Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: jēkabpilieši brauc revanšēties Latvijas Universitātei

Aldaris LBL: jēkabpilieši brauc revanšēties Latvijas Universitātei
Latvijas Universitāte: vai spēles garša būs atgriezusies?
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

 Trešdien, 12.decembrī, Aldaris Latvijas Basketbola līgas turnīra spēlē plkst.19:30 Olimpiskajā sporta centrā tiksies Latvijas Universitāte – BK Jēkabpils. Studenti pēdējās četrās spēlēs uzvarējuši tikai Turību (100:54), bet zaudējuši tabulas pirmā trijnieka komandām – divreiz BK Valmiera (57:74 un 66:75) un BK Ventspils (70:88). Jēkabpilieši pēc četrām uzvarām pēc kārtas svētdien piedzīvoja neveiksmi Jelgavā (86:93).

 

SPĒLES INTRIGA: Latvijas Universitāte sagaidīs „otro elpu” vai jēkabpilieši revanšēsies?

Studentiem katrs zaudējums cīņā ar tabulā augstāk esošu komandu pats par sevi nebūtu nekas ārkārtējs, bet savirknējoties pēc kārtas tie radījuši nepatīkamas aizdomas par komandas kolektīvās iedvesmas apsīkumu. Spēle ar sāncenšiem, kuri šosezon vienreiz jau pieveikti (Jēkabpilī 84:81), turklāt tabulā jau min uz papēžiem, ir kā radīta, lai šādas aizdomas izkliedētu.

Jēkabpiliešiem dinamika pēdējā laikā bijusi pretēja – četras uzvaras no vietas lika domāt, ka komanda atkopusies un viena neveiksme var tikt uzskatīta par izņēmumu. Ja šodien paši jēkabpilieši laukumā pierādīs, ka ar viņu spēli patiesi viss ir kārtībā.

UZMANĪBAS CENTRĀ: Žanis Peiners (Latvijas Universitāte) un Rinalds Sirsniņš (BK Jēkabpils).

Studentu līderis Peiners pēdējā mačā ar ventspilniekiem atkal sasniedza 30 gūto punktu robežu, parādot, ka pulveris joprojām sauss.

Jēkabpiliešu saspēles vadītājs Sirsniņš četros mačos sakrājis labu individuālo statistiku (vidēji 12,3 punkti un 4,3 piespēles) un, galvenais, stabilizējis visu komandas spēli. Pret Latvijas Universitātes tradicionālo iedvesmu Rinalda prasme organizēt uzbrukumus un izmantot savas komandas trumpjus būs ļoti svarīga.

SPĒLES ATSLĒGAS: taktiskā disciplīna un cīņa pie groziem.

Latvijas Universitātes interesēs ir diktēt augstu tempu, ievelkot pretiniekus skriešanā un brīvā metienu apmaiņā. Jēkabpiliešiem vajadzētu censties izmantot savu potenciālo pārsvaru pie groziem, kā arī sabalansēt līderu individuālos centienus ar komandas sadarbībām. Un jāierobežo Peinera aktivitātes, kas izšķīra pirmā savstarpējā mača likteni.

PROGNOZE. BA Turība galvenais treneris Arnis Vecvagars:

„Manuprāt, favorīte ir BK Jēkabpils komanda, kas līdz ar Sirsniņa iesaistīšanos spēlē daudz organizētāk. Groza apakšā viņiem ir nomināls pārsvars, kam vajadzētu nostrādāt. Jau pirmajā spēlē Jēkabpilī mājinieki bija panākuši lielus plusus, taču mazliet zaudēja modrību un Latvijas Universitāte ar presinga palīdzību panāca lūzumu. Jādomā, ka no šīs kļūdas būs izdarīti secinājumi.”  

 

Latvijas Universitāte - Jēkabpils

SezonaUzv.-Zaud.
18.10.201284:81

     [+] [-]

, 2012-12-12 17:27, pirms 12 gadiem
Veiksmi veciem, soreiz LU japanem un jatgriezas sesinieka!