Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mediji: "Žalgira" spēlētājiem nav samaksāti 1,02 miljoni latu, Romanovs gatavojas pārdot klubu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mediji: "Žalgira" spēlētājiem nav samaksāti 1,02 miljoni latu, Romanovs gatavojas pārdot klubu
1999. gadā "Žalgiris" pirmo reizi uzvarēja Eirolīgā, finālā ar 82:74 pieveicot Boloņas "Kinder"

"Kluba deficīts 2012. gadā sasniedza 5,1 miljonus latu. Vēlējāmies, lai Kauņas pašvaldība "Žalgirim" katru piešķir 2,04 miljonus latu (10 miljonus litu). Ja tas nav iespējams, lai tā nosedz vismaz summu, kuru samaksājam pilsētai nodokļos," piektdien, 8, februārī, tiekoties ar Kauņas pašvaldības pārstāvējiem, teica basketbola kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs.

Ambiciozais uzņēmējs uz tikšanos atnāca kopā ar kluba direktoru Arnoldu Masaļski, sporta direktoru Vitoldu Masaļski un trīs spēlētājiem: Pauļu Jankūnu, Darjušu un Krištofu Lavrinovičiem. Saruna ar Kauņas mēru Andru Kupčinsku pārvērtās savstarpējā kritikā, turpinājumā Romanovam pametot apspriežu telpu, raksta Kauno naujienos - Kauno diena žurnālists Tads Širvinsks.

“Romanovs vēlas, lai mēs lietu asaras un piešķirtu naudu viņa privātajam biznesam,” kluba īpašnieku kritizēja pašvaldības deputāts Vīts Bancēvičs. “Nožēlojami, ka savās izdarībās viņš iesaista cienījamus spēlētājus.”

“Žalgira” situācija ir kritiska, jo spēlētāji vairākus mēnešus nav saņēmuši algas, paziņoja Vitolds Masaļskis. “Ienākumi no biļetēm sasniedz 1,43 miljonus latu, sponsori piešķīruši 0,81 miljonu latu, savukārt 4,29 miljoni latu palika uz Vladimira Romanova un Kauņas pašvaldības pleciem.”

Parādi spēlētājiem 2013. gada sezonā sasniedz 1,02 miljonus latu (5 miljoni litu). Katru gadu “Žalgiris” cenšas nosegt līdzīgu kluba budžeta daļu ar pašvaldības atbalstu. Piemēram, 2010. gadā klubs no pašvaldības saņēma 0,75 miljonus latu, 2011. gadā 0,81 miljonu, bet pērn atbalsts saruka līdz 0,59 miljoniem latu.

Daļu no budžeta klubs atmaksā valstij un pašvaldībai dažādos nodokļos. Pirms diviem gadiem “Žalgiris” pašvaldības nodokļos samaksāja 0,51 miljonu latu, savukārt maksājumi valsts budžetā un sociālās apdrošināšanas fondā sasniedza 0,79 miljonus latu.

“Atnācām draudzīgi parunāt, savukārt jūs uzaicinājāt advokātus un sarīkojāt izrādi. Redzu, ka esmu lielākā “Žalgira” problēma, tāpēc atstāšu šīs telpas,” neapmierināts bija Romanovs, paziņojot, ka turpinās atbalstīt klubu, taču pats ir gatavs pamest valsti. Nākamajā nedēļā viņš gatavojas sev piederošās kluba akcijas par simbolisku cenu pārdot “Žalgira” veterāniem, Vitoldam Masaļskim un Modestam Paulauskam.

Pašvaldības atbalsts – ierobežots

“Žalgira” konflikts ar Kauņas pašvaldību turpinās jau no 20. gadsimta beigām. Pirms četriem gadiem, nesaņemot pašvaldības finansējumu, klubs gandrīz bankrotēja. Tajā brīdī komandu pārņēma Romanovs.

