Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Mačulis: “Laukumā mēs vāram s****"

Mačulis: “Laukumā mēs vāram s****"
Jons Mačulis
Foto: AP

Kauņas “Žalgiris” basketbola kluba līderis Jons Mačulis neticami atklātā intervijā Lietuvas presei skaidri un gaiši stāsta par pašreizējo kluba stāvokli, vainīgajiem un spēlētāju nostāju. Ceturtdienas pēcpusdienā sarunā ar portāla basketnews.lt žurnālistu basketbolists atzina, ka neviens laukumā neies, kamēr nebūs skaidrības par atalgojumiem, bet leģendārais klubs reāli, kā nekad agrāk, atrodas uz bankrota robežas.

Spēle ar „Neveži” tika pārcelta uz svētdienu, vai pašlaik ir skaidrs – spēlēsit vai nē?
Kamēr nebūs naudas, mēs laukumā neiesim. Nekas nemainās. Pēc vakardienas kluba sapulces sapratām, ka nav nekādu iespēju atgūt nopelnīto naudu. Jau meklējam jaunus klubus, jo cerības, ka kaut kas mainīsies, vairs praktiski nepastāv. Agrāk vēl cerējām, gaidījām, taču redzam, ka nekā nebūs. Vēl kaut kur lasīju Mindauga Pluka izteikumus, kuros viņš teica: „Ejiet spēlēt, jo būs tikai sliktāk”. Bet kas būs? Nesaņemsim algu, kuru jau tā nesaņemam? Mums nav nekādu garantiju, ka spēlēdami kādreiz atgūsim savu naudu. Šādi mēs tikai palielināsim parādus. Viņi runā totālus murgus. Jā, iespējams, ka kaut kādi investori uzradīsies, iemetīs kaut kādas kapeikas. Pašlaik, cik zinu, klubs pārdod kaut kādas plāksnes, iespējams, ka no tām kaut ko saņems, pārskaitīs pāris algas, iesim spēlēt un viss atgriezīsies vecajās sliedēs.

Visu spēlētāju viedoklis ir vienāds – nespēlēs, kamēr nebūs naudas?
Jā. Mēs neiesim laukumā. Trenējamies, taču nespēlēsim. Mēs uzturam formu, ja gadījumā saņemsim kādu labu piedāvājumu. Pašlaik visi kopā trenējamies, bet tad jau redzēs.

Vai ir reāli pašlaik atrast jaunu komandu?
Īpaši reāli nav, taču tas vēl nenozīmē, kas mēs par brīvu spēlēsim Kauņā. Jau pietiekami daudz spēkus atdevām, ticējām visiem vadītāju murgiem un solījumiem. Nerunāju par tagadējiem vadītājiem – Pauļu Motiejūnu, bet gan par vecajiem. Ticējām viņu murgiem un pasakām. Atdevām visus spēkus Lietuvas kausa finālos un t.t. Cilvēki redz, kādus, piedodiet, s**** mēs vāram spēļu laikā un kā ar dažiem punktiem apspēlējam vājākās komandas. Nav nekādas motivācijas spēlēt, bet visi ir neapmierināti. Vadītāji neko nedara paši, ko viņi var teikt mums? Kluba prezidents Arvīds Sabonis pat nespēj atbraukt un vīriem kaut ko pateikt. Iegriežas Lietuvā, pat neatnāk pie mums, un atkal brauc prom uz Spāniju. Murgs.

Vai tas nozīmē, ka vecajiem vadītājiem vēl ir kaut kāda ietekme komandā?
Nē, bet vakar tikāmies ar bijušajiem vadītājiem, kuri vēl septembrī apstiprināja budžetu. Savāca kosmisku komandu, bet kāda no tā visa bija jēga, kā viņi domāja, no kurienes izraus to naudu? Viņi mums atkal turpināja stāstīt pasakas un tā neko arī nespēja paskaidrot. Nekādas reālas garantijas tā arī nesaņēmām. Kādēļ mums tagad tos trīs mēnešus spēlēt? Paspēlēsim un tad teiks: „Vīri, paldies, visu labu”. Protams, ja viņi kaut ko izdomās, saņemsim daļu naudas, tad iesim un cīnīsimies. Mums taču ir spēkā līgumi, ja viņi līgumos paredzētos punktus izpildīs, mēs nekur prom braukt nevarēsim. Taču lieta tāda, ka nekādas rīcības pagaidām nav.

Vainīgākie, pēc Jūsu domām, ir bijušie vadītāji?
Nezinu, ko domāja pārējie, bet līgumus ar spēlētājiem parakstīja Gedimins Navikausks. Es tikai nesaprotu vienu - kā viņš varēja to budžetu garantēt.. Neviens nesaprot.. Pēc mūsu domām, vainīgākais ir viņš, nevis Motiejūnas - cilvēks, kurš atnāca tādā smagā brīdī un meklē izeju no situācijas. Vainīgākie ir vecie vadītāji, kuri parakstīja līgumus. Protams visu kritiku saņem Motiejūnas un viņa palīgi, taču jāskatās no sākuma, kā viss sākās.

Uzskati, ka „Žalgiris” bankrotam ir tik tuvu kā nekad agrāk?
Nezinu. Man tas būtu nesaprotami. Ko cilvēki padomātu, ja šāds klubs bankrotētu? Jā, iespējams, ka tas ir ļoti reāli.. Tas ir reāli.. Parādi ir milzīgi. Lai tāds klubs kā „Žalgiris” bankrotētu.. Nezinu ko teikt, šausmas...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-02-21 09:43, pirms 15 gadiem
baigi žēl spēlētāju
Situācija Žalgirim tik tiešām ir ļoti smaga
Slēpts komentārs: J.Crawford

  +7 [+] [-]

, 2009-02-21 10:10, pirms 15 gadiem
trakais09- rakstīja: nabadziņi
"ļoti" smieklīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-02-21 11:06, pirms 15 gadiem
varu iedomaaties kaa vinji speelees.... tas sponsors esot nosedzis dazhus miljonus... bet klubam paradas ir 6 miljoni latu un neizmaksaatas algas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-21 12:52, pirms 15 gadiem
kadu varetu uz vpili panjemt bet centru tur nav

  +1 [+] [-]

, 2009-02-21 12:53, pirms 15 gadiem
james tu pats dabuji sho interviju neko sev citadi tas butu plagiats (atsauces ta nav), respect tev!

  -3 [+] [-]

, 2009-02-21 13:28, pirms 15 gadiem
labi pārspiests 1 pret 1 no parsportu.lv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja