Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Arī divi "lauvas" bez darba atļaujām

Andrejs Siliņš

Arī divi "lauvas" bez darba atļaujām
Aleksejs Zorins
Foto: basket.lv

Valsts robežsardzes Liepājas pārvaldes Imigrācijas nodaļas darbinieki 27. oktobrī Liepājas Olimpiskā centrā sastādīja protokolus diviem basketbola kluba "Liepājas Lauvas" basketbolistiem - Aleksandru Pavlovu un Alekseju Zorinu, kuri Latvijā strādāja bez darba atļaujas, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Basketbolistam Aleksandram Pavlovam un Aleksejam Zorinam, kuri ir Krievijas Federācijas pilsoņi un spēlē basketbola klubā "Liepājas Lauvas", tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par strādāšanu bez darba atļaujas. Par šo pārkāpumu sportistiem var piemērot naudas sodu no 100 līdz 500 latiem.

Savukārt basketbola klubam "Liepājas Lauvas" noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par Krievijas Federācijas pilsoņu nodarbināšanu bez darba atļaujas. Klubam šajā gadījumā var tikt piemērots naudas sods no 500 līdz 2500 latiem.

Abas administratīvā pārkāpuma lietas tiks izskatītas šā gada 5. novembrī.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā par līdzīgu nodarījumu administratīvā pārkāpuma protokols tika sastādīts "Ventspils" kluba amerikāņu basketbolistam Taironam Breizeltonam.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2008-10-28 11:25, pirms 16 gadiem
visi klubi rindiņā...

  +2 [+] [-]

, 2008-10-28 11:26, pirms 16 gadiem
kāds arii..? brazeltonam atlauja ir...
bkventspils.lv: Brazeltonam ir darba atļauja :: BK Ventspils

  -1 [+] [-]

, 2008-10-28 11:26, pirms 16 gadiem
Njā! Tā jau līdekļu nav un vēl sodu maksāsim, tad jau uz jaunu papildinājumu klubam ir grūti cerēt!

     [+] [-]

, 2008-10-28 11:32, pirms 16 gadiem
miksmeikers rakstīja: vaina acīmredzot ir Latvijas sistēmā, ja jau gandrīz visus soda...
visus trīs?

     [+] [-]

, 2008-10-28 11:33, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: visus trīs?
ir tādi, kurus laikam negrib sodīt

     [+] [-]

, 2008-10-28 11:35, pirms 16 gadiem
domāju, tā ir likteņa zīme, ka no viņiem abiem jātiek vaļā - kur nu vēl piemērotāku brīdi sagaidīt!

  +3 [+] [-]

, 2008-10-28 11:37, pirms 16 gadiem
un arī esmu dzirdējis, ka drīz Valmierai ķersies klāt

  -3 [+] [-]

, 2008-10-28 11:46, pirms 16 gadiem
Debīlā Latvijas valsts ar saviem ierūsējušajiem likumiem. To darba atļauju desmit dienas jākārto, čakars baigais, bet basī taču ir pieņemts ārzemnieku uz try out ņemt bieži kā reiz uz desmit dienām. A bez darba atļaujas arī pārbaudīties nevar... Labi, šitie jau Liepājā ir ilgāk, bet nebrīnīšos, ja tiešām nākošais būs Loids un vēl kāds. Būtu tā robežsardze gājusi labāk krūmus pierobežā cirst, lielāks labums būtu. Kamēr nebūs atsevišķs likums ar izņēmumiem profesionāliem sportistiem, tikmēr tas kretīnu ierēdņu kantoris ar šitiem sodiem pildīs cauro valsts budžetu.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-28 11:49, pirms 16 gadiem
ceru, ka ASK Rīgai viss kārtība!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-28 11:54, pirms 16 gadiem
jbk rakstīja: Kamēr nebūs atsevišķs likums ar izņēmumiem profesionāliem sportistiem, tikmēr tas kretīnu ierēdņu kantoris ar šitiem sodiem pildīs cauro valsts budžetu.
Un kāpēc tad sportisti ir tik superspeciāli ka dēļ viņiem likums jāpārtaisa ?? Ja man piemēram ir jāņem darbinieks no ārzemēm, tad es man jāgauida kamēr tiek nokārtotas darba atļaujas , bet redz , ja SPORTISTS . ko ta , sportists nav cilvēks kā visi pārējie ? Un citi kas uz LV atbrauc strādāt nav profesionāļi ? (savā jomā) .

