Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: mainās līderi, iezīmējas pirmais sešnieks

Aldaris LBL: mainās līderi, iezīmējas pirmais sešnieks
Kristaps Janičenoks un "VEF Rīga": čempioni atgriezušies Aldaris LBL tabulas pirmajā pozīcijā.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā „VEF Rīga” debitēja ar uzvaru Ventspilī, BK „Jēkabpils” skrējiens tika apturēts Mārupē, svarīgas uzvaras „Valmierai” un „Jūrmala/Fēnikss”, „Liepāja/Triobet” un „Jelgavai”. Decembra otrajā nedēļā notiks četras spēles: tai skaitā „Liepāja/Triobet” – „Jūrmala/Fēnikss” (trešdien) un studentu derbijs „Latvijas Universitāte” – „BA Turība” (svētdien).

Aizvadītās nedēļas bilance – vienā teikumā.

„VEF Rīga” (1-0): čempioni acīmredzot nav nokaitinājuši Fortūnu, jo Ventspilī izdevās uzvarēt (62:61), pilnu jaudu ieslēdzot tikai īsās epizodēs un ar veiksmes palīdzīgo roku pēdējā sekundē; starp citu, „VEF Rīga” taktika pēdējā minūtē atkal izraisīja ļoti daudz jautājumu, tāpat, kā nesenajās starptautiskajās spēlēs Haifā un Ļubercos – netiek domāts un darīts, lai pēdējā uzbrukuma iespējas paliktu pašiem, nevis pretiniekiem, bet paļaušanās uz veiksmi aizsardzībā netiek pamatota ar kvalitatīvu visa piecnieka darbību un sadarbību.

BK „Valmiera” (2-0): gana aukstasinīgi atvairīja „Liepāja/Triobet” ofensīvu (78:65) un tika galā ar "Latvijas Universitšti" (62:51).  

„Jūrmala/Fēnikss” (1-0): nežēlīgi parādīja vājās vietas „Latvijas Universitātes” spēlē un sastāvā (82:54), nostiprinoties tabulas sestajā vietā, kas dos tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā.

„BA Turība” (1-0): pret LMT Basketbola akadēmiju izturējās pietiekami nopietni, lai neradītu sev problēmas (93:62).

 „Liepāja/Triobet” (1-1): apstiprināja, ka tabulā atrodas īstajā vietā – centās, tomēr neiekoda Valmierai (65:78), toties Jelgavā cīņas gaitā atspēlējās no mīnusiem un aukstasinīgi nospēlēja galotni (81:79).

BK „Jēkabpils” (1-1): ar sešu vīru spēkiem izglābās Saldū (81:71), tomēr Mārupē pret „Barons kvartāls” vadzis lūza (60:68) – godkārīgo plānu piepildīšanai visā sezonas garumā vajadzīgi lielāki sastāva resursi .

„Barons kvartāls” (1-1): Jelgavā nebija gatavi mājinieku negaidītajam sparam (78:97), toties pret „Jēkabpili” izmantoja pretinieku problēmas (68:60).

BK „Jelgava” (1-1): nopietnais līdzšinējās dzīves izvērtējums materializējās „Barons kvartāls” sakaušanā (97:78) un labā spēlē ar liepājniekiem, kas tomēr beidzās ar nelaimīgu galotni (79:81).

BK „Ventspils” (0-1): 61:62 pret „VEF Rīga” varētu nosaukt par optimistisko zaudējumu, jo savus trumpjus ventspilnieki  šajā mačā izmantoja kvalitatīvāk nekā čempioni; jācer, neveiksme galotnē neatstās paliekošas sekas psiholoģijā.

BK „Saldus” (0-1): „Jēkabpili” pamocīja (pirmajā puslaikā 41:38), tomēr turpinājumā ar sparu vien nepietika (71:81).

„Latvijas Universitāte” (0-2): 54:82 Jūrmalā šķiet, par daudz, lai meklētu vieglas receptes krīzes pārvarēšanai, 51:62 pret "Valmieru" apstiprināja, ka uzbrukums kļuvis pagalam bezzobains.  

LMT Basketbola akadēmija (0-1): pret „BA Turība” 62:93; lai būtu labāk, nepieciešams iespējami labākais sastāvs ko pagaidām neļauj sapulcēt savainojumi.

Guntis Keisels, basket.lv

     [+] [-]

, 2013-12-08 18:31, pirms 11 gadiem
Aldaris LBL fantasy spēlē ir iespēja, vakardienas spēles datus apstrādāt, citādi jau 20h riņķī un nevar uzlikt sastāvu jaunai spēlēi!