Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Vētra: ″Zaudējumam īsti nav izskaidrojuma″

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Vētra: ″Zaudējumam īsti nav izskaidrojuma″
BK "Ventspils"galvenais treneris Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

″Protams, pēc zaudējuma nav iespējams nepārdzīvot, tomēr jāatzīst, ka nokļūšana tik tālu, cik esam tikuši, nav slikts rezultāts komandai, ″ pēc neveiksmes FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē pozitīvas momentus centās saskatīt BK ″Ventspils″ galvenais treneris Gundars Vētra.

″Acīmredzot Ungārija komanda bija vairāk pelnījusi nokļūt Final4 nekā mēs, tāpēc jānovēl viņiem tajā veiksmi. Īsta izskaidrojuma par šo zaudējumu nav. Mums izdevās izvirzīties vadībā, bet ungāri prata izlīdzināt spēli un ievilkt mūs tāda ″punkts punktā″ mačā. Šajā brīdī slogs laikam izrādījās mums pārāk liels. Nespējām pieņemt pareizos lēmumus uzbrukumā, pieļāvām kļūdas aizsardzībā, tāpēc arī nespējām šajā mačā tikt pie uzvaras. Šoreiz arī neatradās līdera, kas svarīgākajās epizodēs spētu nospēt precīzāk un labāk, kā mēs to šoreiz spējām,″ mača iznākumu centās skaidrot Gundars Vētra.

Nedaudz apjucis izskatījās arī viesu treneris Peters Pors, tiesa viņa pārsteigumam bija pozitīvs piesitiens: ″Ventspilniekiem ir laba komanda, tāpēc jānovēl tai veiksmi sezonas turpinājumā. Pirmajās divās spēlēs tā darbojās ļoti labi, bet šodien bija komandas vājākā spēle, tāpēc mēs tiešām bijām pelnījuši uzvarēt. Ar katru maču nedaudz mainījām savu spēli, turklāt katrā mačā arī atradās kāds, kuram izdevās nospēlēt individuāli labi svarīgā brīdī, kas noteikti palīdzēja, tomēr visvairāk vissvarīgākais bija komandas rakstus.″

″Jāsveic ungāri ar uzvaru un jānovēl viņiem veiksmi Final4. Zaudējām, jo svarīgākajos brīžos ungāri nospēlēja pacietīgāk un gudrāk, bet mēs pāris reizes iekritām aizsardzībā un tas izšķīra spēli. Pieļāvām 15 kļūdas, kas tik svarīgā spēlē laikam jau ir par daudz,″ pēc mača sacīja ventspilnieku uzbrucējs Artūrs Bērziņš.

Vētra nesteidza visu krāsot melos toņos, atzīstot, ka komandas gads jaunais sastās tomēr paveicis gana daudz, lai sezonu Eiropā nevajadzētu saukt par neveiksmīgu: ″Tas cik tālu esam tikuši ar šo sastāvu, tomēr nav slikts rezultāts. Puiši pierādījuši, ka ir cīnītāji. Protams, nav iespējams nepārdzīvot zaudējumu, taču tagad par to jāaizmirst un jākoncentrējas citiem turnīriem – Baltijas līgai un Latvijas čempionātam.″

Interesanti, ka ungāri pat īsti nezināja, kura komanda varētu nākt pretī pusfinālā. ″Mums jāspēlē ar ″Besiktas”? Esat pārliecināti? Patiesībā tik tālu nemaz nebijām skatījušies. Turnīru sākām ar kvalifikācijas spēlēm, tā kā iekļūšana Final4 mums ir kā sapnis. Centīsimies nospēlēt pēc iespējas labāk. ″Besiktas″? Tā ir laba komanda,″ klāstīja Pors.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-20 23:34, pirms 12 gadiem
Pirms sezonas par to daudzi runaja Vetra ar naudas maisiem un zvaigznu sastavu izgazas tiesi izskjirosajas speles.Taja laika vinam pirms lielajam cinam prasija vai nevajag papildinajumus un Vetra teica-Ne.Sogad pirms lielajam spelem ieks BBL,FIBA utt BKV nepapildinajas ne ar ko...jautajums vai vajadzeja vai bija liekas finanses?gruti atbildet bet fakts ir karteja svariga spele un kartejais grabeklis.....

