Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

BBL: Šauļi grauj Palangu, tuvu otrajai vietai grupā

BBL: Šauļi grauj Palangu, tuvu otrajai vietai grupā
Senegālietis Papa Dia šodien bija rezultatīvākais Šauļu komandas rindās
Foto: www.tritaskis.lt

Šovakar vienīgajā Baltijas Basketbola līgas spēlē tikās Lietuvas komandas "Palanga" un "Šiauliai". Palangas komanda spēja izrādīt nopietnu pretestību tikai pirmajā ceturtdaļā un beigās piedzīvoja sagrāvi ar 47:86. Šauļiem rezultatīvākais bija Papa Dia ar 15 gūtajiem punktiem, bet Palangas kluba rindās 14 punkti Manta Mockeviča kontā.

Komandu sākumsastāvs:

"Palanga": Konate, Lengvins, Porters, Brauns, Kumpis.

"Šiauliai": Džeksons, Samens, Sulskis, Kuzminsks, Dia.

Pirmais puslaiks

Spēles sākums bija līdzvērtīgs – komandas punktus guva viena pēc otras, neļaujot rezultāta starpībai būt lielākai par trīs punktiem. Pēc pirmajā trīs minūtēm Palangas komanda tomēr sāka palielināt savu pārsvaru, septiņus punktus pēc kārtas guva Brauns un jau +7 (14:7). Viesi no Šauļiem pamazām sāka šo starpību samazināt, un pašā ceturtdaļas noslēgumā Dia spēja panākt vairs tikai -2 (14:16).

Līdzīgi kā noslēdzās pirmā ceturtdaļa, iesākās otrā – ar Papas Dia precīzu metienu. Šauļu komanda ne tikai spēja izlīdzināt rezultātu, bet arī izvirzīties vadībā un pakāpeniski palielināt pārsvaru. Pēc nospēlētām četrām minūtēm otrajā ceturtdaļā jau +7 (24:17). Cik smagi bija Šauļiem šo pārsvaru izcīnīt, tik ātri Palanga to izkausēja, pusotras minūtes laikā rezultātu izlīdzinot. Spēle turpinājās kā pa viļņiem, nākamos septiņus punktus atkal gūstot Šauļu komandai. Pēc Kumpja nesportiskās piezīmes Šauļiem bija laba iespēja pārsvaru vēl palielināt, tomēr ne soda metieni, ne metiens no spēles mērķi nesasniedza. Tomēr viesi turpināja spēlēt neatlaidīgi un minūti un 15 sekundes līdz puslaika beigām panāca +10. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 39:27 Šauļu komandas labā. Astoņus punktus iemeta Papa Dia, bet septiņus – Klims Artamonovs. Mājiniekiem deviņus punktus iemeta Perišs Brauns. Viņam gan arī sešas kļūdas.

Otrais puslaiks

Uz trešo ceturtdaļu viesi izgāja maksimāli koncetrējušies, ko gan nevarēja pateikt par mājiniekiem. Pirmo septiņu minūšu laikā Palangas komanda guva vienu punktu, tikmēr Šauļi punktu krājums strauju papildinājās. Ceturtdaļas noslēgumu mājinieki aizvadīja cienīgāk, tomēr kopumā šīs desmit minūtes tika zaudētas ar 7:29 un rezultātā – jau -34 (34:68).

Ceturtajā ceturtdaļā Šauļu komanda turpināja iesākto. 40 punktu starpība tika sasniegta pēc divām ar pusi minūtēm, bet pēc tam abu komandu uzbrukumi apklusa uz nepilnām divām minūtēm, kad Artamonovs guva kārtējos punktus Šauļiem. Turpinājumā spēles galvenā intriga bija, vai Šauļu komandas pārsvars būs vai nebūs lielāks par 40 punktiem. 28 sekundes līdz spēles beigām Mockeviča metiens uzstādīja gala rezultātu – 86:47 Šauļu komandas labā. Palangas labā 14 punktus guva Mants Mockevičs, bet ar 10 punktiem un tikpat atlēkušajām bumbām izcēlās Džeimss Porters. Šauļu labā 15 punktus guva senegālietis Papa Dia.

Līdz ar šo uzvaru Šauļi ir ļoti tuvu tam, lai izcīnītu otro vietu savā apakšgrupā – astoņās spēlēs tagad ir izcīnītas sešas uzvaras. Palangas komandai tikmēr šis zaudējums, visticamāk, neļaus izcīnīt otro vietu grupā, tomēr piejūras klubam tāpat ir labas izredzes iekļūt TOP16.

BBL, 4.decembris

"Palanga" – "Šiauliai" 47:86 (16:14, 11:25, 7:29, 13:20)

"Palanga": Mockevičs 14, Porters 10 (10ab), Brauns 9, Konate 6, Petkevičs 5, Simanavičs 2, Kumpis 1, Lengvins, Slavinsks, Kubiļus.

"Šiauliai": Dia 15, Saimons 13, Ļutičs 12, Sulskis 11, Samens 9, Artamonovs 9, Žukausks 7, Kuzminsks 4, Juciks 4, Galdiks 2, Džeksons.

Izmantotais avots:
www.bbl.net


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-12-04 21:25, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: BBL ir zems līmenis. Spēcīgākās komandas Ventspils, Kavel, Rock,Šiauliai. Visas spēlē Euro Challenge. Visur melnie līderi un starp šīm četrām komandām ir jūtama liela atstarpe pret citām komandām. Labāk varēja nosaukt par Baltijas attīstības līga vai VTB2.
Rudupis un Pieno Zvaigzdes laikam parastas vidusmera komandas BBL?
, 2012-12-04 21:26, pirms 11 gadiem
Izlasīju virsrakstu, ievadu un beigu statistiku. Viss pārējais - bezjēdzīgs grafomānijas ūdens LV sporta portālā par kaut kādu divu leišu viduvējību spēli.
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.