Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: baroni uz Jēkabpili dodas pēc revanša

Aldaris LBL: baroni uz Jēkabpili dodas pēc revanša
Barons kvartāls Jēkabpilī cer labot pirmajā mačā pieļautās kļūdas.
Foto: Romualds Vambuts

 Aldaris LBL čempionātā trešdien plkst.19:30 Jēkabpils Sporta namā spēlēs BK Jēkabpils Barons kvartāls (sportacentrs.com tiešraide internetā un Lattelecom interaktīvajā TV). Abas komandas bilanci uzlabojušas pēdējā laikā. Jēkabpilieši (4-6) pēc dramatiskā zaudējuma Jūrmalā (86:87) savā laukumā uzvarējuši BA Turība (91:75) un BK Jelgava (104:103). Barons kvartāls novembrī četrās spēlēs izcīnījis trīs uzvaras – par BA Turība (89:87), Liepājā (73:63) un pār BK Valmiera (75:68), bet zaudējuši tikai pirms divām nedēļām Jūrmalā (83:87).

 

SPĒLES INTRIGA: vai Barons kvartāls revanšēsies?

Šo komandu attiecībām spilgtu fonu sagādā vairāku jēkabpiliešu – galvenā trenera Edgara Tetera, Mihala Hlebovicka, Aigara Vītola, Krista Pīternieka un tagad arī Rinalda Sirsniņa iepriekšējā saistība ar Baronu. Pirmajā spēlē tieši pirms mēneša Hanzas vidusskolā spriedze bija liela, un toreiz to labāk izturēja jēkabpilieši (89:81).

UZMANĪBAS CENTRĀ: Rinalds Sirsniņš (BK Jēkabpils)un Salvis Mētra (Barons kvartāls).

Pieredzējušā saspēles vadītāja Sirsniņa pievienošanās Jēkabpilij sola stabilizēt komandas spēli un, labākajā gadījumā, ļaus sevi labāk parādīt arī atraktīvajam Hilam. Debija mačā ar Jelgavu bija cerīga (22 punkti, 8 rezultatīvas piespēles) – gaidām turpinājumu!

Pērnsezon Mētra bija viens no Barons kvartāls lietderīgākajiem spēlētājiem, tomēr atgriešanās LBL pirmajā divīzijā nebija tik skaļa, cik cerēts. Līdz pēdējam mačam ar Valmieru, kad Mētras lieliskais sniegums (27 punkti!) palīdzēja rīdziniekiem sagādāt pārsteigumu un uzvarēt.  

SPĒLES ATSLĒGAS: aizsardzība un cīņa pie groziem.

Abām komandām uzbrukumā pagaidām veicas labāk, nekā aizsardzībā, taču ne Jēkabpils, ne Barons kvartāls komplektācija nav tāda, lai akli paļautos, ka „mēs tik un tā iemetīsim vairāk!” Kurš vairāk un gudrāk iesprings aizsardzībā, tam būs priekšroka.

Zem groziem vairāk spēka šķiet Jēkabpilij, taču statistika rāda ko citu: līdz šim jēkabpilieši šajā elementā saviem pretiniekiem zaudējuši (vidēji spēlē 34,1 – 36,5), bet Baronam izdevies noturēt līdzsvaru (41,8 – 41,7).

Pirmā mača statistika uzrāda atšķirības komandu spēles stilā: Barons kvartāls lika uzsvaru uz trīspunktniekiem (10/30 pret 6/20), Jēkabpils lauzās tuvāk grozam (piezīmes 30-20, soa metieni 13/18 – 29/36).

PROGNOZE. Latvijas Universitāte galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis:

„Tikko redzēju BK Jēkabpils pēdējo spēli ar Jelgavas komandu, kurā valdīja izteikts uzbrukuma basketbols. Izskatās, ka Rinalds Sirsniņš ir ļoti labs pastiprinājums jēkabpiliešiem, jo, līdz ar viņa atnākšanu Hils var spēlēt otrajā pozīcijā un šis pāris būs ļoti bīstams. Barons kvartāls ārējai līnijai būs ļoti grūti viņus neitralizēt. Tomēr rīdzinieku nesenā uzvara pār Valmieru liecina, ka Barons kvartāls savas izdevības garām nelaiž. Ļoti svarīgi, kā jēkabpiliešiem izdosies neitralizēt Māri Gulbi. Rezumējot – nelielas priekšrocības redzu Jēkabpilij, tomēr spēle būs ļoti interesanta. Kā visas šajā sezonā.”

 

Jēkabpils - Barons

SezonaUzv.-Zaud.
28.10.2012 89:81
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja