Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" pirmo reizi uzņems komandu no Kazahstānas

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

BK "Ventspils" pirmo reizi uzņems komandu no Kazahstānas
Donalds Simss, ventspilnieku labākais punktu guvējs BBL mačos - 13,38
Foto: bkventspils.lv

Piektdien un svētdien BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā aizvadīs pēdējās divas spēles BBL regulārajā sezonā, pirmo reizi uzņemot viesus no Kazahstānas – šīs valsts vicečempionus "Barsy".

Kazahstānā basketbols pēdējos gados kļūst arvien populārāks un to spēlē arvien labākā līmenī. To apliecina valsts čempionu "Astana" spēlēšana VTB līgā un komandas komplektācija. Lai gan apstākļu un finansējuma ziņā citām vienībām tik līdzi galvaspilsētas klubam vēl neizdodas, arī tās cenšas progresēt. "Barsy" komandai viens no veidiem, kā spēlēt labāku basketbolu, ir pieredzes krāšana BBL. Starp citu, šī komanda ir pazīstama ar Latvijas basketbolu ne tikai BBL dēļ, un ne tikai tāpēc, ka tā pie mums trenējas un aizvada pārbaudes spēles. Pagājušajā sezonā "Barsy" rindās spēlēja ventspilnieks Māris Ļaksa, bet vēl pirms tam arī Edgars Čunda un Reinis Strupovičs. Rezumējums no ventspilnieka – pieredze interesanta, attieksme pret spēlētājiem laba, bet pavadīt vairāk par sezonu tur negribas.

"Barsy" līdz šim spēlēja BBL Izaicinājuma kausā, līdz medaļu cīņām ne reizi gan netiekot. Šosezon komanda tikusi pie četriem panākumiem septiņās spēlēs, pa divām reizēm uzvarot igauņu "TTU" un "Rapla" (kazahi visas spēles aizvada izbraukumā). Savukārt ventspilnieki uzvarējuši visās astoņās spēlēs, nodrošinot pirmo vietu grupā, kamēr Kazahstānas komanda arī var būt droša par spēlēšanu Top16 turnīrā. Tomēr "Barsy" BBL spēlē ne tikai uzvaru un punktu, bet arī pieredzes dēļ, tāpēc droši var apgalvot, ka vienaldzīga bumbošana pilnīgi noteikti nav gaidāma. Vēl pie tam, ja komanda uz mačiem mērojusi tik ievērojamu ceļu.

No iepriekšējās sezonas sastāva komandā palikušie vien divi basketbolisti, toties krietni pieaudzis leģionāru skaits. "Barsy" rindās spēlē trīs amerikāņu aizsargi, lietuvietis Edgars Žeļonis, kurš Ventspilī viesojies "Rudupis" sastāva, divi Krievijas basketbolisti, pieci ukraiņi (šīs valsts pārstāvji bija cieņā arī pirms tam) un 212 centimetrus slaids uzbeks. Tā kā pārāk lielas eksotikas sastāvā nav.

Arī komandas galvenie vilcēji ir leģionāri. Ukraiņu centrs (208cm) Vadims Matjukēvičs vidēji mačā BBL līdz šim guvis 16,4 punktus un izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas. Savukārt amerikānis Frederiks Zambalists 15,7 punktiem pievienojis 3,3 rezultatīvās piespēles. Labāko punktu guvēju galvgalī ir ari Žeļonis (11,7 punkti, 7,4 atlēkušās bumbas) un ukrainis Dmitrijs Djatlovskis (9,6), kurš ir viens no iepriekšējā sastāva vīriem. Labākais no vietējiem ir uzbrucējs Mihails Jevstigņejevs, kurš ik maču gūst astoņus punktus, izcīna 5,4 atlēkušās bumbas un atdod 1,3 rezultatīvās piespēles.

Interesanti, ka ventspilnieki un kazahi līdz šim izcēlušies ar visai līdzīgu rezultativitāti, vidēji mačā sametot gandrīz 80 punktus. Toties aizsardzībā krietni spēcīgāk darbojušies BK "Ventspils" basketbolisti, sāncenšiem ļaujot iemest vien 59,1 punktu, kamēr "Barsy" basketbolisti ielaiž 76,9. Lai arī ko teiktu statistika, nav nekādu iemeslu uzskatīt, ka nedēļas nogalē Olimpiskā centra "Ventspils" Basketbola hallē redzēsim ko līdzīgu leģendārā "Borata" turpinājumam. Kazahstānas klubs uz Baltiju dodas progresēt, gūt pieredzi un parādīt visiem, ka arī šīs zemes komandas basketbola laukumā kaut ko var. Lai turpinātu panākumu sēriju, ventspilniekiem būs vien jānoskaņojas ļoti nopietni, un jācer, ka to izdarīt palīdzēs arī līdzjutēji. Galu galā, nemaz tik bieži tik tāli viesi uz Ventspili nebrauc.

Piektdien spēle sāksies pulksten 19, bet svētdien – pulksten 17 (pirms tam kārtējo LBL2 maču aizvadīs "Ventspils Augstskolas" basketbolisti). Abus mačus translēs Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"
Asian Basketball Main Page - ASIA-BASKET

  +6 [+] [-]

, 2012-12-14 10:46, pirms 12 gadiem
"Barsy" rindās spēlē trīs amerikāņu aizsargi, lietuvietis Edgars Žeļonis, divi Krievijas basketbolisti, pieci ukraiņi un 212 centimetrus slaids uzbeks.

Kazahstānas klubs uz Baltiju dodas progresēt, gūt pieredzi un parādīt visiem, ka arī šīs zemes komandas basketbola laukumā kaut ko var.

reāli domājot, kā tad viņi var pierādīt, ka arī tur māk spēlēt basketbolu, ja komandā ir 12 leģionāri ?

  -3 [+] [-]

, 2012-12-14 10:49, pirms 12 gadiem
a kāpēc divas spēles ventspilī? ventiņiem uz kazahstānu nav jābrauc?

  +5 [+] [-]

, 2012-12-14 10:57, pirms 12 gadiem
ņemu iekšā rakstīja: a kāpēc divas spēles ventspilī? ventiņiem uz kazahstānu nav jābrauc?
kazahi spēlē tikai izbraukumā ! rakstā rakstīts

  +3 [+] [-]

, 2012-12-14 10:57, pirms 12 gadiem
ņemu iekšā rakstīja: a kāpēc divas spēles ventspilī? ventiņiem uz kazahstānu nav jābrauc?
Nav jābrauc. ''Barsy'' vienmēr BBL ietvaros visas spēles aizvada viesos.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-14 11:02, pirms 12 gadiem
luisnani rakstīja: "Barsy" rindās spēlē trīs amerikāņu aizsargi, lietuvietis Edgars Žeļonis, divi Krievijas basketbolisti, pieci ukraiņi un 212 centimetrus slaids uzbeks.

Kazahstānas klubs uz Baltiju dodas progresēt, gūt pieredzi un parādīt visiem, ka arī šīs zemes komandas basketbola laukumā kaut ko var.

reāli domājot, kā tad viņi var pierādīt, ka arī tur māk spēlēt basketbolu, ja komandā ir 12 leģionāri ?
Uzsvars uz - šīs zemes komandas basketbola laukumā kaut ko var. Nevis uz to, ka tieši kazahi var Treneris arī šiem hahols, bet palīgs - leitis

     [+] [-]

, 2012-12-14 13:18, pirms 12 gadiem
212 centimetrus slaids uzbeks...

  -1 [+] [-]

, 2012-12-14 13:26, pirms 12 gadiem
Bez Bimbambola mēs te jēgā netiksim ...
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +5 [+] [-]

, 2012-12-14 13:55, pirms 12 gadiem
Es par VEF, bet vēlu lai BKV viss sanāk! Mums vajag vairāk spēcīgu basketbola komandu! Lai veicās!

  +3 [+] [-]

, 2012-12-14 14:26, pirms 12 gadiem
jaunajiem speletajiem ir vajadzigas ari speles pret pretiniekiem kas viegli uzvarami
ne vienmer vajadzigas smagas cinjas, lai noslipetu kombinacijas vislabak tomer spelet pret vajaku pretinieku. jasaka ka drosi vien indivuduali komanda nebus nemaz tik vaja. nu tada vefina limeni apmeram

  +1 [+] [-]

, 2012-12-14 15:01, pirms 12 gadiem
Zems līmenis, kāpēc Baltijā vispār jāspēlē tādiem? Tad jau varēja labāk kādas zviedru, somu komandas vairāk piesaistīt.

  -3 [+] [-]

, 2012-12-14 15:43, pirms 12 gadiem
BKV neies viegli,to es apsolu.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-14 16:45, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Zems līmenis, kāpēc Baltijā vispār jāspēlē tādiem? Tad jau varēja labāk kādas zviedru, somu komandas vairāk piesaistīt.
Bet tos jau bkv ar priekšā paņemā... Tās reāli ir tādas pašas. Kazāhiem varbūt vairāk nauda šādiem jokiem - 12 leģionāru komandai.

  -2 [+] [-]

, 2012-12-14 17:58, pirms 12 gadiem
BKV pret kaut ko normalu ari kadreiz spele?

  -2 [+] [-]

, 2012-12-14 18:03, pirms 12 gadiem
Driz jau ar Ķīnas un Irānas klubiem spēlēs, pieminot šo frāzi
Šajās valstīs basketbols pēdējos gados kļūst arvien populārāks un to spēlē arvien labākā līmenī.