“Mēs nepārtrauksim atbalstīt “Žalgiri”, taču varam darīt to saprāta robežās, atbilstoši iespējām,” teica Kauņas mērs Andrs Kupčinsks, norādot ka pašvaldības budžets 2013. gadā ir par 10 miljoniem latu mazāks nekā pērn.

2012. gadā Kauņas budžets bija 152 miljoni latu (745 miljoni litu), savukārt šogad tas sarucis līdz 142 miljoniem. Salīdzinājumam, “Žalgira” budžets 2013. gada sezonā sasniedz 7,35 miljonus latu (36 miljoni litu).

“Domāju, ka klubam var palīdzēt valsts un lielie uzņēmumi ar daudzmiljonu apgrozījumu,” turpina Kupčinsks. “Jāatceras, ka “Žalgiris” nav tikai Kauņas klubs – tā ir Lietuvas komanda.”

Kauņas pilsētas ieguldījumi klubā un “Žalgira” arēnā 2012. gadā sasniedza 4,29 miljonus latu. Arēnas apsaimniekotājiem tika samaksāti 0,65 miljoni latu, aizdevumu atmaksai izlietoti 2,65 miljoni latu, savukārt tiešie pārskaitījumi klubam sasniedza jau minētos 0,59 miljonus latu. Pārējie izdevumi veidoja 0,41 miljonu latu.

Ceturtdien kļuva zināms, ka “Ūkio” banka novembra beigās klubam aizdevusi 1,06 miljonus latu (5,2 miljoni litu).

“Saprotu, ka “Žalgirim” jāpalīdz, taču valstī pastāv arī citi sporta veidi. Situāciju jāizvērtē loģiski un saprātīgi,” teica pazīstamais vieglatlētikas treneris Alekss Staņislovaitis, norādot, ka nodokļu maksātāju naudu nav jāpiešķir tikai privātam basketbola klubam.

“VEF Rīga” izbraukuma spēle pret “Žalgiri” sāksies sestdien, 9. februārī, plkst. 16:00.

Izmantotie resursi:
Žalgiris.lt
Kauno naujienos - Kauno diena
lrytas.lt / Naujienos

     [+] [-]

, 2013-02-08 13:22, pirms 11 gadiem
jāatzīst apsveicama spēlētāju rīcība, ka vēl turpina tā cīnīties un spēlē labi bez algām

     [+] [-]

, 2013-02-08 13:24, pirms 11 gadiem
Romanovs cerēja, ka dabūs piķi no pašvaldības, bet nekā

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 13:33, pirms 11 gadiem
Njā, te parādās, cik grūti mazām valstīm pavilkt lielklubus - Slovēnijai Olimpiju, Lietuvai Žalgiri...

šajā ekonomiskajā situācijā diezin vai Kauņa varēs tā vnk iedot daudzus miljonus kluba uzturēšanai.

Ka tik VEFs tuvākajos gados nekļūst par vadošo un bagātāko basketbola klubu Baltijā

  +4 [+] [-]

, 2013-02-08 13:34, pirms 11 gadiem
Romanovu ar treknu trauku lupatu padzīt no turienes! Paņēmis neadekvātus spēlētājus pa dārgu naudu un tagad sūkstās! Uzskatu, ka pašvaldības atbalsts ir ļoti pat zolīds un pietiekams, lai komanda varētu pastāvēt bez pārmaksātiem spēlētājiem!

     [+] [-]

, 2013-02-08 13:37, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Romanovu ar treknu trauku lupatu padzīt no turienes! Paņēmis neadekvātus spēlētājus pa dārgu naudu un tagad sūkstās! Uzskatu, ka pašvaldības atbalsts ir ļoti pat zolīds un pietiekams, lai komanda varētu pastāvēt bez pārmaksātiem spēlētājiem!
Ar ļimonu eiro ir par īsu Eirolīgai. Cita lieta, ka Lietuvai ir tādi spēlētāju resursi, ka šie var nākamsezon sapulcēt krampīgu blici tikai no LKL labākajiem kadriem. Kas zina, mošk Vecvagars nākamsezon spēlēs Eirolīgā

  -3 [+] [-]

, 2013-02-08 14:11, pirms 11 gadiem
pašvaldība piešķir 2 miljonus? WTF. Kā var 5,1 miljonu defecītu ielaist... Cik tad viņi tur maksā algās... Vai arī halle žalgirs kaut kas jāmaksā?

