Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

OlyBet LBL: Čempioni pret liepājniekiem, līderi pret jūrmalniekiem un Daugavas derbijs

OlyBet LBL: Čempioni pret liepājniekiem, līderi pret jūrmalniekiem un Daugavas derbijs
Jurijs Aleksejevs un Bk "Jēkabpils" pret Jāni Pozņaku un "Ogre/Kumho tyre".
Foto: bkjekabpils.lv

OlyBet Latvijas Basketbola līgas čempionātā sestdien, 26. februārī, plkst.17 spēlēs BK “Ventspils” – “Jūrmala/Fēnikss” un BK “Jēkabpils” – “Ogre/Kumho tyre”, plkst 18:30 “Valmiera/ORDO” –“Liepāja/Triobet” (Best4sport TV translācija un līdzjutēju konkurss). Svētdien, 26. februārī, plkst.19 “Valka/Valga” – “Barons kvartāls”.

BK “Ventspils” (19-2) – “Jūrmala/Fēnikss” (10-14)

Abas komandas visu uzmanību var koncentrēt OlyBet Latvijas Basketbola līgas turnīram. Ventspilnieki pēc sāpīgās izstāšanās no FIBA Čempionu līgas, “Jūrmala/Fēnikss” pēc zaudējuma Baltijas līgas astotdaļfinālā. Izaicinājumi gan krasi atšķirīgi. BK “Ventspils” līdz pamatturnīra beigām vajadzīgas 10 uzvaras 11 spēlēs, lai nosargātu pirmo vietu un sava laukuma priekšrocības visās izslēgšanas turnīra stadijās. “Jūrmala/Fēnikss” cīnās par sesto vietu, lai ceturto reizi pēc kārtas varētu piedalīties izslēgšanas spēlēs. 

Abas komandas šogad jau ir aizvadījušas divas spēles un abās uzvarējuši ventspilnieki – 94:73 un 85:77.

Ventspilnieki uzvarējuši pēdējās četrās OlyBet LBL spēlēs. Jūrmalnieki pēdējos 11 mačos izcīnījuši tikai vienu uzvaru, cīnoties ar savainojumu epidēmiju.

BK “Jēkabpils” (12-10) – “Ogre/Kumho tyre” (8-13)

Piektā savstarpējā spēle oficiālajos turnīros. Līdz šim BK “Jēkabpils” komanda uzvarējusi gan abās Baltijas līgas spēlēs (86:82; 76:71), gan OlyBet LBL mačos (85:63, 87:69). Abas vienības tikko izstājas no Baltijas līgas izslēgšanas turnīra, zaudējot Lietuvas komandām – jēkabpilieši pēc dramatiskas cīņas pagarinājumā, ogrēnieši pēc uzvaras savā laukumā un bezierunu kapitulācijas izbraukumā Pasvālē.

Kopš janvāra vidus “Jēkabpils” komandai OlyBet LBL trīs uzvaras – pār “Barons kvartāls” (85:76), “Jūrmala/Fēnikss” (83:70) un “Valka/Valga” (94:62) mijušā ar trīs zaudējumiem pret “Latvijas Universitāti” (68:77), “Ventspili” (61:70) un “Barons kvartāls” (71:66). Komandas 4. pozīcija nav ļoti stabila, jo tikpat zaudējumu ir arī sekotājiem “Barons kvartālam”. “Jēkabpils” rindās rezultatīvākie vīri ar vidēji 13,3 punktiem mačā ir Rinalds Sirsniņš un Roberts Stumbris. Zem groziem visiespaidīgāk cīnās Jurijs Aleksejevs un Andrejs Šeļakovs (pa 7 atlēkušajām bumbām). Ar vidēji 5,5 rezultatīvām piespēlēm saspēlnieka funkcijas sekmīgi veic “lūsis” Rinalds Sirsniņš.

Arī “Ogre/Kumho Tyre” pēdējā laikā gājis kā pa viļņiem – septiņās spēlēs pamīšus piedzīvoti četri zaudējumi (pret “Jēkabpils” (69:87), “Barons kvartāls” (74:84), “Jūrmala/Fēnikss” (84:88) un “Valmiera/ORDO” (79:97) un izcīnītas trīs uzvaras (divreiz pār “Latvijas Universitāti” (70:63, 91:60) un “Liepāja/Triobet” (82:71). Komanda tabulā ieņem astoto vietu, bet vēl var pacīnīties par pirmo Latvijas izslēgšanas turnīru kluba vēsturē. Rezultatīvākais ar vidēji 11 punktiem ir Gints Antrops, labākie pie groziem Kārlis Apsītis (4,7) un Guntis Sīpoliņš (4,6), bet Kristaps Pļavnieks vidēji spēlē izdarījis 5,6 rezultatīvās piespēles.

 “Valmiera/ORDO” (14-8) – “Liepāja/Triobet” (10-12)

Abām komandām šonedēļ izdevās iekļūt Baltijas līgas ceturtdaļfinālā.

Šosezon komandas tikušās divas reizes, panākumus dalot uz pusēm. Liepājā mājinieki uzvarēja ar 69:67, valmieriešiem savā laukumā izdevās revanšēties ar 86:84. ”Liepāja/Triobet’’ sastāvā tovakar Kopš tās reizes liepājnieku sastāvā vairs nav pērnās sezonas „Valmiera/ORDO” centra Dāvja Rozīša (pārcēlies uz „Barons kvartāls”) un amerikāņu saspēles vadītāja Latīfa Makmulana (devies uz Turcijas otro līgu). Valmieriešu komandas sastāvā vairs nav Akseļa Vairoga, bet klāt nācis amerikāņu aizsargs Eštons Mičels un pieredzējušais saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš sestdien aizvadīs pirmo spēli jaunajā komandā

“Valmiera/ORDO” komanda pēdējās 10 OlyBet LBL spēlēs izcīnījusi deviņas uzvaras, zaudējot tikai “VEF Rīga”. Čempioni nostabilizējušies trešajā vietā. Rezultatīvākais OlyBet LBL turnīrā ir Jānis Kaufmanis, kurš vidēji spēlē guvis 15 punktus. Līgas precīzākajam tālmetienu izpildītājam Mārtiņam Laksam 14,3 punktus spēlē, bet Damjērs Pits izceļas ar vidēji 13,8 punktiem un 5,3 rezultatīvām piespēlēm.

„Liepāja/Triobet” pēdējās piecās OlyBet LBL cīņās izcīnījusi trīs uzvaras, pēc ilgāka pārtraukuma sasniedzot 6. vietu. Rezultatīvākais spēlētājs ir amerikāņu leģionārs Malkolms Grifins (16,1 punkts un 7,5 rezultatīvās piespēles). Artjomam Butjankovam 14,6 + 7,2 atlēkušās bumbas, Artūram Ausējam 11,9 punkti un 2,7 rezultatīvas piespēles.

Valmierā notiks līdzjutēju konkurss, kurā var laimēt galveno balvu – 260 EUR – un balvas no turnīra atbalstītājiem. Lai kļūtu par dalībnieku vai dalībnieci, jāiegādājas biļete vai abonements un pirms spēles sākuma jāaizpilda īpaša anketa. Starp 1. un 2.ceturtdaļu tiks izlozēts laimīgais konkursa dalībnieks vai dalībniece. Starp 3. un 4.ceturtdaļu būs iespēja pašam vai pašai izvēlēties kādu no laukumā novietotajām piecām kartona “bumbām”, kuru atverot kļūs redzama iegūtā balva. Tukšu “bumbu” nav, bet īpašs bonuss gaida tos, kuri izvēlēsies bumbu un saņems ”Škoda” balvu – visi tās ieguvēji sezonas beigās varēs piedalīties “Škoda” superfinālā, pretendējot uz jaunu velosipēdu. 

“Valka/Valga” (3-12) – “Barons kvartāls (10-10)

Pirmajā spēlē novembrī robežpilsētas komanda savā laukumā uzvarēja ar 80:76

Rīdziniekiem uzvara palīdzēs nostiprināties izslēgšanas turnīra sešniekā un turpināt cīņu par 4. vietu.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-24 21:14, pirms 7 gadiem
Jaunums -"Daugavas derbijs"!