Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1355, Did:0, useCase: 3

U16 finālturnīrs: puišu finālā BS Rīga pret Ķeizarmežu

 Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas puiš U16 grupas finālturnīrā Valmierā pusfinālā uzvarēja pamatturnīra pirmo divu vietu ieguvēji. BS Rīga dramatiskā cīņā pieveica BS Rīga/Jugla/Sport 2000 (62:61), bet Ķeizarmežs pārspēja komandu Jēkabpils/Madona (81:47). Finālspēle svētdien plkst., tiešraide sportacentrs.com.

 

Pamatturnīra pirmās (BS Rīga) un ceturtās (BS Rīga/Jugla/2000) cīņas 21.minūtē rezultāts bija 43:19 Rīgas labā. Tomēr līdz trešās ceturtdaļas beigām Jugla būtiski samazināja atpalicību (52:44), bet 36.minūtē izvirzījās vadībā ar 58:56. Atlikušais laiks aizritēja nervozā un mazrezultatīvā cīņā, kas beidzās ar aizraujošu galotni. Trīs sekundes pirms beigām Dāvis Čīma izvirzīja vadībā Juglu (60:61), bet pēc minūtes pārtraukuma pēdējā sekundē mērķi sasniedza Raula Avenīša metiens pāri sedzēja  rokām – 62:61 BS Rīga labā!

Uzvarētājiem Rauls Avenītis guva 24 punktus, Ervīns Mežnieks 15; zaudētājiem Dāvis Čīma 14.

Otrajā pusfinālā intrigas bija krietni mazāk: Ķeizarmežs savu pārsvaru pa ceturtdaļām audzēja aizvien lielāku – 20:7, 45:24, 64:43 un 81:47. Uzvarētājiem Jānis Ramšs guva 23 punktus, Rūdolfs Strādnieks 14; zaudētājiem Artis Arnītis 13.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Gints Fogels: „Intrigas ziņā otro puslaiku mačā starp BS Rīga un Jugla šosezon lieku otrajā vietā – aiz BK Ventspils pieaugušo komandas lielo izglābšanos pret frančiem. Pirmajā puslaikā Rīga spēlēja ļoti labi un neteikšu, ka pēc pārtraukuma krasi pasliktināja sniegumu. Varbūt dažās epizodēs nepaveicās. Bet Juglas komanda ar milzīgu cīņassparu atspēlēja 24 punktu deficītu un galotne izdevās izcila. Ceru, ka tik sarežģītus metiens Avenītis spēs trāpīt arī vasarā U16 Eiropas čempionātā. Otrajā pusfinālā intrigas īsti nebija. Acīmredzot Jēkabpils komandai pēc emocionālās uzvaras ceturtdaļfinālā pār maniem ventspilniekiem, pietrūka spēku otrajam vakaram pēc kārtas. Fināls būs interesants.

No izlases viedokļa ir gan labas, gan sliktas ziņas. Daži spēlētāji šeit nopelnījuši, lai viņu kandidatūras nopietni izvērtē. Savukārt no dažiem gribētos sagaidīt nobriedušāku sniegumu katrā mačā.”

Svētdien par 3.vietu spēlēs BS Rīga/Jugla/Sport 2000 – Jēkabpils/Madona, par piekto vietu Ventspils Spars – Liepāja, par septīto vietu BS Rīga/Rīdzene – Valmiera.