Izklausās pēc kopīgas baurošanas "viss ir slikti"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-28 15:52, pirms 16 gadiem
Būtu jau laba lieta, ja darba atļauju varētu kārtot basketbolists Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, vai klubs tepat Latvijā bez basketbolista klātbūtnes. Bet nē, vēstniecībās nokārtot nevar, un arī Latvijā vajag klāt pašu cilvēku, kam to atļauju kārto... Vismaz tāda ir prakse, lai dabūtu viestrādniekus Latvijā. Reiz darba vieta akūta darbaspēka trūkuma gadījumā gribēja pamēģināt. tad nu parakos pa likumiem, kas vajadzīgs lai viss būtu oficiāli. Process izrādījās garš un piņķerīgs, piedevām vēl jāapmaksā visa tā cilvēka dzīvošana Latvijā, kamēr gaida darba atļauju, pie tam nodarbināt nedrīkst, plus nemaz nav skaidrs, vai darba atļauju iedos... Atmetām ar roku tādam pasākumam

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:42, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: ha ha ha kas notiek Latvijas basketbolā????

Sākumā Ventspili paņem priekšā par Brazeiltonu, pēc tam Liepāju dēļ diviem krieviem.
Tālāk droš vien ķersies klāt visiem 3 Rīgas klubiem, un tad ģeogrāfiski loģiski būtu izdrāzt Valmieru.

Kas - tiešām neviens nevar klubā sakārtot dokumentāciju? C'mon - spēlētājus neņem pēdējā momentā, kā te viens otrs stāsta - no kuģa uzreiz uz spēli - tā tač mūsdienās nenotiek.
tieši manas domas.. 1-kārt klubos taču strādā pieauguši cilvēki un profesionālais sports ir nopietna lieta.. es nesaprotu kā var ar tādu vieglprātīgu attieksmi vispār komandu komplektēt, ja "doķi" nav sakārtoti līdz galam.. es saprastu 8) (iespējams), ka piem. 3. līgas klubam kāds rumānis vai pakistānis pievienotos un vnk nebūtu klubam izstrādāta sistēma, piķis un interese kaut kādus tur "doķus" kārtot, bet ne jau 1. līgas klubiem.. sviests.. vajag normālu 10 000 LVL sodu uzlikt un diskābeli uz 3 mēnešiem.. tad varbūt sāktu domāt.. bet nu LV sodu sistēma in general kontekstā ir pavisam cits stāsts..

  +2 [+] [-]

, 2008-10-28 17:38, pirms 16 gadiem
Vai LBS nav spēlētāju licenzes? Ja ir,kā tādu var saņemt viesspēlētājs bez darba atļaujas???

  +1 [+] [-]

, 2008-10-28 17:40, pirms 16 gadiem
Cipanz rakstīja: Un kāpēc tad sportisti ir tik superspeciāli ka dēļ viņiem likums jāpārtaisa ?? Ja man piemēram ir jāņem darbinieks no ārzemēm, tad es man jāgauida kamēr tiek nokārtotas darba atļaujas , bet redz , ja SPORTISTS . ko ta , sportists nav cilvēks kā visi pārējie ? Un citi kas uz LV atbrauc strādāt nav profesionāļi ? (savā jomā) .

Izklausās pēc kopīgas baurošanas "viss ir slikti"
Daļēji piekrītu, lai gan sportam tomēr ir mazliet cita specifika. Normāli būtu, ja to atļauju varētu nokārot dienas laikā vai vismaz ieviest kaut kādas pagaidu atļaujas, lai nečakarētu klubus.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-28 17:42, pirms 16 gadiem
opapā rakstīja: Vai LBS nav spēlētāju licenzes? Ja ir,kā tādu var saņemt viesspēlētājs bez darba atļaujas???
Kas LBS par daļu par darba atļaujām? Ir brīvlaišanas vēstule no iepriekšējā kluba, tiek izsniegta arī licence.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-28 19:05, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: ha ha ha kas notiek Latvijas basketbolā????

Sākumā Ventspili paņem priekšā par Brazeiltonu, pēc tam Liepāju dēļ diviem krieviem.
Tālāk droš vien ķersies klāt visiem 3 Rīgas klubiem, un tad ģeogrāfiski loģiski būtu izdrāzt Valmieru.

Kas - tiešām neviens nevar klubā sakārtot dokumentāciju? C'mon - spēlētājus neņem pēdējā momentā, kā te viens otrs stāsta - no kuģa uzreiz uz spēli - tā tač mūsdienās nenotiek.
Tiklīdz kā Ventspils atgriezās no Polijas un tika pieņemts lēmums par Brazeltona paturēšanu, tā uzreiz tika iesniegti dokumenti par darba atļauju... Kur gan vēl ātrāk varēja sākt kārtot tos dokumentus??? Spēlētājiem, kuriem vēl nav un, iespējams arī nebūs līgums, tomēr dokumentus vēl nekārto.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja