Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: Valmierā cīņa par trešo vietu

Aldaris LBL: Valmierā cīņa par trešo vietu
Varis Krūmiņš un BK Valmiera: vai spēlē ar Jūrmala/Fēnikss tiks nosargāta trešā pozīcija Aldaris LBL tabulā?
Foto: Jānis Priedītis (sportacentrs.com)

 Aldaris LBL čempionātā otrdien plkst.18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā spēlēs BK Valmiera Jūrmala/Fēnikss (tiešraide sportacentrs.com). Valmierieši (6-3) pēdējā laikā mazliet piebremzējuši oktobrī uzņemto tempu – zaudējums U18 izlasei (80:84), uzvara pār Latvijas Universitāti (74:57) un fiasko pēdējā ceturtdaļā pret Barons kvartāls (no 57:44 līdz 68:75). Jūrmalnieki (6-4) novembrī divreiz zaudējuši Latvijas Universitātei (76:84 un 62:66), kā arī izcīnījuši trīs uzvaras – pār Barons kvartāls (87:83), pār BK Jēkabpils (87:86) un Liepājā (97:86).

 

SPĒLES INTRIGA: kurš ieņems trešo vietu?

BK Valmiera jau bija itin ērti iekārtojusies aiz abiem flagmaņiem, taču pēc diviem zaudējumiem tuvākie sekotāji – arī Jūrmala/Fēnikss – tikuši vidzemniekiem uz pēdām. Tiešo konkurentu spēlē katram punktam ir dubulta vērtība.

Jūrmala/FēnikssLBL tabulas pirmajā trijniekā bijusi tikai vienreiz – pērn pašā sezona sākumā. Tagad spēle nostabilizēta, pārliecība un iedvesma vairojas ar katru maču – kāpēc lai nekāptu vēl augstāk?

UZMANĪBAS CENTRĀ: Viktors Iļjins (BK Valmiera) un Roberts Mednis (Jūrmala/Fēnikss).

Kamēr Pāvels Veselovs un Artjoms Butjankovs ārstē savainojumus (Butjankova līdzdalība mačā ir zem lielas jautājuma zīmes), Valmierai zem groziem jācer uz Viktoru Iļjinu, kuram pagaidām īsta meistarība stabilitātes un jaudas tomēr pietrūkst (vidēji spēlē 7,2 punkti un 4 atlēkušās). Roberts Mednis Jūrmalas sastāvā bijis krietni produktīvāks (12,3+8).

SPĒLES ATSLĒGAS: Spēles disciplīna.

Abām komandām ir plašs potenciālo līderu loks. Priekšroka būs tai, kura nospēlēs organizētāk, prātīgāk un daudzpusīgāk. Īpaši spēles galotnē.

PROGNOZE. Latvijas Universitāte galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis:

„Liela nozīme būs tam, vai varēs spēlēt Artjoms Butjankovs, kurš Valmierai ir izteikts „jaudas cilvēks”. Tieši viņa trūkums, manuprāt, bija izšķirošais iemesls, kāpēc valmierietī zaudēja Baronam. Ja Artjpoms būs ierindā, mājinieku izredzes vērtēju kā 55:45. Ja Butjankova nebūs, priekšroku dodu jūrmalniekiem. Viņu ārējās līnijas spēlētāji, īpaši Edijs Šlesers un Kendriks Brauns, ļoti agresīvi spēlē aizsardzībā un varētu sagādāt nopietnas problēmas mājinieku „mazajiem”.  

Valmiera - Jūrmala

SezonaUzv.-Zaud.
2012 3 – 1