  +2 [+] [-]

, 2013-02-08 14:14, pirms 11 gadiem
Krievs jau laikam cerēja, ka būs kā Krievijā, kad no valsts iepumpē desmitiem miljonu acis nepamiršķinot.

  -2 [+] [-]

, 2013-02-08 14:37, pirms 11 gadiem
Varam Vefiņu apsveikt ar rītdienas uzvaru.Romanovu izdzīt no valsts ārā!!!

     [+] [-]

, 2013-02-08 14:39, pirms 11 gadiem
Ne velti esmu teicis - samēro savas vēlmes ar iespējām. Tad arī nebūs nekādu problēmu. Nav jēgas maksāt spēlētājiem miljonu miljonus, ja klubs nepelna pietiekoši, lai nosegtu visus izdevumus.
Viena lieta ir līdzjutēju maksātās naudiņas par biļetēm, bet ir vēl ienākumi no atribūtikas, servisu - alus un citas ekstras.
Bet pavisam cita lieta ir sponsoru salasītā nauda. Ja sponsori dod labi daudz, tad ir ok, bet ja nav, tad ir kā ir.

Bet ir arī jāatcerās vēl kas - bez visa šī budžeta klubam ir arī iespējas pirkt un pārdot spēlētājus, dabūt prēmijas jeb naudas balvas par piedalīšanos turnīrā utt. Ja tas nenotiek, tad viss tas ir kā ir. Tad arī jāsamēro budžets saprātīgā apjomā un jāizvērtē vai spēlētāja algas vērtība ir tā vērta, lai maksātu tik daudz un iebraukt tādos izdevumos, ieskaitot visu kluba administrāciju, mārketingu, halli, treniņprocesus, izbraukumus, dalības maksas turnīros utt.

Pēdējais laiks klubiem sākt domāt cik reāli var atļauties un ko var izdarīt par mazu naudu, bet efektīgi. Nav liela māksla samaksāt jeb apsolīt milzu algas un iebraukt mīnusos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-08 15:09, pirms 11 gadiem
Agneška rakstīja: Varam Vefiņu apsveikt ar rītdienas uzvaru.Romanovu izdzīt no valsts ārā!!!
Nu nevajag jau pārsteigties. Žalgiris, lai arī cik ievainots, vēlēsies revanšēties par zaudējumu Rīgā

     [+] [-]

, 2013-02-08 15:31, pirms 11 gadiem
Es tā negribu lai Žalgiris kaut kur jel kad pazustu vai bankrotētu. Mīļākais Eirolīgas klubs

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 17:01, pirms 11 gadiem
Par ko te lamāties? Žalgiris šosezon spēlē fantastiski, nebūtu tās pāris spēles zaudētas pēdējās sekundēs, bukiji viņu liktu pirmajā četriniekā. Beidzot viņiem ir izcils treneris, kas prot špīlerus sabīdīt tā, kā vajadzīgs. Un viss maksā tik, cik maksā, leģionāri šiem šogad ļoti labi un, galvenais, labi spēlē. Salīdzinājumā ar pērno gadu, tā ir pilnīgi cita komanda, kura vienā spēlē var pieveikt jebkuru klubu. Kā nu šiem sezona beigsies, vai tiks četrniekā, to grūti prognozēt. Lai gan gribētos, sen nevienam Eirolīgas beigās tā pa īstam līdzi nav justs. Tagad sakarā ar tām piķa bēdām neko vairs īsti prognozēt nevar, špīleri ar kādā brīdī var sākt buksēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja