Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1199, Did:0, useCase: 3

“VEF Rīga” spēlētāji aicina trenēties basketbolā

“VEF Rīga” spēlētāji aicina trenēties basketbolā
Imantas sākumskolēni un "Basketbols aicina" nodarbības vadītājs Matīss Rožlapa.
Foto: Romualds Vambuts

Otrdien, 1.martā, VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Talantu nedēļas otrajā dienā, Olimpiskajā sporta centrā treneris Matīss Rožlapa, kā arī Latvijas čempionvienības “VEF Rīga” spēlētāji Mārtiņš Meiers, Artūrs Strēlnieks un Dāvis Geks vadīja nodarbību „Basketbols aicina” Imantas vidusskolas jaunāko klašu skolēniem. 

Nepilnu stundu ilgās nodarbības laikā spēlētāji bērniem demonstrēja driblu, piespēles, kā arī dažādus vingrinājumus gan ar bumbu, gan bez tās. VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas dāvinātajos krekliņos ģērbtie skolēni veica iesildīšanās vingrinājumus un centās izpildīt basketbola pamatelementus. Pozitīvas emocijas tika visiem – gan “VEF Rīga” meistariem, gan mazajiem censoņiem. Nodarbībai beidzoties, spēlētāji bērniem dalīja autogrāfus un uzaicinājumus trenēties basketbolā, bet beigās kopīgi nofotografējās.

VEF LJBL projektu „Basketbols aicina” īsteno kopš 2010.gada rudens. Basketbola nodarbības jaunāko klašu skolēniem vada Latvijas basketbola līgu spēlētāji, kā arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas spēlētājas. Projekts aptver visu Latviju un šajā laikā nodarbības notikušas arī Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Cēsīs, Vallē, Rīgā, Saldū, Ozolniekos, Aizkrauklē, Daugavpilī, Madonā, Liepājā, Rēzeknē, Rūjienā, Krāslavā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Siguldā, Bauskā, Mārupē, Talsos, Kuldīgā, Jūrmalā, Ogrē un Saldū. Bērniem tiek mācīts, ka basketbols ir interesanta un audzinoša spēle un ikvienam ir iespēja iesaistīties arī sporta skolās, papildus apmeklējot treniņus.

Akcija „Basketbols aicina” dažādās Latvijas vietās norit katru mēnesi un tai var pieteikties ikviena skola.

Talantu nedēļas turpinājumā trešdien, 2.martā, Rīgas Biznesa skolas telpās Skolas ielā 11 notiks tradicionālais VEF LJBL konkurss “Basketbola erudīts”. Sacensības notiks divās grupās – U14 un U19.