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 00:12, pirms 12 gadiem
Limenis, Vetram sastavs neesot gana specigs, bet Ungari vispar no kvalja naca, neko tiesam jasveic Ungari ar uzvaru, tad jau labak vispar nebutu devusi intervijas, vel megina pacelt Ungaru komandu grandu limeni.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-21 03:25, pirms 12 gadiem
Vētra ir labs treneris, bet ar šādu sastāvu ir gŗūti stabili nospēlēt, ja krīt metieni, tad uzvarēt var pat spēcīgas komandas, bet ja nekrīt tad pazaudēt Ungāriem. Centra postenī vispār Ventspilij ir tukšums. Meiers, kurš bieži kļūdās pat no apakšas, un Zaķis kurš ir ļoti nestabils.. ar šādiem centriem nav bŗīnums, ka Ventspils spēle balstās tikai no perimetra!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 09:18, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Kā var nebūt izskaidrojuma
kas tas par treneri
Kauns Kurzemei un kauns Latvijai, kopšs 1992.g
Pamatojums? Kādā ziņā kauns? Fiba kausā tika līdz 1/4 finālam, kāda vaina? Tapēc ka ungāri? Tikai pilnīgs nejēga var dzīvot savos slapjajos sapņos un domāt, ka Latvija ir nezkādi megagrandi un basketbola liellvalsts....Ungārijas čempī spēlē 14 komandas un viņu līmenis vidēji ir noteikti augstāks par mūsu pusamatieru LBL...
Ungāriem ir pieredzējusi komanda, gan leģionāri, gan vietējie kadri ar izlases pieredzi un spēlēm diezgan labās Eiropas komandās...
Tā ka kauns tev, nejēga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 10:06, pirms 12 gadiem
Tagad kārta savu pacietību un mērķtiecību parādīt BKV menedžmentam un vadībai - neizdarīt sasteigtus lēmumus attiecībā uz treneru korpusu. Vētra ir labs treneris, komanda tiešām ir jauna, gan jau arī izsijāsies kaut kas tiešām labs, kaut vai spēlētāju attīstības kontekstā.
Problēmas - manuprāt, dažas:
1) nav īsti korekta komandas ķīmija. Abernetijs ir labs saspēles vadītājs, inteliģents komandas spēlētājs, un komanda būs labatad, ja starp spēles reālajiem veidotājiem (lasi - perimetra rotācijas spēlētājiem) būtu vīri ar līdzīgu uzstādījumu. Tādus neredz, mellīši pārāk ieciklēti Attīstības līgas vērtībās. Laika gaitā kāds noteikti būs vērtība arī Eiropas basketā, bet kurš - ej nu zīlē, katrā ziņā ne jau visi trīs!
2) turpinot par jaunību un attīstību - pašlaik attīstīti reāli tiek gados jaunie ārzemnieki. Kāpēc nespēlē Artūrs Strēlnieks? Visticamāk, nav atdeves kopspēlē ar mellīšiem, nav komforta un paļāvības nevienai no pusēm. Ļoti cerēju, ka reāla stute būs Mārtiņš Laksa, bet, tāpat kā Rīgā, pie nopietnām lietām neviens viņu nelaiž. Tiešām tik vājš!? Par centriem runājot, iebildes vismazāk. Ja arī spēles tiek zaudētas, vismaz Meiers ar Bērziņu ir pie darba un atbildības, tas ko viņi iegūst pašlaik, noteikti atmaksāsies ar uzviju karjeras labākajos gados. Tāpat ar Zaķi - veiksmīgi viņam atgriezties!
3) komandā, vismaz pamatrotācijā, tiešām trūkst autoritatīva, pieredzējuša spēlētāja. Paradoksāli, bet pašlaik šim statusam visvairāk atbilst... Bērziņš, pēc būtības, pats vēl tikai augošs spēlētājs. Kā lai neatceras Galvanovska modeli ar Bernardu Kingu!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 10:16, pirms 12 gadiem
Žēl ka zaudēja, bet domāju, ka lielie plusi sākumā atslābināja komandu.
Beigās pietrūka pieredzes, netikta galā ar agresīvo segšanu.
Garie un daži viesstrādnieki nospēlēja slikti.
Vilardu ar vēl kādu aizdzīt prom, un paņemt vienu kārtīgu 5.

Vēl man patika Krauliņa teksti pēc kādā iepriekšējā zaudējuma:
Tas ko dara Vētra treniņos nesīs rezultātus nākošgad.

Gribu redzēt vai no šogad 8 apritē esošajiem spēlētājiem kaut trīs būs palikuši.