Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: priekšpēdējo cerību spēle Jelgavā

Aldaris LBL: priekšpēdējo cerību spēle Jelgavā
Barons kvartāls: vai galvenais treneris Mārtiņš Gulbis atradīs pareizās receptes sezonas izšķirošajām cīņām?
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

 Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā otrdien, 9.aprīlī plkst.19:30 Zemgales Olimpiskajā centrā spēlēs BK Jelgava – Barons kvartāls (spēli translēs sportacentrs.com).Jelgavnieki (13-18) zaudējuši četrās spēlēs pēc kārtas, tai skaitā sestdien galotnē Valmierai (74:76). Barons kvartāls (19-12) no pēdējām četrām LBL  spēlēm uzvarējis tikai vienā (toties BK Ventspili!) un piedzīvojis neveiksmi BBL bronzas sērijā divu spēļu summā. Līdzjutējiem būs iespēja piedalīties akcijā Ar sodiņiem līdz jaunam Škoda Rapid.

 

SPĒLES INTRIGA: kuri neveiksminieki būs atguvušies?

Abām komandām no rokām slīd ārā nopietni mērķi, abām uzvaras saglabās cerības tos tomēr sasniegt.

BK Jelgava vēl saglabā cerības uz sesto vietu un tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā, bet, lai tās piepildītos, pašiem jāuzvar visās trijās spēlēs (arī ceturtdien Jūrmalā un svētdien savā laukumā ar Latvijas Universitāti). Pret Valmieru jelgavnieki brīžiem demonstrēja kvalitatīvu basketbolu, taču pietrūka stabilitātes un galotnē arī veiksmes. Kā būs šoreiz?

Barons kvartāls uzvara saglabās vismaz teorētiskas cerības uz trešo vietu pamatturnīrā, kā arī simboliski uzlabos izredzes uz ceturto. Tiesa, komandas liktenis izslēgšanas turnīra tīklā tik un tā būs atkarīgs no svētdienas spēles Jēkabpilī.

UZMANĪBAS CENTRĀ: Lauris Mizis (BK Jelgava) un Tailers Keins (Barons kvartāls).

Mizis bija jelgavnieku lietderīgākais spēlētājs mačā ar Valmieru un cīņā ar Barons kvartāls meistarīgajiem uzbrucējiem viņa nozīme būs ļoti liela. Keinam cienīgu pretspēku Jelgavas sastāvā saskatīt grūti – ja komandas biedri pratīs amerikāni izmantot, viņš pretiniekiem var sagādāt lielas nepatikšanas.

SPĒLES ATSLĒGA: cīņa pie groziem.

BK Jelgavas uzbrukumspēc efektīgās uguņošanas marta vidū (trijās spēlēs vidēji 104,7 punkti) pēdējos mačos pieklusis, vidēji spēlē gūstot 72,7 punktus. Ja precizitāte nebūs atgriezusies, pretargumentus Baronam  sameklēt nebūs viegli, jo zem groziem rīdzinieku potenciāls ir lielāks.

Tiesa, Barons kvartālam ir savas grūtības, kas kavē likt lietā visu, ko spēj komanda un atsevišķi basketbolisti. Saspringtajā spēļu grafikā sezonas beigās priekšplānā izvirzās ne tikai plikā meistarība, bet arī tādi argumenti, kā komandas raksturs un savstarpējo attiecību „ķīmija”. Laiks rādīs, kā eksčempionu šāssezonas modelis un interesantais treneru sastāvs atrisinās šos lielā basketbola rēbusus.

 

SezonaJel. - Bar.
16.02.201381:100
10.01.201379:90
06.12.201266:83
20111 - 3
20100 - 6
20090 - 2

  -2 [+] [-]

, 2013-04-09 11:05, pirms 11 gadiem
Palasot šodienas SA, radās jautājums, vai Vefeļi ar visām savām melnajām kepkām negrib pārvākties pie Krieviem uz Krievijas čempi pavisam.

Jo, ja VEF uzvar Astanu, tad ir izčakarēts LBL fināls.
LBL nolikums ir, ka čempions tiek noskaidrots finālā līdz 4 uzvarām un fināliem ir jābeidzas līdz 31. maijam, ka uzvaras gadījumā pār kazahiem vairs nav iespējams un tagad LBL domā kā izlocīties Jaunpupa un vefeļu priekšā – mainīt nolikumu uz spēlēm līdz 2 uzvarām vai ievilkt to pasākumu jūnijā...
Jācer, ka BKV būs principiāla pieeja un VALSTS čempionāta nolikums ir svarīgāks par krievu kolhozu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-04-09 11:12, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Nevajag tik ļoti tajā Ventspils izdevumā klausīties. LBS vienmēr spējusi izgrozīties no neērtām situācijām, un nešaubos, ka arī šajā reizē risinājums tiks atrasts.
LBL ta izgrozīsies, bet kapēc vienam klubam jācieš, jāgaida un jāsēž bez spēļu prakses, lai izspēlētu SAVAS VALSTS čempionāta fināla, kamēr otriem ir svarīgāks krievu kolhozs? Nolikums ir nolikums, kas ir izstrādāts piedaloties komandu pārstāvjiem un pie tā arī ir jāpieturas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-09 11:21, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: tava rižskij ģinama Latvijas čempionātā vispār nespēlē
Uzraksti skaidrāk, nesaprotu, par kādu sporta veidu un kādu komandu tu runā.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-09 12:03, pirms 11 gadiem
Ja reāli, tad ne Jelgavai būs 6. vieta, ne baroniem 3. vieta... taču mačs varētu būt interesants, kā vienmēr, kad laukuma malā plosās Mārtiņš KIDs Gulbis. Ja par pamattekstu, tad nevajag slavēt baronus par uzvaru pār Ventspili - ventiņi to spēli visprastākā veidā uzdāvināja pretiniekiem, jo pašiem jau bija galvās domas par BBL finālu. Nav jau tur nekā nosodāma, taču nevajag arī burtiski ar pretīgumu basketbolu spēlēt, kā to darīja vadošie Ventspils čaļi mačā pret baroniem.

     [+] [-]

, 2013-04-09 12:10, pirms 11 gadiem
Es gaidu ceturtdienu, kad Baronam būs jāspēlē pret VEF. Tā varētu būt interesanta spēle, jo Baronam vajag tikai un vienīgi uzvaru, lai vēl cīnītos par 3. vietu, bet VEF jau ir nodrošinājis 1. vietu regulārajā turnīrā. Bet es domāju, ka VEF neko neatdos, jo viņiem arī vajag normālu spēļu praksi, jo pēc tam būs tikai spēle pret U18 pirms VTB playoff.

     [+] [-]

, 2013-04-09 13:23, pirms 11 gadiem
Sporta avīze nemaz nepieļāva variantu, ka Ventspils varētu netikt finālā. Tad jau varetu nākamnedēļ spēlēt finālu, bet pārejie izspēlēt bronzu.

     [+] [-]

, 2013-04-09 15:34, pirms 11 gadiem
spēlē jelgava -barons lieciet uz toto ... un ziniet uz kuru komandu...

     [+] [-]

, 2013-04-09 18:29, pirms 11 gadiem
cobra30 rakstīja: spēlē jelgava -barons lieciet uz toto ... un ziniet uz kuru komandu...
Vai uz Jelgavu?