas

  +7 [+] [-]

, 2012-02-27 21:12, pirms 12 gadiem
Paga 4 amerikāņus trenē laukumā nākamgadam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja