Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: pieteikušies 12 klubi

Aldaris Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijas čempionāta Nolikumā paredzētajā termiņā, kas beidzās 12.jūlijā, startam 2013./2014.gada sezonas čempionātā pieteiktas divpadsmit komandas: VEF Rīga, BK Ventspils, BK Valmiera, Barons kvartāls, BK Jēkabpils, Latvijas Universitāte, BK Jelgava, Jūrmala/Fēnikss, Liepāja/Triobet, BA Turība, BK Saldus un BK VEF/LSPA. Paredzams, ka LBL1 turpinās spēlēt Latvijas junioru izlase. Dalībnieku sastāvu un čempionāta izspēles sistēmu paredzēts apstiprināt nākamajā Latvijas Basketbola savienības valdes sēdē 25.jūlijā.

Vēlmi piedalīties Aldaris LBL 1.divīzijas turnīrā apstiprinājušas visas 11 komandas, kuras spēlēja 2013.gada sezonā.

Vēlmi startēt virslīgā pauduši arī klubi, kuri pērn spēlēja LBL 2.divīzijas turnīra finālā – BK Saldus un VEF/LSPA.

BK Saldus direktors Viktors Kulačkovskis: „Kā solīju pēc mūsu uzvaras LBL2 finālsērijā, ļoti nopietni apsvērām mūsu iespējas pakāpties soli augstāk. Patīkami, ka Saldus novada dome ir novērtējusi kluba paveikto un pieņēmusi lēmumu mūs atbalstīt nopietnā līmenī. Protams, veicam priekšdarbus, lai turpinātu sadarbību ar mūsu iepriekšējiem atbalstītājiem un piesaistītu jaunus. Paredzams, ka ierindā paliks septiņi astoņi pērnā sastāva spēlētāji un turpināsim iesaistīt perspektīvos Saldus basketbola skolas audzēkņus. Papildus varētu tikt piesaistīti trīs pieredzējuši spēlētāji, neizslēdzot ārzemnieku līdzdalību. Konkrētāk par personālijām varēsim runāt tuvāko nedēļu laikā.”

BK VEF/LSPA menedžeris Māris Melbārdis: „Nolikumā paredzētajā kārtībā iesniedzām pieteikumu un turpinām priekšdarbus. Viens no pirmajiem uzdevumiem ir atrast LBL1 prasībām piemērotu spēļu zāli un šobrīd cerīgi raugāmies uz Ādažiem. Nākamnedēļ LBL galvenais tiesnesis Agnis Pērkons pārbaudīs mūsu piedāvāto zāļu atbilstību prasībām. Strādājam ar potenciālajiem sponsoriem un patlaban ir pamats domāt, ka klubam būs pietiekami līdzekļu, lai pienācīgi nospēlētu LBL1. Konkrētāku informāciju par visiem jautājumiem, ieskaitot sastāvu, varēšu sniegt divu nedēļu laikā.”

     [+] [-]

, 2013-07-12 19:04, pirms 11 gadiem
bk saldus man piedavaja 3 gadu ligumu,es neesmu dross jo nevelos savu talantu vest uz Kurzemi

  +5 [+] [-]

, 2013-07-12 19:07, pirms 11 gadiem
Bija brīdis kad neviens negribēja iet augšā. Patīkami, ka tas ir mainījies. Un ja tur ir LU un Turība, tad LSPA jau nu noteikti ir jābūt. Tikai ko šoreiz Jaunups izdomās lai nelaistu?

  +3 [+] [-]

, 2013-07-12 19:18, pirms 11 gadiem
Cik pieteikumu LBL2?

  +4 [+] [-]

, 2013-07-12 20:17, pirms 11 gadiem
Šnep atkāpies.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-12 22:31, pirms 11 gadiem
Beidzot LBLā vairāk komandu lielāka konkurence,būs interesantāk.Cerams,ka jaunie U18 arī spēlēs.