Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1046, Did:0, useCase: 3

LJBL fināli: trenera Kaufmaņa dubultizaicinājums Ventspilī

LJBL fināli: trenera Kaufmaņa dubultizaicinājums Ventspilī
Valmieras meiteņu krājumos jau ir šosezon izcīnītais Molten kauss. Kā veiksies Swedbank LJBL finālturnīrā?
Foto: Romualds Vambuts

 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālsacensību seriāla trešajā nedēļas nogalē Ventspilī ies karsti, un, iespējams, viskarstāk klāsies Valmieras trenerim Alvilam Kaufmanim, kura vadītās komandas vienlaikus pretendēs uz medaļām gan puišu U14, gan meiteņu U17 turnīros. „Abām komandām kopīgs ir tikai tas, ka no abām gaida panākumus,” treneris atzīst, ka uz panākumiem būs jādodas pa dažādiem ceļiem.

 

„U14 puišu grupas pamatturnīra noslēguma tabulā no savas otrās pozīcijas pirmajai vietai bijām tuvāk nekā trešajai, bet finālturnīrā tas negarantēs pat iekļūšanu pirmajā četriniekā. Visas astoņas komandas ir vērā ņemamas konkurentes, tāpēc grupas turnīram gatavojamies ļoti nopietni. Šajā vecumā nobriedušu zvaigžņu vēl, protams, nav. Daudziem puišiem ir potenciāls izaugt par meistariem, bet visiem vēl daudz jāstrādā. Īpaši garajiem spēlētājiem. U14 grupā toni parasti nosaka ārējā līnija – kura komanda spēs labāk trāpīt, tai būs priekšroka,” norāda A.Kaufmanis.

U14 puišu turnīra pirmajā posmā piektdien un sestdien A grupā spēlēs BJBS Rīga (1.vieta pamatturnīrā), Jelgava (4.), Ventspils Spars (5.) un BJBS Rīga/Rīdzene (8.). B grupā cīnīsies Valmiera (2.), Ogre (3.), BJBS Rīga/DSN (6.) un Ķeizarmežs (7.). Divas labākās komandas no katras grupas sestdienas vakarā cīnīsies pusfinālā, pārējās turpinās cīnīties par 5.vietu. Finālspēles - svētdien.

„U17 grupas meiteņu komandā trūkst garo spēlētāju, tāpēc taktikā lielas izvēles nav – mainām aizsardzības sistēmas un cenšamies skriet. Sezonas laikā izdevās gluži labi, jo „aizskrējām” līdz otrajai vietai, zaudējot tikai Rīdzenei,” treneris iepazīstina ar savas komandas stilu.

Pamatturnīra noslēguma tabulā trešās vietas ieguvēja 3.BJSS komanda apsteigta par trim punktiem, tomēr pusfināla mačs sestdien sāksies no 0:0. „Iepriekšējā bilance cīņā ar 3.BJSS komandu 3-0 ir ļoti viltīga. Šīs uzvaras, turklāt diezgan pārliecinošas, nosēdušās atmiņā un traucēs koncentrēties, savukārt pretiniecēm pirms pusfināla ir lieliska motivācija. Rīdzinieces ir garākas, viņām būs savi trumpji. Manējās nesen ieguva trešo vietu Eiropas jaunatnes līgas finālā, bet pēc tam mocījāmies LJBL ceturtdaļfināla sērijā ar Ogri... redzēs, varbūt šī mācība būs gājusi labumā...”

Absolūtas favorītes šajā vecuma grupā ir BJBS Rīga/Rīdzene basketbolistes, kuras šosezon Latvijā uzvarējušas visās spēlēs. „Ja izdosies tikt finālā, protams, pacīnīsimies par zeltu. Izdomāsim, ko likt pretī rīdzinieču garajām spēlētājām. Bet – vispirms jāuzvar pusfinālā,” Valmieras komandas treneris aicina nesteigties.

U17 meiteņu turnīra pusfinālā sestdien cīnīsies BJBS Rīga/Rīdzene – BJBS Rīga/TTP-1 un Valmiera – 3.BJSS. Svētdien notiks cīņas par bronzu un zeltu.